Gündem Kahraman gaziye veda

Kahraman gaziye veda

09.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ayla filmiyle Türkiye’yi gözyaşına boğan Kore gazisi Süleyman Dilbirliği ile ölümünden 1 gün sonra hayata gözlerini yuman eşi Nimet Dilbirliği, dün yan yana son yolculuklarına uğurlandı

Kahraman gaziye veda

Türkiye, tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Kore gazisi astsubay Süleyman Dilbirliği’nin (91) kaybına üzülürken dün bir acı haber daha geldi. 65 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği (85) de sabah saatlerinde evinde yaşama gözlerini yumdu. Yaşamı ‘Ayla’ filmiyle beyaz perdeye uyarlanan ve hikayesiyle Türkiye’yi gözyaşına boğan Kore gazisi Dilbirliği için cuma namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni de bu haberle ikindi vaktine ertelendi. Dilbirliği ve 65 yıllık hayat arkadaşı Nimet Dilbirliği dün omuz omuza son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Oyuncular da katıldı

Dilbirliği çifti için Üsküdar Selimiye Camii’nde askeri tören düzenlendi. Astsubay Dilbirliği’nin Türk bayrağına sarılı tabutu ile eşinin tabutu yan yana konuldu. Cami avlusunda taziyeleri çiftin çocukları Sebahat Dilbirliği Sonuvar kabul etti.

Törene, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol’un yanı sıra, ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve oyuncu eşi Sinem Öztürk, filmde Astsubay Dilbirliği’ni canlandıran oyuncu İsmail Hacıoğlu ile silah arkadaşını canlandıran Ali Atay, Kore ve Kıbrıs gazisi emekli askerler, Dilbirliği çiftinin dost ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım da cenaze törenine çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

Ayla yetişemedi

Tören öncesi konuşan oyuncu İsmail Hacıoğlu, Türkiye’nin kocaman yürekli bir adamı kaybettiğini belirterek, “Kendisiyle tanışma şansı nasip oldu çok şükür. Bütün ekip adına söyleyebilirim ki içimiz biraz daha fazla acıdı” dedi. Oyuncu Ali Atay ise Dilbirliği’ne son zamanında müthiş bir hediye verdiklerini düşündüğünü belirterek, çok üzgün olduğunu söyledi. Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol da, Dilbirliği’nin manevi kızı Eunja Kim’in, uçak saatinden dolayı cenaze törenine katılamadığını kaydetti. Dilbirliği çifti ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Yıldırım’dan taziye

Başbakan Binali Yıldırım, “Ayla” filmiyle hikâyesi beyaz perdeye aktarılan ve önceki gün vefat eden Koreli Eunja Kim’in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği ve dün vefat eden eşi Nimet Dilbirliği için taziye dileklerini iletti.
Yıldırım, twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuştu. Kahraman gazimiz, Türk insanının sevgi ve hoşgörüyle yoğrulmuş karakterini bu örnek davranışıyla tüm dünyaya göstermiştir. Birer gün arayla vefat eden Süleyman Dilbirliği ve eşine Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ANKARA Milliyet