Gündem E-Devlet şifresi ile SSK ve BAĞ-KUR hizmet sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet şifresi ile SSK ve BAĞ-KUR hizmet sorgulama nasıl yapılır?

30.10.2016 - 11:41 | Son Güncellenme:

SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemleri artık internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemleri nereden yapılmaktadır ve internet üzerinden yapmak için neler gerekir? SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemiyle alakalı tüm soruların yanıtları haberimizde!

E-Devlet şifresi ile SSK ve BAĞ-KUR hizmet sorgulama nasıl yapılır

SSK BAĞ-KUR Sorgulamalarını yapmak için vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun binalarına giderek saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyordu. Artık SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemlerini yapmak için saatlerce sıra beklemeye gerek kalmadı. SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemleri internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerin birçoğu şifre gerektirir. SSK BAĞKUR Sorgulama işlemleri de e-Devlet üzerinden şifre ile yapılmaktadır. Sorgulama işlemlerinin online olarak internet üzerinden yapılması tüm vatandaşlar için büyük kolaylık olmuştur. SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirirken hiçbir tereddüt yaşamanıza gerek yoktur. E-Devlet SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu alt yapısını kullanmaktadır.

Haberin Devamı




Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


E-Devlet şifresini almak isteyen vatandaşların PTT şube veya müdürlüklerine giderek başvuruda gerekmektedir. Bizzat kendiniz T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimlik kartınız ile PTT şube veya müdürlüklerine gidiniz. Kimlik kartınız ile e-Devlet şifresi başvurusunda bulununuz. Başvurunuz alındıktan kısa bir süre sonra e-Devlet şifreniz size teslim edilecektir. E-Devlet şifrenizi alırken 2 Türk Lirası ödeme yapmanız gerekmektedir. E-Devlet şifreniz size bir zarf içerisinde teslim edilecektir. Zarf içerisinde bulunan şifre geçici şifredir, siz bu geçici şifre ile sisteme giriş yapıp kendi şifrenizi oluşturacaksınız. Ayrıca bu şifreyi kesinlikle hiç kimse ile paylaşmayınız. Kişisel güvenliğiniz için bu çok önemli bir konudur.
E-Devlet İle SSK BAĞ-KUR Sorgulama
PTT’den almış olduğunuz e-Devlet şifresi ile e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfaya giriş yaptıktan sonra sayfanın hemen sağ üst köşesinde bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen giriş ekranında bulunan T.C. Kimlik numarası ve şifre kısmını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Burada bulunan şifre boşluğuna PTT’den zarf içerisinde almış olduğunuz e-Devlet şifresini girmelisiniz. Geçici şifre ile bir kez giriş yaptıktan sonra karşınıza yeni şifre oluşturma ekranı gelecektir. Buradaki adımları izleyerek yeni e-Devlet şifrenizi oluşturabilirsiniz. Adımlar sonlandıktan sonra e-Devlet üzerinden SSK BAĞ-KUR Sorgulama yapabilirsiniz. SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemine ulaşmak için bazı bağlantılara giriş yapmak gerekmektedir. Öncelikle e-Devlet resmi internet sayfası ana sayfasında bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza e-Devlet üzerinden verilen hizmetler sırasıyla gelecektir. Burada bizi ilgilendiren hizmet başlığı Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. SSK BAĞ-KUR Sorgulamalarınızın tümünü bu başlık altında bulunan sorgulama ekranlarından yapabilirsiniz. SSK BAĞ-KUR Sorgulamalarından dilediğinizi seçip, hemen üzerine tıklayarak bilgi edinebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından tek çatı altına alınmıştır. Bu hizmetler tek çatı altına alındığı için isimlerinde de bir takım değişiklikler meydana gelmiştir. Eskiden SSK’dan emekli olacak insanlar şimdi 4A, BAĞ-KUR’ lular 4B, Emekli Sandığına bağlı kişiler ise 4C olarak adlandırılmaktadır. SSK BAĞ-KUR Sorgulama yaparken bu bilgilere dayanarak sorgulama yapınız. Aksi takdirde yanlış hesaplamalar yapabilirsiniz.