Gündem 23 Nisan'da balkonda İstiklal Marşı saat kaçta okunacak? İstiklal Marşı ne zaman okunur?

23 Nisan'da balkonda İstiklal Marşı saat kaçta okunacak? İstiklal Marşı ne zaman okunur?

23.04.2020 - 09:43 | Son Güncellenme:

Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100’üncü yıl kutlamaları yapılacak. Dünyaya yayılan corona virüs salgınından dolayı 23 Nisan bu sene evlerde büyük bir coşkuyla kutlanacak. İletişim Başkanlığı, vatandaşları balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etti. Peki 23 Nisan'da balkonda İstiklal Marşı saat kaçta okunacak?

23 Nisanda balkonda İstiklal Marşı saat kaçta okunacak İstiklal Marşı ne zaman okunur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. Corona virüs önlemleri nedeniyle 23 Nisan bu yıl evlerde kutlanacak.23 Nisan dolayasıyla bu sene balkonlar ve pencerelerde İstiklal Marşı okunacak. Peki İstiklal Marşı ne zaman okunur?

Haberin Devamı

23 NİSAN'DA BALKONDA İSTİKLAL MARŞI SAAT KAÇTA OKUNACAK?

İletişim Başkanlığı tüm vatandaşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın 21.00'de evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etti.

Başkanlığın "Türkiye'nin Çocukları" temasıyla hazırladığı videoda, 23 Nisan'ın bu yıl hiç alışık olunmayan bir şekilde ama her zamanki heyecanla kutlanacağı belirtildi.

Videoda, şu ifadeler yer aldı:

"Çocuklarımızı evlerinde, sağlıkla güvendeyken, ayrı evlerde ama aynı coşku ve neşe ile bir araya getiriyoruz. Yalnız çocuklarımızı değil bütün vatandaşlarımızı, ellerinde bayraklarla evlerinin balkonlarına, pencerelerine çağırıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız ve Meclisimizin açılışının 100. yılını hep birlikte kutlamak için haydi Türkiye, çocuklarımızla saat 21.00'de İstiklal Marşımızı hep birlikte söylemek için bayraklar ellerimizde balkonlardayız, pencerelerdeyiz."

Haberin Devamı

 23 NİSAN MESAJLARI

Tüm dünya çocukları ile birlikte yarınlarımızın umudu evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Bu anlamlı günün ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurucu mecliste görev yapan milletvekillerimizi şükranla ve rahmetle yâd ediyorum.

Birinci meclisin ve milli mücadelenin kahraman bireylerini rahmetle yad ederek, tüm çocukların savaştan, çatışmadan ve kavgadan uzak, huzurlu bir hayata geçirmeleri temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekilleri ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Sevgili çocuklar; biliniz ki bayrağını, vatanını, milletini, ailesini ve arkadaşlarını seven çocukları, mutlu bir gelecek, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye beklemektedir. Bayramınız kutlu olsun.

Haberin Devamı

Yarınlarımızı tеmsil еdеn çocuklarımız gеçmiştеn aldıkları güçlе, gеlеcеği şеkillеndirеcеk, mürеffеh bir Türkiyе'nin, barış içindе bir dünyanın kurulmasında önеmli rollеr üstlеnеcеklеrdir.