Gündem Mustafa Şentop kimdir, kaç yaşında, nereli? TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un hayat hikayesi

Mustafa Şentop kimdir, kaç yaşında, nereli? TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un hayat hikayesi

07.07.2020 - 20:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı, bir kez daha AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Tekirdağ doğumlu Şentop ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. İşte TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile ilgili merak edilenler...

Mustafa Şentop kimdir, kaç yaşında, nereli TBMM Başkanı Mustafa Şentopun hayat hikayesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin yeni başkanı seçilen Mustafa Şentop ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. 6 Ağustoa 1958'de Tekirdağ'da doğan Şentop, 24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. İşte Mustafa Şentop'un hayat hikayesi...

MUSTAFA ŞENTOP YENİDEN BAŞKAN

Haberin Devamı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, TBMM Genel Kurulundaki üçüncü tur oylamada, 328 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçildi.

Genel Kuruldaki üçüncü tur oylamaya 557 milletvekili katıldı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 328, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 134, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 51, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 37 oy aldı. 7 oy geçersiz sayıldı.

Buna göre, Mustafa Şentop, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301'in üzerinde oy alarak, yeni TBMM Başkanı seçildi.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

Öğretim Üyesi, Prof. Dr; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.
1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK PARTİ MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK PARTİ'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönemde TBMM Başkanvekilliği görevini yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM Başkanı seçildi.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.