Gündem Milliyet yönetiminde bayrak değişimi

Milliyet yönetiminde bayrak değişimi

14.07.2023 - 06:55 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı görevini, gazetemizin yazarlarından Özay Şendir’e devretti. Belovacıklı veda konuşmasında 7 yıl boyunca Abdi İpekçi’nin mirasına sahip çıkmak adına çaba gösterdiğine vurgu yaptı, gazetenin çalışanlara emanet olduğunu hatırlattı...

Milliyet yönetiminde bayrak değişimi

HABER ARAŞTIRMA - 2016 yılından bu yana Milliyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Mete Belovacıklı görevi dün, bir süredir Milliyet gazetesinde köşe yazıları yazan gazeteci Özay Şendir’e devretti. Çalışma arkadaşlarına alkışlar eşliğinde veda eden Mete Belovacıklı konuşmasında, “Çok eskiden beri tanıdığım bir arkadaşıma devrediyor olmanın rahatlığı içerisinde görevimden ayrılıyorum. 7 yıl önce çok zor bir süreçte göreve başladım. 15 Temmuz gibi derin bir sıkıntının ardından Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılı bir ortamda görev yaptık. Bu süreçte, hep birlikte Milliyet gibi bir markaya ve kuruma sahip çıkarak çalışmaya devam ettik. Hem Milliyet’i Milliyet yapan değerleri öne çıkartmaya çalışarak hem de bizden önce bu koltuklarda oturmuş büyük isimlerin değerlerine sahip çıkarak bir süreç yönetmeye çalıştık. Çok zor bir 7 yıldı. Hepiniz içinde yaşadınız. Darbeler, depremler, seçimler, ekonomik zorluklar nedeniyle medya sektörünün sıkınıtılı bir süreç yaşadığı bir dönemdi. Ama el birliğiyle bu süreçte gazeteyi bir noktadan bir noktaya getirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Bundan sonra da böyle gideceğini düşünüyorum. Bu arada yeni işler de yaptık. Bir taraftan yeni dergilerimiz, yeni eklerimiz çıktı. Onların ayakta durabilmesini sağladık. Bugünden yarına kalacak en önemli miras da onlar olacak. Daha yapılacak işler var. Hep de olacaktır. Sonuçta bu gazete Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesi. Abdi bey gibi kanı dökülen insanların emekleri var bu gazetede. Gazete size emanet” ifedelerini kullandı. 

Haberin Devamı

 

‘18 YAŞINDA BU BİNAYA GELDİM’ 

Görevi devralan Özay Şendir de konuşmasında çalışma arkadaşlarına şu mesajları verdi: 

“18 yaşında bu binaya geldim. Dinçer ağabeyin (Güner), dış haberlerde bir tane kocaman anteni vardı, radyo dinlerdi. Mete ağabey (Belovacıklı) o zaman Ankara’daydı ve Mete ağabeyden radyo için kayıt yakalayabilmeyi, Abbas ağabeyin (Güçlü) odasındaki o kitap yığınını, Melih ağabeyin (Aşık) odasında sohbet edebilmeyi, Tunca ağabeyle (Bengin) sabahları radyo programında haberler verebilmeyi ve benzeri şeyleri bu binada yaşadım. En gurur duyduğum ve hoşlandığım bina burası oldu. Meslekte birçok şey öğrendiğim bir isim Mete Belovacıklı. Kendisinden insanlık adına da çok şey öğrendim. Tek başına bir şey olunmadığını bir araya gelindiğinde Milliyet markası olmanın ne demek olduğunu her zaman ispat etmiş bir gazete burası. Yine aynısı olacak. Milliyet, Mete Belovacıklı’nın, Abdi İpekçi’nin emaneti. Bütün bunlara bakınca Allah mahcup etmesin.” 

Haberin Devamı

ÖZAY ŞENDİR KİMDİR?

Özay Şendir, 1969 İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezunu oldu. Uzun yıllar Türkiye’nin ilk haber radyosu BBC Radyo Foreks’i yönetti. Finansal Forum, Sabah ve Habertürk gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Şendir aynı zamanda Sabah ve Habertürk gazetelerinde haber müdürlüğü görevlerinde de bulundu. Şendir, hem Fatih Altaylı hem de Mehmet Ali Birand dönemlerinde Kanal D Haber Koordinatörlüğü yaptı. ETV’de Doğru Rota ve Haberturk’te “Soruyorum” programlarında kamera karşında bulunan Şendir ekran klasikleri “Teke Tek”, “Başka Yerde Yok” gibi programların da genel koordinatörlüğünü üstlendi. Şendir’in Kuzey Kıbrıs’ta yayınlanmış iki kitabı bulunuyor. 

Yazarlar