Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
  • Pembenar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
  • Twitter icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Son Dakika Haberler
Yaşam"Yemek ve ailem benim tutkum"
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerYaşam Haberleri

"Yemek ve ailem benim tutkum"

14.07.2014 - 17:19 | Son Güncellenme: 14.07.2014 - 17:22

#yemek
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

.

1/6YEMEK VE AİLEM BENİM TUTKUM

'YEMEK VE AİLEM BENİM TUTKUM'

Ece Zaim "Turkmax Gurme"de ekrana gelen "Küçük Mutfak Sırları"yla hafta içi her gün, her evin mutfağında uygulanabilir pratik tariflerden oluşan menüleriyle seyircisiyle buluşuyor. Zaim program günlerini neden ayrı tariflerle böldüğünü ve 9 aylık oğlu Demir Yiğit doğduktan sonra mutfağının nasıl etkilendiğini anlattı."Küçük Mutfak Sırları"da her güne özel başka tarifler yapıyorsunuz. Bunu anlatır mısınız biraz?Farklı malzemeler kullanarak pratik ama bir o kadar da lezzetli yemekler yapmaya çalışıyorum. Haftanın beş günü olduğu için programın sıkıcı olmaması adına ben her günü böldüm. Pazartesi gününü tatlı günü yapıyorum zaten bir tatlı geçmişim var, pastanem vardı. Salı günü ev yemeklerini biraz daha modernleştirip, kendi yorumumu katıyorum. "Ev Yemekleri Sıkıcı Olmak Zorunda Değil" başlığı altında yemekler yapıyorum. Çarşamba günü 1,5 yaşında bir oğlum var, onunla bir ek gıda maceramız oldu. Hala her gün o ne yiyecek diye düşünüyorum. Annelerin de böyle dertleri olduğunu bildiğim için çocuk ve bebek yemekleri günü yapıyorum. Çarşamba günleri şekersiz, katkısız, tuz koymadan nasıl yemekler yapabiliriz bunun peşindeyim. Perşembe günü benim en sevdiğim öğün olan kahvaltı günü yapıyorum.  Cuma günü de programda restoran kalitesinde ama evde yapabileceğiniz yemekler yapıyorum. Aynı zamanda o gün biraz kutunun dışına çıkmaya çalışıyorum, farklı malzemeler kullanarak farklı tarifler yapmaya çalışıyorum. Seyircimizde bu malzemelerle ne yapacağını bilsin en azından gözü korkmasın ve denemeye açık olsun diye programımız haftanın beş günü bu şekilde akıyor.Türkmax Gurme'yle yollarınız nasıl kesişti ?Çok sürpriz bir proje oldu. Yemek ve ailem benim tutkum. Ama oğlum Demir Yiğit doğduktan sonra bu tutkum daha da arttı. Programdan önce yemek üzerine danışmanlık ve yazarlık yapıyordum ama daha yavaş bir iş hayatım vardı. Bu işleri birlikte yaptığım kişi beni referans olarak kanala göstermiş. Aklımda hiç olmayan ve daha önce hiç aklımdan geçirmediğim bir işti. Bir arkadaşım beni kanala önerdi ve demo çekimine çağırıldım. Ardından işin olduğunu söylediler. Böylece başlamış olduk. Programın içeriğini birlikte kararlaştırdık. Çok tatlı bir ekibim var. Çok fazla aynı göze sahibiz bence bizim işimizin biraz güzel olmasının sebebi de bu ekip işi. Herkes birbiriyle uyumlu çalışıyor, çalışırken keyif alıyor ve ortak bir göz ve zevk var. Bunlar bir araya geldiğinde ekstra bir enerji oluşuyor ve izleyende onu hissediyor gibime geliyor.RÖPORTAJ: MELİS GÜVENÇFOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİRMİLLİYET MAGAZİN SERVİSİ

2/6Teklif geldiğinde herhangi bir tereddütünüz olmadı mı

Teklif geldiğinde herhangi bir tereddütünüz olmadı mı?

