Gündem Gitar virtüözü Aylin Romanya’da 1. oldu

Gitar virtüözü Aylin Romanya’da 1. oldu

10.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü öğrencisi 13 yaşındaki Aylin Çelik, Romanya’da düzenlenen Eduard Pamfil Uluslararası Genç Gitar Festivali’nde birinci oldu.

Gitar virtüözü Aylin  Romanya’da 1. oldu

Başkent Bükreş’teki yarışmaya bir çok ülkeden yüzlerce yarışmacı katıldı. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkanoğlu’nun öğrencisi Aylin de yarışmada 11-13 yaş kategorisinde mücadele etti. Çelik, Johann Sebastian Bach’ın ‘La minör Füg’ ile Nikita Koshkin’in ‘Usher Waltz’ adlı eserlerini gitarı ile seslendirerek jüriden tam not alarak birinci oldu. Mersin’de İngilizce öğretmeni Natalia Çelik ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kemal Çelik’in kızı olan Aylin Çelik, ödülün kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Birinciliği beklemiyordum’

Bükreş’e giderken dereceye gireceğini ancak 1. olmayı beklemediğini belirten Çelik, “17 yarışmacının olduğu finalinde 1. oldum. Dereceye gireceğimi umuyordum fakat 1i olacağımı tahmin etmiyordum” dedi. Öğretmeni Yrd. Doç Dr. Mehmet Özkanoğlu’nun büyük katkısı olduğunu kaydeden Çelik, “Hocam ile bir repertuar belirleyerek onun üzerinde disiplinli bir şekilde çalıştık. Bu sayede birinci oldum. Bundan sonra daha çok çalışıp, eğitimimi sürdürerek kendimi geliştireceğim” diye konuştu.