Gündem Liseler arası maçta ‘Nazi selamı’ skandalı

Liseler arası maçta ‘Nazi selamı’ skandalı

16.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da düzenlenen liseler arası futbol turnuvasında, Üsküdar Amerikan Lisesi takımı oyuncularının, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerinde topluca ‘Nazi selamı’ verdiği iddiası büyük tepki topladı.

Liseler arası maçta ‘Nazi selamı’ skandalı

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasında oynanan maçta bir grup liselinin gol sevinçlerini toplu ‘Nazi selamı’ vererek yaptığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İddiaları doğrulayan Üsküdar Amerikan Lisesi ise gol sevincinin grup halinde değil tek bir öğrenci tarafından yapıldığını kaydetti.

Okulun açıklamasında, “Maçta bir oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Konuyla ilgili olarak, Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ve Türk Yahudi Toplumu Genel Koordinatörü ile görüşüp üzüntülerimizi ilettik. Bahsi geçen öğrenci hakkında disiplin süreci başlatıldı” denildi.

VELİLER DE DOĞRULADI

Konuyla ilgili UÖML öğrencileri yorum yapmak istemezken, veliler olayın gerçekleştiğini doğruladı.

UÖML müdürünün öğrencilere çok üzgün olduklarını, ÜAL ve müsabakayı düzenleyen kurum ile iletişimde olduklarını bildirirken ayrıca UÖML öğrencilerinin olay sırasında tepkilerini doğru şekilde getirdikleri için öğrencilerle gurur duyduğunu açıkladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ'NDEN AÇIKLAMA

Skandalın sosyal medyada da gündem olmasının ardından; Üsküdar Amerikan Lisesi'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Liseden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Liseler arası maçta ‘Nazi selamı’ skandalı