Gündem Özgür Özel 'ittifak modelini' açıkladı

Özgür Özel 'ittifak modelini' açıkladı

21.09.2023 - 10:54 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, yerel seçim sürecine ilişkin mesajlar verdi. Özgür Özel, Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yapılan gizli protokolle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel ittifak modelini açıkladı

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Halk TV yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"SADECE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ DEMİYORUZ"

Genel Başkan adaylığıyla ilgili konuşan Özgür Özel, "Çok buruk bir heyecan var içimde. Ben partiyi değiştirebileceğime, iktidar yapabileceğime inanıyorum. Cumhuriyet'in 100. yılını muhalefette kutladık, bunu kabullenemiyorum. Biz değişim diyoruz, sadece genel başkan değişimi demiyoruz. Kadroların ve tüzüğün değişimi diyorum. Son bir ayda kadrolarımızla birlikte oturduk dünyaya baktık. CHP ne zaman yükseldi, ne zaman düştü... Nerede duracağımıza karar vereceğiz, pozisyonumuzu belirleyeceğiz. Siyaset dünyası bizim etrafımızda şekillenecek." dedi.

"TOPLUM YENİ YÜZLER İSTİYOR"

"Toplum değişim istiyor, yeni yüzler istiyor." diyen Özgür Özel, "CHP'nin yeniden umut olmaması için bir sebep yok. Bizim bir değişimle birlikte kendimizi toplumun önüne koymamız lazım." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KURULTAY TARİHİ

Kurultay süreciyle ilgili konuşan Özel, "Mümkün olan kısa tarihte olmalı. 5 Kasım tarihi olabilir. Birçok il ve ilçede yaptırılmayan sonuca etki edecek kongreler var. Bunlar çok ciddi sorun." dedi.

"YENİLENME SONRASI İTTİFAK OLABİLİR"

Yerel seçimdeki ittifak sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, "Bizim tarafta da ittifak tarafından da iyi yürütülmemiş bir süreç var. CHP'nin bir özeleştiri ve yenilenme üzerinden yeniden ittifak sürecini şekillendirilmeli. Güneydoğu seçmeninde 'gizli protokol' sebebiyle kırıklık var. İttifak olmalıdır. Kimsenin hakkını yemeyen ama kendi hakkını da yedirmeyen bir ittifak modeli olmalı. Yaptığımız ittifakın bir belgesi yok, belge olmalı. Hep birlikte tek yumruk halinde, temiz bir sayfa açmış olarak yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.