Dekorasyon VR Başlığı Oculus Go İle Eğlencenin Tadını Çıkartın!

VR Başlığı Oculus Go İle Eğlencenin Tadını Çıkartın!

Son Güncellenme:

.

VR Başlığı Oculus Go İle Eğlencenin Tadını Çıkartın

Teknoloji alanındaki AR-GE çalışmalarının meyveleri alınmaya başlandı. Eğlenceye yönelik içerikler de hiç olmadığı kadar hayatınızın içine girdi bile. Bunun en önemli örneklerinden biri şüphesiz VR (Sanal Gerçeklik) başlıkları ve setleri. Birkaç yıl önce Facebook tarafından satın alınan Oculus, VR konusunda bir adım ileriye giderek Oculus Go ile oyun ve eğlence meraklılarını heyecanlandırmayı başardı.

Haberin Devamı

Oculus Go da neyin nesi?

VR Başlığı Oculus Go İle Eğlencenin Tadını Çıkartın

Oculus Go en kısa hâliyle, VR setlerinin kablo karmaşasından ve akıllı telefon gereksiniminden yakınanlara hitap eden bir cihaz. Devrimsel bir ürün olmaktan ziyade, kullanıcıların beklentilerine yanıt vermeyi amaçlayan yeni VR seti, Oculus markasının üçüncü ve en yenilikçi modeli. Gear VR ve önceki nesil Oculus Rift arasına yerleşen ürün kablosuz yapıda. Bilgisayara veya telefona bağlı kalmaksızın kullanabileceğiniz sanal gerçeklik cihazında başarılı performansa sahip WQHD (2K) çözünürlüklü LCD ekranı bulunuyor. Bu sayede, ekrandaki görüntüleri net şekilde görüntülerken, ekrandaki pikselleri saymak zorunda kalmayacaksınız.

Oculus Go’yu diğer VR setlerinden ayıran özellikleri neler?

VR Başlığı Oculus Go İle Eğlencenin Tadını Çıkartın

Oculus’un yeni gözbebeği Go, tek başına çalışabilen bir sanal gerçeklik seti. Bu, Oculus Rift gibi mutlak suretle bilgisayar bağlantısını gerektirmediği anlamına geliyor. Ayrıca, “Bayrak Gemisi” olarak adlandırılan üst düzey telefonlarla çalışan sanal gerçeklik başlıklarından da bu yönüyle ayrılıyor. Uygulama ve oyunların takibi esnasında görsel olduğu kadar işitsel deneyimi de ön planda tutanların beğenecekleri model, dâhili kulaklıkla geliyor. Hatta isterseniz, 3.5 mm’lik ses çıkışından kendi kulaklıklarınızı takarak da eğlence katsayınızı artırabilirsiniz. Oculus Go’nun kontrolcüleri, bir başka Oculus ürünü olan Gear VR ile benzerlik gösteriyor. Bunun güzel yanı ise Gear VR için oyun ve uygulama geliştirenlerin önünün Go için de açılıyor olması. Yani “Oynayacak oyun bulamıyorum, kurcalayacak uygulamalar nerede?” gibi sorunlar yaşamanız oldukça zor. Bunlara ek olarak, Gear VR kontrolcülerindeki üç adet Degrees of Freedom mekanizmasından, Oculus Go’nun kulaklığı sayesinde toplamda altı tane bulunuyor. Bir hayli gerçekçi VR deneyimi yaşatan bu özellik, Go’nun daha da ilgi çekici bir ürün olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Peki oyun ve uygulamalar nasıl çalışacak?

VR Başlığı Oculus Go İle Eğlencenin Tadını Çıkartın

Android tabanlı üretilen Oculus Go’nun, PC ve telefon olmaksızın kullanılabilmesini mümkün kılan özelliği Android tabanlı çalışan bir donanımının bulunması. Cihaz bu açıdan değerlendirildiğinde, yaşatacağı deneyim itibariyle Gear VR’ın telefonsuz versiyonu olarak nitelendirmek mümkün. Böylece Google Play Store üzerinden VR destekli uygulama ve oyunlar kolayca yüklenerek çalıştırılabilecek. Hatta belirtilenlere göre Gear VR için uygun olan uygulama ve oyunların hemen hepsi Oculus Go ile de kullanılabilecek. Oculus’un ürünleriyle VR destekli cihazların geleceği parlak gibi görünüyor. Şimdi sıra Go’yu deneyimlemekte!