11.05.2020 - 19:08 | Son Güncellenme:
Yaklaş yaklaş! Daha da yakında… Bak yaprağın üstünde. Nasıl da iyi saklanmış değil mi? En iyi kamuflaj ustalarından biri olan bu tırtıl dostumuz sadece yeşil yaprakların üzerinde saklanabiliyor yalnız. Sivri uçlarını açarak yaprakla bütünleşiyormuş. Hindistan ve Asya’nın belirli bölgelerinde yaşayan bu tür, kuşlardan ve insanlardan saklanmak için bu yeteneğini kullanırmış.
Bu arkadaşın görüntüsü çok güzel ve sevimli. Ustalık alanı ise gizlenmeyi çok iyi biliyor olması. Genelde mercanların olduğu yerde yaşayan bu denizatları, maksimum 27 mm boyunda oluyormuş. Gizlenirken de mercan rengine bürünüp mercanlarla bütünleşiyormuş.
Dünya üzerinde sadece Madagaskar’da görülen bu hayvan dostumuz istediği zaman aynı bir kuru yaprak gibi görünebiliyormuş. Genelde ağaçların dallarında yaşarlarmış.
Gri, kahverengi ve beyaz renklerine sahip bu baykuşlar, ağaç kovuklarına saklanır ve ağaçla aynı renkte olurlarmış. Ağacın dalı üzerinde dururken bile onları fark etmek oldukça zormuş.
Hindistan ve Pasifik okyanuslarında karşına her an çıkabilecek bu balık arkadaşımız da çok iyi saklambaç oynayan bir canlı. Unutmaman gereken özelliği ise çok zehirli olması. Düşmanlarından saklanarak kurtulamazsa devreye zehrini sokuyormuş.