Ekonomi Ticaret Bakanlığı'ndan 1 milyar TL'lik tasarruf!

Ticaret Bakanlığı'ndan 1 milyar TL'lik tasarruf!

15.08.2023 - 10:28 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı, 2020 ile 2023'ün ilk 6 ayı arasındaki süreçte uygulanan uzaktan eğitim modeli ile kamu harcamalarından 1 milyar TL'nin üzerinde tasarruf edildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığından 1 milyar TLlik tasarruf

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Covid-19 sürecinde eğitimde hız kazanan dijital dönüşüm çalışmalarına sağlanan uyum ile kurum içi elektronik eğitim içerikleri hazırlandı.

Haberin Devamı

Bakanlık personeline kısa, anlaşılır bilgilerin yanında, nano öğrenme modülleri içeren malzemeler sunma kapasitesi artırıldı. Adaylık eğitimleri, oryantasyon eğitimleri, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele gibi personeli geliştirici eğitim faaliyetlerinin yanı sıra; gümrük mevzuatı, tüketicinin korunması, haksız fiyat artışı, sınır ticareti, tek pencere gibi farklı programlarda vatandaşın işinin hızlı ilerlemesini sağlayacak mevzuat ve uygulama eğitimleri de verildi. Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden, içerikler eğitime katılanlara ulaştırılırken; aynı zamanda merkez ve taşra idarelerinde görevli çalışanların eğitim talepleri de doğrudan sistem üzerinden alınıp, eğitim planına dahil edildi.

2020 yılından itibaren eğitim faaliyetlerinde, yaklaşık 738 bin katılımcıya eğitim vererek tekil düzeyde bakanlık personelinin ortalama yüzde 85'ine ulaşıldı. 2023'ün ilk 6 ayında ise 69 bin katılımcılı eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi. 2020 sonrasındaki dönemde yıllık gerçekleştirilen ortalama eğitim saati ise kişi başı 7 saat oldu. Böylelikle, dışarıdan hizmet satın almadan geliştirilen uzaktan eğitim çalışmaları sayesinde, toplamda 738 bin katılımcılı eğitim faaliyeti gerçekleştirilerek, kamu bütçesinde 1 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlandı. (DHA)