Gündem Ev kiralarına yüzde 100 zam

Ev kiralarına yüzde 100 zam

17.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da halk evlerine giremezken, kimi fırsatçı ev sahiplerinin kira fiyatlarına yüzde 100 zam yapmasına Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil tepki gösterdi.

Ev kiralarına yüzde 100 zam

Yeşil, “Toplum olarak yaşanan bu deprem felaketinin yükünü azaltmak için yardımlaşmak, destek olmak herkes için insanı bir görevdir. Evlerini kiraya veren vatandaşlarımızın bu zor günlerde dayanışma ruhunu gölgeleyen bu yaklaşımlarından vazgeçmelerini istiyorum. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür” dedi.

Haberin Devamı

Gayrimenkul Danışmanı ve Avukat Enes Akdemir, “Bu kampanyayı yürütüyoruz şu anda. 6 bin TL olan kira 11 bine yani iki katına yakın artışlarla fırsatçılık görüyoruz” dedi.

Akdemir, satışta olan evlerin mülk sahipleriyle görüşerek geçici bir süreliğine kiraya dönüştürmeleri için çalışma başlattıklarını da vurguladı.

Fırsatçılar iş başında

Ağır hasarlı apartmandan taşınan Metin Tekin, “Devlet ailelere 1000 TL taksitli ev vermiş, ev sahipleri de insanlardan 8 bin 500 TL kira istiyor. Şu anda çalıştığım şirketin deposuna yeni bir ev bulana kadar mecburen evimi bırakacağım” dedi.

Taşınmak için ev arayan Şehmuz Baydür de, “Hasarlı diye taşınıyorum ev bulamadım, kimi 7 bin kimi 10 bin TL diyor, mecburen evimi bacanağımın evinde boş olan bir odaya taşıyacağım. Deprem fırsatçılara yaradı” diye konuştu.

Haberin Devamı

31 yapı acil yıkılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, biri boş, yedi binanın yıkıldığı Diyarbakır’da, iki binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Deprem sonrası kentte merkez Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçeleri ile kırsal mahallelerde bakanlık yetkilileri hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde 13 bin 567’sinin hasar görmediği tespit edildi. 363 yapıda ise ağır hasar belirlenirken, bunlardan 31’inin de acil yıkılmasına karar verildi.