Emlak Konut Kredisi Şartları Nelerdir? Konut Kredisi Almak İçin Gerekli Şartlar

Konut Kredisi Şartları Nelerdir? Konut Kredisi Almak İçin Gerekli Şartlar

27.05.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:

İnsanlar ihtiyaç duyması halinde bankalardan farklı krediler çekebiliyor. Konut kredisi, bankalardan alınabilen kredi türlerinden biridir. Konut kredisi almak isteyen bireyler, hangi şartların koyulduğunu merak ederek araştırma yapabiliyor. Konut kredisi almak için gerekli olan şartlar internet üzerinde araştırılıyor. Konut kredisi şartları nelerdir? Konut kredisi almak için gerekli şartlarıyla ilgili detayları derledik.

Konut Kredisi Şartları Nelerdir Konut Kredisi Almak İçin Gerekli Şartlar

Konut kredisi almak isteyenlerin yaptığı birçok araştırma bulunuyor. Konut kredisi alabilmek için, kişilerin 18 yaşını tamamlaması ve bankaların istediği evrakları eksiksiz hazırlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Konut Kredisi Şartları Nelerdir?

Kişiler yeni ev almak istediğinde bir miktar paraya ihtiyaç duyabiliyor. Paralarının eksik kalması durumunda paralarını tamamlamak için bankalara başvuru yapabiliyor. Konut kredisi, kişilerin ev için başvuru yaptığı kredilerden biridir. Konut kredisi alabilmek için bankaların belirlediği birçok şart bulunuyor. Bireyler şartları araştırarak, gerekli olan evrakları hazırlamak istiyor. Konut kredisine başvuru yapacak bireylerin 18 yaşından büyük ve 70 yaşından küçük olması gerekir.

Bankalar her kredi türünde olduğu gibi, konut kredisinde de farklı şartlar oluşturabiliyor. İstenilen belgelerin kişiler tarafından düzenli ve eksiksiz olarak bankalara sunması gerekiyor. Bankalar, kişiler hakkında detaylı bilgilere ulaşarak krediyi değerlendirmeye alıyor. Konut kredisi alabilmenin diğer bir şartı da, kişilerin sahip olduğu kredi notudur. Kredi notlarının düşük olması, konut kredisinin alınmasına engel olacaktır. Ödeme düzeni ve kredi kullanma sıklığı, bankalar tarafından değerlendirilen kriterler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Kişilerin bankalara çok borcu olması halinde, konut kredisi almak kolay olmayacaktır. Bankalar borcu çok olan bireylerin, ödeme durumlarını göz önüne alarak konut kredisi vermeyebilir. Bireylerin gelirlerini gösteren belgeleri, bankaya sunması gerekiyor. İnşası biten eve kredi çekmek için başvuru yapılıyorsa, kat irtifakı sunulması gerekiyor. Bankalar, en az %80 oranında tamamlanan projeler için kredi imkanı sağlıyor. Alınacak olan evin konut projesi kapsamında bir bankayla anlaşması bulunuyorsa, bina tamamlanmadan kredi çekmek mümkün olabilir.

Konut Kredisi Almak İçin Gerekli Şartlar

Bankaların konut kredisine onay vermesi, başvuru sonrasında hazırlanmış olan ekspertiz raporuyla ilgilidir. Raporda hazırlanan tüm detaylar, bankalar tarafından incelenerek onay verilip verilmediğine karar veriliyor. Ekspertiz raporu, konut kredisi alabilmenin en önemli detayıdır. Banka hazırlanan raporları detaylı olarak inceleyerek, kredi hakkında bir değerlendirme gerçekleştirir.

Haberin Devamı

Değerlendirme sonucunun olumlu veya olumsuz olması kişilere kısa bir süre içinde bildirilir. Konut kredilerinin her bankada farklı faiz oranları bulunur. Bireyler konut kredisi çekmek istediği zaman, banka faizlerini araştırarak bilgi sahibi olmak ister.