10.05.2019 - 11:29 | Son Güncellenme:
Tiflis'in Gürcücedeki karşılığı Tbilisi. Tbilisi de Gürcücedeki Tbili yani ılık su anlamına gelmekte. Kentin bu adı almasının nedeniyse Gürcü Kral Vahtang Gorgasal'ın M.Ö. 5. yüzyılda bölgede gezerken atmacasının kaybolması ve sonrasında onu burada akan Kura nehrinde bulması. Nehrin bulunduğu bölgeyi çok seven kral, burada bir şehir inşa edilmesi emrini verir.
6. yüzyıldan beri Gürcülerin başkenti olan Tiflis, İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle gelişmeye başladı.
1578-1732 yılları arasında Osmanlı hakimiyetinde kalan kent aralıklarla Safevilerin de yönetimine bulunduktan sonra Ruslar tarafından ele geçirilir.
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e Türk vatandaşları vizeye gerek kalmadan gidebiliyor. Günümüzde özellikle deniz kıyısındaki Batum çok sayıda Türk turisti ağırlasa da Tiflis de rağbet görmekte.
İstanbul'dan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e hergün doğrudan birçok sefer bulunmakta.
Dağlık Kafkas coğrafyasında bulunan Tiflis'e kış aylarında gitmemek daha iyi bir fikir olabilir. Bunun dışında bahar ve yaz aylarında Tiflis'i gezip görmeniz mümkün. Engebeli bir araziye sahip olan şehri gezerken ayaklarınızda sizi rahat tutacak bir ayakkabı olmasına da dikkat edin.
Oldukça sıcak ve konuksever bir yapıya sahip olan Tiflislilerle dil konusunda sıkıntı yaşamanız muhtemel. İngilizce gibi dillerin konuşulma oranı düşük.
Gürcistan'ın para birimi Lari. 1 Lari yaklaşık olarak 2.2 Türk Lirası'na tekabül ediyor. Tiflis, Batı başkentleriyle kıyaslandığında oldukça makul fiyatlara sahip bir şehir.
Tiflis'in tarihi kalesi Narikala, Sameba Katedrali, Sveti Tshoveli Katedrali, Cvari Manastırı, Sanat Müzesi, Barış Köprüsü ve Rustaveli Bulvarı kentte mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.