Eğitim Lisans Tamamlama Nedir, Nasıl Yapılır? Lisans Tamamlamaya Kimler Başvurabilir?

Lisans Tamamlama Nedir, Nasıl Yapılır? Lisans Tamamlamaya Kimler Başvurabilir?

11.12.2021 - 03:12 | Son Güncellenme:

Eğitim öğretim hayatının çeşitli kademeleri bulunmaktadır. Bu kademeleri sırası ile tırmananların uğradığı en son yer yükseköğrenim bölümleridir. Lise eğitiminin tamamlanması ile birlikte girilen üniversite sınavları ile yükseköğrenime başlanır. Peki, yükseköğrenim arasında yer alan lisans tamamlama ne anlama gelmektedir? Lisans tamamlama yapmak için yapılması gerekenler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Lisans Tamamlama Nedir, Nasıl Yapılır Lisans Tamamlamaya Kimler Başvurabilir

Yükseköğrenim; ön lisans, lisans ve yüksek lisans olarak bölümlere ayrılmaktadır. 2 yıllık ön lisans bölümünü tamamlayan öğrencilerin dört yıllık ve daha fazla süren lisans bölümlerini bitirebilmeleri için lisans tamamlama yapmaları gerekmektedir.

Lisans Tamamlama Nedir, Nasıl Yapılır?

Lisans tamamlama halk arasında bilinen bir terimdir. 2 yıllık üniversite okuyan öğrencilerin DGS' ye yani dikey geçiş sınavına girerek lisans bölümlerinin kazanması ve bu bölümü bitirmesi ile anılan terim lisans tamamlama terimidir.

Lisans Tamamlamaya Kimler Başvurabilir?

Lisans tamamlamaya fırsat veren dikey geçiş sınavına ön lisans mezunu yani iki yıllık yüksekokul bitiren öğrenciler girebilmektedir. Böylece kazanılmış lisans bölümü tamamlanabilir. Bunun sağlanması için ÖSYM tarafından ülke geneli yapılan dikey geçiş sınavının kazanılması gerekmektedir.