Eğitim Sticker (Çıkartma) Nedir? Sticker Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Sticker (Çıkartma) Nedir? Sticker Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

13.03.2021 - 05:34 | Son Güncellenme:

Sticker kulağa oldukça farklı gelen bir kelimedir. Özellikle internet alışveriş sitelerinde ya da televizyonda sık sık rastladığımız ve anlamı bazı kişiler tarafından ilk kez duyulan bu kelime İngilizce kökenlidir. Sticker kelimesi çok çeşitli yapıya sahip olan dilimize sonradan kazandırılmıştır. Sticker (çıkartma) nedir? Sticker TDK sözlük anlamı nedir? İşte, bilinmesi gerekenler.

Sticker (Çıkartma) Nedir Sticker Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Sticker kelimesi dilimize geçtikten sonra “çıkartma” olarak adlandırılmıştır. Daha çok alışveriş sitelerinde ya da mağazada gördüğümüz sticker yani çıkartmalar günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır.

Sticker (Çıkartma) Nedir?

Sticker süsleme aracı olarak düşünülebilir. Bir yüzü resimden bir yüzü ise yapışkandan oluşan bir süsleme materyalidir. Rengarenk ya da çeşit çeşit şekillerde olabilmektedir. Evde, işte, ofiste, okulda ve daha birçok yerde kullanılabilmektedir.

Kendi içerisinde de oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. İsteğe göre; kapı, duvar, klozet kapağı, telefon kabı, diz üstü bilgisayar, gardırop, dolap, ayna ve daha birçok yerin değiştirilmesi için kullanılabilir.

Sticker TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK’da Sticker; üzerinde bir takım şekiller, harfler ya da resimlerin bulunduğu çıkartma olarak tanımlanmaktadır.