Gündem Plaka ile trafik cezası ve HGS sorgulama nasıl yapılır?

Plaka ile trafik cezası ve HGS sorgulama nasıl yapılır?

18.01.2016 - 00:47 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizden birçok işlemi yapabildiğiniz gibi trafik cezası sorgulama işlemlerini de yapabilirsiniz. Ayrıca HGS ceza sorgulaması için PTT müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Devamı haberimizde.

Plaka ile trafik cezası ve HGS sorgulama nasıl yapılır

Modern teknoloji ile birlikte hayatın her alanında ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik olarak tamamen teknolojik sistemleri temel alan modern çözümler geliştiriliyor. Modern yüzyılda mobil teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişimlerin bu noktada sağlamakta olduğu oldukça önemli avantajlar ve fırsatlar bulunuyor. Özellikle modern yüzyılda fazlasıyla dikkatleri üzerine çeken modern teknoloji ile birlikte kamu kurumları tarafından internet altyapısının kullanımı da çok daha etkin bir hale geldi. Günümü modern Türkiye’sinde internet altyapısını en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde yer alan dijital hizmetleri ile birlikte sadece birkaç dakika içerisinde en güncel kamu bilgileri alınabiliyor veya kamu sorgulamaları gerçekleştirilebiliyor. Dijital platform üzerinde vatandaşa sunulan en popüler dijital kamu hizmetlerinin başında kesinlikle online trafik cezası sorgulama hizmeti geliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sürücülerinin modern yüzyılda araçlarına veya adlarına yazılan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını internet kolaylığında öğrenebilmesine yardımcı olan dijital platform üzerindeki bu dijital hizmet Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşa sunuluyor. Özellikle son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık Türkiye’de karayollarında yer alan araç sayısı nın her geçen gün hızla artış göstermesi, sağladığı önemli kolaylıkların yanı sıra önemli sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye’de karayollarında bulunan yoğun araç sayısı dolayısıyla yaşanan güvenlik sorunlar ve trafik sıkışıklıkları konusunda çözüm getirebilmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yine dijital teknolojilere başvuruluyor. Özellikle araç trafiğinde hem yayaların hemde araç sürücülerinin güvenliliğinin en üst düzeyde sağladığı ve son derece konforlu bir seyahat imkanı sunacak trafiğin oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son yıllarda trafik denetlemeleri daha sık ve daha etkin biçimde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik denetlemelerini en başarılı ve en etkin şekilde gerçekleştirebilmek amacı ile modern yüzyılın hızla gelişen teknolojisiyle elde edilen yeni nesil teknolojik sistem ve cihazlardan aktif olarak yararlanıyor. Türkiye’de karayollarında trafik denetlemeleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Elektronik Denetleme Sistemi, mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri ile en etkin şekilde gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemelerinin bu sistem ışığında yapılıyor olması araçların trafikte kural ihlalleri halinde durdurulmalarına gerek olmadan trafik cezasının uygulanmasını sağlıyor. Bu nedenle de Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası beyan işlemlerini aracın plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresine posta yolunu kullanarak gerçekleştiriyor. Emniyet Genle Müdürlüğü ayrıca internet üzerinde hizmete açmış olduğu online trafik cezası sorgulama hizmeti ile de araç sürücülerinin son derece pratik bir şekilde trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını veya bulunan trafik cezalarının ayrıntılı dökümlerini internet kolaylığında alabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknoloji sayesinde internete erişim sağlanabilen her noktadan son derece pratik bir şekilde dijital platform üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web adresindeki e-hizmetler kategorisi altında yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından herhangi bir şifre ya da üyelik gibi unsurlar gerekmeden, kolay bir şekilde sorgulama yapılabiliyor. Araç sürücüleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu sorgulama ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girerek, trafik cezası sorgulamasını tamamlayabiliyor. Araç sürücüleri internet üzerinde trafik cezası sorgulamasında ikinci bir yöntemde daha kullanabiliyor. Araç sürücülerinin kullanabilecekleri bu ikinci yöntemde anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile internette trafik cezası ödeme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Bu ikinci yöntemde ise araç sürücüleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web portalındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası ise araç sürücülerinin son derece pratik ve kolay bir şekilde güncel HGS kart bakiyelerini öğrenebilecekleri HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Araç sürücüleri internet üzerinde yer alan bu PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web sayfası sayesinde karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde daha önce kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde karşı karşıya kaldıkları kart bakiyesi yönetim sorunlarıyla karşı karşıya kalmıyor. Daha modern ve daha teknolojik bir sisteme sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında vatandaşa dijital platform üzerinde sunulan yan hizmetler ile de önemli fırsatlar ve kolaylıklar sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ile birlikte araç sürücülerinin HGS bakiye yükleme konusunda da önemli kolaylıklardan yararlanabilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden ayrıca online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri de dakikalar içerisinde üstelik herhangi bir üyelik olmadan da gerçekleştirilebiliyor.