Gündem Depremde Türkiye'ye koştular! 8 bin kilometrelik dostluk köprüsü

Depremde Türkiye'ye koştular! 8 bin kilometrelik dostluk köprüsü

16.03.2023 - 06:59 | Son Güncellenme:

Güney Kore’de faaliyet gösteren bir STK’nın üyeleri depremzedelere yardım için 8 bin kilometre katederek Osmaniye’ye geldi. Gönüllüler, Güney Kore ve Türkiye arasındaki bağları pekiştiren Ayla filminin 1999 depremini konu alan sahnelerinden çok etkilendiklerini söyledi...

Depremde Türkiyeye koştular 8 bin kilometrelik dostluk köprüsü

EREN AKA - Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından, ardarda gelen uluslararası yardımlara bir yenisi eklendi. 8 bin km uzaklıktaki Güney Kore’de faaliyet gösteren King’s Business isimli sivil toplum kuruluşunun 19 üyesi depremde zarar gören vatandaşlara yardım etmek için Osmaniye’ye geldi. Doktor, hemşire, öğretmen, müzisyen gibi farklı mesleklerden gönüllüler, Güney Kore ve Türkiye’yi yakınlaştıran Ayla filminde gördükleri gibi depremle ilgili gelişmeleri Milliyet’ten takip ettiklerini belirtti. Gönüllülerden Inyoung Cho, “Filmin sonunda, 1999 Marmara Depremi’ni duyuran Milliyet Gazetesi’nin manşeti hep aklımızdaydı. Bu depreme de arama kurtarma ekiplerimizin ardından gelerek elimizden geleni yapmak istedik” dedi. Gönüllüler, yaklaşık 100 bin dolar ile aldıkları yardım malzemelerini çadır kentlerde dağıtacak. Gönülülerin getirdikleri hazır yemek ve çadırların yanı sıra kırtasiye malzemeleri ve oyuncak dağıtacakları öğrenildi.

Haberin Devamı

Güney Koreli yardımseverler, Kore Savaşı’nda Türkiye’nin askeri yardımlarını ve kimsesiz kalan bir kız çocuğunun ülkemize getirilmesini anlatan ‘Ayla’ filminde gördükleri gibi Milliyet gazetesiyle Adana Havalimanı’nda poz verdi.

Depremde Türkiyeye koştular 8 bin kilometrelik dostluk köprüsü

‘GELİŞMELERİ MİLLİYET’TEN İZLEDİK’

1999 Marmara Depremi’nin konu edildiği sahnede Milliyet’in ‘Kurtarın’ ve ‘Yıkıldık’ başlıklı manşetlerinden çok etkilendiklerini söyleyen Inyoung Cho, aynı acıyı hissederek harekete geçtiklerini belirtti. Bir Türk’le evli olan Cho şunları söyledi: “Ayla filminin 1999 depremini konu alan sahnelerini 24 yıl sonra yaşadık. Yardım eli uzatmak ve acınızı paylaşmak için kısa sürede topladığımız paralarla elimizden geldiğince ürün aldık. Gelişmeleri yine Milliyet’ten takip ettik ve Osmaniye’ye geldik. Şimdi yardımlarımızı dağıtıyoruz. Depremzedelere, 3 doktor ve bir hemşire de sağlık hizmeti verecek. Siz bizim en zor gününümde yanımızdaydınız. Acıların paylaşıldığında azalacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Depremde Türkiyeye koştular 8 bin kilometrelik dostluk köprüsü

‘TATLI’ KARŞILAMA

Gönüllüleri, TGS Adana Yer Hizmetleri Başmüdürü Mevlüt Sönmezler ve ekibi karşıladı. “Çok uzaklardan ülkemize gelen bu insanların fedakarlığı karşısında elimizden geleni yaptık. İkramımız cezerye ile biraz olsun yorgunlarını alabildik” dedi.

Depremde Türkiyeye koştular 8 bin kilometrelik dostluk köprüsü