Gündem Toplar sınırda teyakkuzda, Suriye, namlunun ucunda

Toplar sınırda teyakkuzda, Suriye, namlunun ucunda

09.10.2012 - 16:05 | Son Güncellenme:

.

Toplar sınırda teyakkuzda, Suriye, namlunun ucunda


Suriye'nin sınırı aşan atışları sebebiyle TSK'ya ait toplar sınır birliklerine dizildi. Namluların ucunu Suriye'ye çeviren toplar, muhtemel sınır ihlalinde anında karşılık verecek.

Haberin Devamı

Sınır birlikleri teyakkuzda. Birliklere sınır ihlaline karşılık toplar yerleştirildi. Sınırda konuşlanan fırtına tipi obüsler, şu ana kadar çok sayıda atış yaptı. Sınırda hareketliliğin artması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel sınır birliklerini denetime çıktı. Hatay'daki birlikleri ziyaretle güne başlayan Özel'in programı sır gibi gizli tutuluyor. Hatay'daki incelemelerini tamamlayan Özel'in Şanlıurfa'ya geldiği belirtiliyor. Özel'in sınır birliklerinde Suriye'ye karşılık veren Fırtına tipi obüsleri yerinde inceleyeceği kaydedildi. Orgeneral Özel'in ziyareti sebebiyle ilçede güvenlik önlemleri arttırıldı. İlçe giriş çıkışını kapatan polis, gelen araçları didik didik arıyor.

Haberin Devamı

Bu arada obüsler de ilk defa bugün gazeteciler tarafından görüntülendi. Akçakale girişinde bulunan 2'nci Hudut Taburu'na bağlı 5'nci Bölük Komutanlığı'nda mevzilenen toplar, Suriye topraklarından gelecek atışlara anında karşılık verecek.


GENELKURMAY BAŞKANI SINIRDA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ile birlikte, son günlerde hareketli saatlerin yaşandığı Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı 3. Hudut Taburu'na inen Genelkurmay Başkanı Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Albay İhsan Başbozkurt ve beraberindeki kuvvet komutanları ile birlikte 3. Hudut Birliği'nde kısa süreli inceleme yaptı. Genelkurmay Başkanı Özel, incelemelerin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, karayolu ile sınır birliklerinin konuşlandığı Mürşitpınar hududuna geçti. 6. Hudut Bölüğü'ne gelen Özel, buradaki tank birliğinde incelemelerde bulundu.

SURİYE'YE SIFIR NOKTASINDA TATBİKAT
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile beraberindeki diğer komutanlar, Suriye sınırına sıfır noktasındaki Mürşitpınar hududunda konuşlanan birliğe geldi. Suriye'nin Kobani ilçesine hakim tepedeki tank ve termal birliklerini gezen Orgeneral Özel, onlarca tankın katıldığı tatbikatı izledi. Genelkurmay Başkanı'nın Suruç'a gelmesinin ardından aynı dakikalarda Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani ilçesinde ise PYD kontrolünde bir gösteri yapıldığı öğrenildi. Orgeneral Özel, herhangi bir açıklama yapmadan Suruç ilçesinden ayrılarak Akçakale ilçesine geçti.

Haberin Devamı

Komutanların ziyareti sırasında sinyal kesici jammer'ların bulunduğu askeri araçlar da sınırda sürekli devriye gezdi.