Gündem AKOM'dan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

AKOM'dan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

10.08.2022 - 07:55 | Son Güncellenme:

Bugün ve yarına dikkat çeken AKOM İstanbulluları gök gürültülü sağanak yağış konusunda uyardı. Öte yandan İstanbul'da gece boyunca etkisini gösteren yağışlar nedeniyle yollar göle döndü. Peki İstanbul'da yağışlar kaç gün sürecek? İşte hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük ve Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul genelinde bu gece yarısından itibaren yağış uyarısında bulunmuştu.

İstanbul'da bazı ilçelerde sabah saatlerinde yağış etkili oldu. Esenyurt ve Beylikdüzü'nde aniden bastıran sağanak nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Yine bazı sokak ve caddelerde rögarlar taştı. Yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

AKOMdan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

2 METRELİK ÇUKURA DÜŞTÜ

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi'nde yağış nedeniyle oluşan 2 metrelik çukura servis aracı düştü. İçerisinde sürücü ve bir yolcunun olduğu servis aracının sol ön tekeri oluşan çukura girdi. Rögarların taştığı anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.Sokak üzerine gelen belediye ekipleri çalışma başlattı.

Haberin Devamı

"ŞİDDETLİ YAĞDI"

Yaşanan seli anlatan servis şoförü, " Yağmur çok şiddetli yağıyordu, zaten ön taraf patlamıştı ben de sağa dönmek istedim. O sırada arabanın ağırlığı ile yol çöktü. Bir yolcum vardı. Ben de diğer kapıdan indim. Baya şiddetli yağdı. " dedi. Mahalle sakini İbrahim Çabalak, "Yağmur çok şiddetliydi. 3-4 kez aynı yerde çukur oluştu. Rögar patlıyor sürekli. Yaralanan olmadı maddi hasar meydana geldi. Sokakta baya kötü." şeklinde konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ 4 İLÇEYE İŞARET ETTİ

İstanbul Valiliği de "sarı" kodlu uyarıda bulunarak 4 ilçede şiddetli yağışların beklendiğini paylaştı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İstanbul'da Meteoroloji'ye göre; gök gürültülü sağanak yağışların, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOM'DAN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Haberin Devamı

AKOM'dan yapılan uyarı ise şu şekilde; Bugün gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen serin ve yağışlı sistemin önümüzdeki 3 bün boyunca il genelinde etkili olması bekleniyor.

Yağışların yarın gün içerisinde etkisini arttırması, kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültüsü sağanak yağmur şeklinde aralıklarla perşembe akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir.

AKOMdan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

ORHAN ŞEN'DEN YAĞIŞ AÇIKLAMASI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul'da beklenen yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şen, "Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un batısında başlayıp öğlene doğru geneline yayılacak akşama sona erecek. Yarın perşeme sabaha karşı tekrar başlayacak akşama kadar devam edecek bugün 32 C yarın 29 C" dedi.

Şen sözlerini şöyle sürdürdü; Bugün gene öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülecek. Sıcaklıklar çok değişmeyecek. Rüzgar Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvet

Haberin Devamı

ANKARA İÇİN SAAT VERİLDİ

Ankara Valiliği de şiddetli yağışlar konusunda uyayarak bölge halkını uyardı. Saat veren Valiliğin sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı; 10 Ağustos Çarşamba günü (yarın) öğle saatlerinden sonra görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yağış anında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOMdan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

10 İLE SARI KODLU UYARI

Bugün için MGM'den 10 ile sarı kodlu uyarı geldi. İşte o iller...

  • Afyonkarahisar
  • Ankara
  • Burdur
  • Denizli
  • Eskişehir
  • Isparta
  • İstanbul
  • Kütahya
  • Tekirdağ
  • Uşak

İSTANBUL'A YAPILAN "SARI" KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; halen İstanbul'un batı çevrelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AKOMdan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

YARIN İÇİN DE "TURUNCU" KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji bazı illerde 11 Ağustos (yarın) için de turuncu kodlu uyarı verdi. İşte o iller...

  • İstanbul
  • Kocaeli
  • Sakarya
  • Zonguldak
  • Bartın
  • Yalova
  • Düzce

4 İLDE YAĞIŞLI DEVAM EDECEK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün açıkladığı hava tahmin raporuna göre, yağışlı havanın Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’nın içinde bulunduğu bölgede etkisini göstermeye devam edeceği bildirildi. Öğle saatlerinde sonra ise bölgenin tamamında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde hava sıcaklığının 1 ile 3 derece kadar düşerek mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

AKOMdan İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı