Gündem Korktuğu başına geldi! Çadırdaki oğlu için endişelenmişti

Korktuğu başına geldi! Çadırdaki oğlu için endişelenmişti

16.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman, sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel felaketiyle sarsıldı. Kentte 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi ise kayıp.

Korktuğu başına geldi Çadırdaki oğlu için endişelenmişti

AYDIN HASAN- Kentte sel nedeniyle çadır kentleri su basarken, bölgedeki vatandaşların bir kısmı KYK yurtlarına yerleştirildi. Cadde ve sokaklar göle dönerken bazı araçlar suda mahsur kaldı. Tut ilçesinde önceki geceden itibaren metrekareye 136 milimetre yağış düştü. Depremden sağ kurtulan bir aile ise sel felaketinde büyük acı yaşadı.

Adıyaman’da yaşayan Selma Sarıkaya (58), depremin ardından Tut ilçesinde bulunan bahçesine yerleşti. Oğlu Mehmet Sarıkaya ise, Adıyaman’da kalarak çadırda yaşamaya başladı. Selma Sarıkaya, daha güvenli olacağı gerekçesiyle satın aldığı konteyneri bahçenin tepeye yakın yüksek bölümlerinde kurdu.

KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

Şiddetli sağanak yağışla beraber Selma Sarıkaya, dün sabah 05.30 sıralarında oğlu Mehmet Sarıkaya’yı arayarak “Oğlum çok yağmur yağıyor, çadırda kalıyorsun dikkat et çadıra su girmesin” diye uyardı. Ancak oğlu için endişelenen anne Sarıkaya’nın korktuğu kendi başına geldi. Selma Sarıkaya’nın içinde kızları Emine Sarıkaya, Fatma Tekdal ve torunu Zeynep Tekdal dahil 12 kişinin bulunduğu konteyner, sabah saatlerinde sele kapıldı ve dere yatağında sürüklendi. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, kaybolan anne, kızları ve torunu için ekipler seferber oldu. Dalgıçların yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma timlerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde anne Selma Sarıkaya ile kızı Emine Sarıkaya’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Kayıp iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. 

Haberin Devamı

Konteynerin sürüklendiği dereye halk arasında Ömeroğlu Deresi deniyor. Derenin birleştiği aşağıdaki dere ise halk tarafından Çoban Hasan’ın deresi olarak adlandırılıyor. Selin dere yatağı üzerinde heyelana neden olarak aşağıya çamur indirdiği, sürüklenen taşların kapatması nedeniyle derenin köprü üzerinden aktığı görüldü. Yağışlar, diğer deprem bölgelerindeki çadırlarda ise telaş ve sıkıntıya neden oldu. Bölgede, yaklaşık 2 milyon afetzede yaşamını çadırda sürdürüyor.

ÇADIR KENTLER TAHLİYE EDİLDİ

Sağanak yağış Malatya’da da etkili oldu. Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Kale ve Pütürge ilçeleri ile kent merkezinde sağanak, kısmen sele dönüştü. Yağış nedeniyle depremzedelerin kaldığı bazı çadırlarla, ev ve iş yerlerini su bastı. Buralarda kalanlar belediye ekiplerince tahliye edildi. Diyarbakır’da da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bin 950 çadırda yaşayan 450 depremzede tahliye edilerek Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.

Tunceli merkez ve bazı ilçelerde dün sağanak yağış etkili olurken, başta Pülümür ve Ovacık ilçeleri olmak üzere yüksek kesimlere de kar yağdı. Sağanak yağış nedeniyle karayollarında menfezler taştı. Zaman zaman kaya düşmeleri yaşandı. Munzur Çayı’nın 2 ayrı yerden taşması sonucu Tunceli-Ovacık-Yeşilyazı karayolunun 3-60 km’leri arası ulaşıma kapatıldı. Elazığ’da da sağanak yağış ile birlikte yollar göle döndü, trafikte suya gömülen araçlar mahsur kaldı.