Tereddütüm olsaydı kesinlikle ayağımın ucunu atmazdım bu işe. Her yaptığım iş "Bununla gurur duyuyorum" diyebileceğim bir iş olmalı. İnsan hayatta erken yaşta sorumluluk almaya başladığında ve kendini özelliklerini, yeteneklerini bildiğinde o işi başarmak konusunda tereddütü olmuyor. Tek çekincem görünür bir hayat yaşamak istemememdi. Çok içime kapalı olarak yaşayan bir insanım ama eğer televizyondaysanız insanlara özel hayatınızın da bir kısmını göstermeniz gerekiyor. Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler okumuşsunuz. Neden öncesinde Gastronomi okumayı düşünmediniz?Aslında Gastronomi okumayı düşünüp kaderin etkisiyle bu tarafa dönmüş insanlardanım. Gastronomi okumak istiyordum o yüzden üniversite sınavına çalışmadım diyebilirim ama Gastronomi olan üniversiteler o zamanlar yeniydi ve bana "İstersen işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler oku üstüne gastronomi okuyup yurt dışında bunu yapabilirsin" gibi tavsiyeler geldi. Ben de bunlardan birini okudum ama hiçbir zaman yapmayı düşünmedim. Çünkü amaç ve odaklandığım şey çok belliydi. Yurt dışına gitme projem vardı ama o dönemde eşim yurt dışında master yapıyordu. O döndüğünde ben gidecektim, evlenme teklifi edince gitmekten vageçtim. Ülkemizdeki aşçılık okullarından hangisine gidebilirim diye bir araştırmam oldu. Aşçılık okuluna gittim, restoranlarda çalıştım ve zaten kopamayacağımı anladım.

3/6SEVEREK YAPILAN YEMEK GÜZEL OLURBir restoranda şef olarak çalışırken pastane açma fikri nasıl doğdu

'SEVEREK YAPILAN YEMEK GÜZEL OLUR'Bir restoranda şef olarak çalışırken pastane açma fikri nasıl doğdu?

Çok erken yaşta çalışmaya başladım. Üniversiteden mezun olur olmaz aşçılık okuluna gittim ve ardından stajımı yaptım. Çok yoğun bir staj dönemi geçirdim. Sonra o restoranda çalışmaya başladım ve makarna şefi olarak başka bir yere geçiş yaptım. Orada birlikte çalıştığımız kişinin taahhütleri bana uymadı. Restoran işi gecedir, düzenli bir hayatı olan kişiye uygun değil. Ben de evliyim.

4/6Yemek ve ailem benim tutkum

Eşim beni destekliyordu ama her gece 02.00'da eve gelmek de hoşuma gitmiyordu. Bu nasıl düzenli hale getirebilirim diye düşünüp pastane işine odaklandım. Yurt dışında geziler yaptım, ünlü pastanelerin neleri var onlardan yedim. Türkiye'ye hangi konsept uyar, ikisini nasıl birleştirebilirim diye düşündüm. Hep yapmak istediğim küçük, içerisine girdiğinizde çıkmak istemeyeceğiniz açık mutfağı olan müşteriyle bire bir temas içerisinde olabileceğim bir yer açmaktı. Dekorasyona, kutu çizimlerine kadar her şeyi ben yaptım.

5/6Bu aşamada bir ortağım vardı. Başta aynı hislerle yola çıkmış olsak da benim oğlum doğduktan sonra o farklı bir iş yapmak istediğini söyledi. Böylece oğlum bir aylıkken pastaneyi devrettik.Program için yazdığınız tarifleri bir kitapta toplamayı düşünüyor musunuz

Bu aşamada bir ortağım vardı. Başta aynı hislerle yola çıkmış olsak da benim oğlum doğduktan sonra o farklı bir iş yapmak istediğini söyledi. Böylece oğlum bir aylıkken pastaneyi devrettik.Program için yazdığınız tarifleri bir kitapta toplamayı düşünüyor musunuz?

Amacım çok güzel bir yemek kitabı yazmak. Hani herkesin kariyerinde çok istediği bir şey vardır ya benimki de kitap yazmak. Öyle bir kitap olsun ki,  alan kişilerin "Bu kitabı iyi ki aldım. Sayfa sayfa yaptığım tariflerin hepsi çok iyi sonuç veriyor" diyebileceği baş ucu kitabı olsun istiyorum. O yüzden asla onu hızlandırmak gibi bir niyetim yok.  Amacım çok güzel bir yemek kitabı yazmak.

6/6Anne olmak mutfağınıza nasıl yansıdı

Anne olmak mutfağınıza nasıl yansıdı?

