Gündem Ne zaman emekli olurum ve erken emeklilik

Ne zaman emekli olurum ve erken emeklilik

25.09.2015 - 09:26 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hakkında tüm öğrenmek istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmak ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Ne zaman emekli olurum ve erken emeklilik

İnternetle birlikte artık yaşamın her alanında önemli kolaylıklardan ve yeni nesi fırsatlardan yararlanılabiliyor. Özellikle de internet teknolojilerini aktif olarak kullanmakta olan kamu kurumlarının online hizmetleri ile birlikte artık kamu işlemlerinde de modern yüzyılın en önemli fırsatlarından yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde aktif bir hizmet politikası benimseyen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ile birlikte artık Türkiye’de sigorta işlemleri için vatandaşın günleri bulan uzun zaman dilimlerini ayırmalarına gerek kalmıyor. Çünkü günümüzde internet üzerinde yer alan online hizmetlerden yararlanarak, tüm sigorta işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde internet teknolojileri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından son derece aktif ve yoğun biçimde kullanılıyor.

DİKKAT! Lütfen yönlendirildiğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Dijital platform üzerinde oluşturduğu geniş hizmet ağı ile vatandaş tarafından dijital platformda en çok işlem gerçekleştirilmekte olan kamu kurumu olarak ön plana çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarına, internete bağlantı kurulabilen her noktadan ulaşabilme ve kullanabilme imkanı bulunuyor. İnternet üzerinde yer alan popüler Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkan ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte artık sigortalı çalışan her vatandaşın en çok merak ettikleri sorulardan birisi yanıt buluyor. Yaşamının büyük bir kısmını emeklilik döneminde daha yüksek ve daha refah kalitesi yüksek standartlarda geçirebilmek isteyen vatandaşlar çalışarak geçiyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde sigorta hizmet süresi ve hizmet yılı ile birlikte prim ödeme gün sayısını doldurarak, emekli olmak isteyen vatandaşlar SSK sigortası çatısı altında çalışma yaşamlarına devam ediyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması ise emekliliklerinin ne zaman olacağı, ne kadar kaldığı ve emeklilikleri için gerekli olan kriterlerdeki güncel durumlarını öğrenebilmelerine olanak sağlıyor. Bu sebeple de vatandaşlar tarafından dijitla platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Tüm dünyada farklı sistem ve altyapılarda da olsa aktif olarak uygulanmakta olan sigorta ve emeklilik sistemleri kapsamında Türkiye’de 18 yaşını doldurarak, sigortalı olarak çalışma yaşantısına başlayan her bireyin, emeklilik haklarını kazanabilmeleri için yerine getirmeleri gereken emeklilik şartları bulunuyor. 2006 yılında kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan sigorta kolları içerisinde SSK sigortasına bağlı olarak çalışan sigorta mükelleflerinin kullanabildikleri bu online ne zaman emekli olurum uygulaması da vatandaşların, emeklilik şartları kapsamında yerine getirmeleri gereken bu emeklilik şartlarına ilişkin güncel bilgiler alabilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ile SSK sigortası mükellefleri kolay bir şekilde emeklilik tarihlerini, emeklilik yaşını doldurmalarına ne kadar kaldığını, ne kadar daha sigorta prim ödemesi yapmaları gerektiği, emeklilik hizmet sürelerinin dolmasına ne kadar kaldığını gibi emeklilik için son derece önemli olan bilgileri öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. SSK sigortası mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasına ise uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Sigorta mükellefleri bu ekranda ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmeleri için talep edilen sigorta bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Böylelikle en doğruya yakın sonuca ulaşarak, emeklilikleri için ne kaldığını en doğru biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasında işlem yapabilmek için gerekli olan sigorta bilgileri vatandaşlar tarafından e-Devlet portalı içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A hizmet bilgisi ekranından kolaylıkla SSK sigorta sorgulama işlemi ile öğrenilebiliyor. Bu şekilde yapılan emeklilik sorgulamaları ile en kesin ve en doğru sonuçlara ulaşabilmek çok daha uygun olur. Bu kapsamda vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulaması içerisinde cinsiyet, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi gibi temel bilgileri girmeleri gerekiyor. Ayrıca SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik veya sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günü doldurdukları tarih bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda yapılan girişler ile erken emeklilik durumu içinde bilgi alabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulaması içerisinde emeklilik hesaplamaları normal emeklilik ve erken emeklilik olmak üzere iki farklı biçimde hesaplanmaktadır.