Öncelikle çok daha bilinçliyim. Özellikle malzemelerin nerden geldiğine, üretim yerlerine, nasıl bir toprakta yetiştiğine kadar daha derin düşünmeye başladım. Oğlum şu an 9 aylık, onu emzirdikten 6 ay sonra ek gıdalarla beslemem gerektiğinde organik ve şekersiz tariflere merak saldım. Oğlumu en azında 2-3 yaşına kadar maksimum derecede çikolatadan, şekerden ve işlenmiş gıdalardan nasıl korurum gibi bir kafa yapısına büründüm. Mesela şuana kadar hiç çikolata yemedi. Onun yerine o kadar lezzetli şeyler hazırlıyorum ki ona eksikliğini yaşattığımı düşünmüyorum. Paketli ve dışarıdan alınmış hiçbir şey yedirmedim. Aslında anneler bir tık daha efor sarf ederek meyveyi kutulu almasınlar, meyve suyunu pakette almasınlar. Özellikle tavuk, yumurta ve pirincin organik alınmasını tavsiye ederim.  Size göre yemek yapmanın bir formülü var mı ?Temiz ve hijyenik olmak çok önemli. Temiz olmadan mutfakta olmanın hiçbir manası yok. Malzemeye saygılı olunmalı, israf edilmemeli ve iyi işlenmeli. En önemlisi ise yemeğinizi severek ve gönülden yapmaktır. Severek yapılan yemek kesinlikle güzel oluyor. Sevmenin yanında da kesinlikle o yemeği tadın. Her yemek, her aşamada tadılır ve böylece mükemmel sonuç elde edilir. Türkiye'nin çok çabuk gelişip, değişen bir yapısı var. Bunun damak tadına da yansıdığını da düşünüyor musunuz?Bence bu tarz kanal ve programların olması çok iyi bir şey.  İnsanlar artık yeme içmeye daha çok meraklı. Eskiden patlıcan sadece bir şekilde yapılır, bu yemeğe domates katiyen konulmaz düşüncesi vardı. Artık modada olduğu gibi hiçbir sınır yok. Eskiden kışın beyaz giyilmezdi, şimdi kışın beyaz giymek trend oldu. Yemekte de böyle, hayır ve asla yok. Artık dünya mutfağında sınır yok, bence şuan gastronominin gittiği o keyifli nokta da bu. Şefler var, küçücük restoranlar kuruyorlar, Michelin Yıldızı alıyorlar ve o neyi yapmak istiyorsa onu yapıyor siz de onu yiyorsunuz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’dan Karadenize dönüş 6 yıl zor geçti: ‘Robot olacağıma, Türkiye’de insan olurum’
Almanya’dan Karadeniz'e dönüş! 6 yıl zor geçti: ‘Robot olacağıma, Türkiye’de insan olurum’
En düşük emekli maaşı için yeni tahmin
En düşük emekli maaşı için yeni tahmin
Elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, hastaneye kaldırıldı
Elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, hastaneye kaldırıldı
Victor Osimhen, Al Hilalin teklifine Evet dedi İtalyanlar anlaşmayı açıkladı
Victor Osimhen, Al Hilal'in teklifine 'Evet' dedi! İtalyanlar anlaşmayı açıkladı
EN ÇOK OKUNANLAR
DGS geç başvuru tarihi ne zaman 2025 DGS geç başvuru ücreti ne kadar Dikey Geçiş Sınavı hangi tarihte yapılacak
DGS geç başvuru tarihi ne zaman? 2025 DGS geç başvuru ücreti ne kadar? Dikey Geçiş Sınavı hangi tarihte yapılacak?
MAÇ SONUCU 📢 ABD Türkiye maçı kaç kaç bitti ve kim yendi USA - Türkiye maç özeti golleri
MAÇ SONUCU 📢 ABD Türkiye maçı kaç kaç bitti ve kim yendi? USA - Türkiye maç özeti golleri
Anoreksiya nervoza nedir, nedenleri nelerdir Anoreksiya nervoza belirtileri neler
Anoreksiya nervoza nedir, nedenleri nelerdir? Anoreksiya nervoza belirtileri neler?
Bayram bittikten sonra okullar ne zaman açılıyor 9 Haziran okullar tatil mi, 9 Haziran 2025 Pazartesi bayram mı
Bayram bittikten sonra okullar ne zaman açılıyor? 9 Haziran okullar tatil mi, 9 Haziran 2025 Pazartesi bayram mı?
Yazarlar
Özay Şendir
Özay ŞendirTürkiye için büyük fırsat...
Abbas Güçlü
Abbas GüçlüZor günler…
Ali Eyüboğlu
Ali EyüboğluSahte röportaj yaptı, kovuldu!
Güldener Sonumut
Güldener SonumutNATO ve Fransa’nın nükleer grameri
Mehmet Tez
Mehmet TezPulp’un yeni albümü “More”: Normal insanların geri dönüşü
Dilara Koçak
Dilara KoçakBayram sofrasından yaz ritmine
Çağdaş Ertuna
Çağdaş Ertuna“İstanbul sadece geçmişiyle değil geleceğiyle de büyülüyor”
Filiz Aygündüz
Filiz AygündüzBeyaz perdede Bergman izlemek
Belma Akçura
Belma AkçuraDevlet kimin elinde?
Gürkan Akgüneş
Gürkan AkgüneşTarımda su stresi endişesi
Osman Gençer
Osman GençerÇiftçi milletin efendisi olsun mu, olmasın mı?
Gözden Kaçmasın
Gözlerde lazer tartışması
Gözlerde lazer tartışması
Siyasette bayram havası
Siyasette bayram havası
‘Sürecin sabote edilmesine müsaade etmeyeceğiz’
‘Sürecin sabote edilmesine müsaade etmeyeceğiz’
Orgeneral Bayraktaroğlu, Mehmetçik ile bayramlaştı
Orgeneral Bayraktaroğlu, Mehmetçik ile bayramlaştı
Önerilen Haberler
Gözlerde lazer tartışması
Gözlerde lazer tartışması
Siyasette bayram havası
Siyasette bayram havası
‘Sürecin sabote edilmesine müsaade etmeyeceğiz’
‘Sürecin sabote edilmesine müsaade etmeyeceğiz’
Orgeneral Bayraktaroğlu, Mehmetçik ile bayramlaştı
Orgeneral Bayraktaroğlu, Mehmetçik ile bayramlaştı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
  • Haberler
  • Son Dakika Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Magazin Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Gazete Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Künye

Pembenar

  • Astroloji
  • Rüya Tabirleri
  • Burç Uyumu
  • Yükselen Burç
  • Gebelik Hesaplama
  • Yemek Tarifleri
  • Çorba Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Kurabiye Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Pasta Tarifleri
  • Kahvaltı Tarifleri

Uzmanpara

  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa
  • Döviz Kuru
  • Kripto Para
  • Gram Altın
  • Yarım Altın
  • Çeyrek Altın
  • Dolar Kuru
  • Euro Kuru
  • Döviz Çevirici
  • Yüzde Hesaplama
  • Altın Hesaplama
  • KDV Hesaplama
  • Yaş Hesaplama
  • Zam Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Metrekare Hesaplama
  • 2025 Milli Piyango Sonuçları
  • 2025 Ramazan Ne Zaman
  • 2025 İstanbul İmsakiye
  • Güzel Sözler
  • Puan Durumu
  • Ramazan
  • Sigorta
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Hız Testi
  • Ayetel Kürsi
  • Rüya Tabirleri
  • Burçlar
  • Instagram Dondurma
  • Instagram Silme
  • Daha Fazla
    • E Okul
    • Türkiye Haritası
    • Yasin Suresi
    • E Devlet
    • Saatlerin Anlamı
    • Marmaray Durakları
    • Metrobüs Durakları
    • Soğuk Espriler
    • Kız İsimleri
    • Erkek İsimleri
    • Bebek İsimleri
    • Deprem Haberleri
    • Kapalı Çarşı Altın Fiyatları
    • Ankara Seçim Sonuçları 2024
    • İzmir Seçim Sonuçları 2024
    • Bursa Seçim Sonuçları 2024
    • Antalya Seçim Sonuçları 2024
    • Konya Seçim Sonuçları 2024
    • Adana Seçim Sonuçları 2024
    • 2018 Seçim Sonuçları
    • 2023 Seçim Sonuçları
    • 2019 Yerel Seçim Sonuçları
    • 2014 Yerel Seçim Sonuçları
  • Oyun
  • Çocuk
  • Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Ateş ve Su
  • Atasözleri
  • Daha Fazla
    • Masal Oku
    • Boyama Sayfası
    • Bilmeceler
    • Tekerlemeler
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik