Gündem Zonguldak ve Muğla'da 'Çekirge' operasyonu! 68 şüpheli gözaltına alındı

Zonguldak ve Muğla'da 'Çekirge' operasyonu! 68 şüpheli gözaltına alındı

12.10.2021 - 15:52 | Son Güncellenme:

Muğla’da, devletten uygun faizle alınan KOBİ kredilerini, evrak üzerinde oynama yaparak, şartları uygun olmayan kişilere, menfaat karşılığı verilmesini sağladıkları belirlenen ve aralarında Bodrum Vergi Dairesi'nde görevli 1 memurun da olduğu, 5 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Zonguldak Valiliği, operasyon kapsamında kentte 63 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Zonguldak ve Muğlada Çekirge operasyonu 68 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde başlatılan 'Çekirge' operasyonunun Muğla ayağında, Bodrum ilçesinde devletten alınan uygun faizli KOBİ kredilerinin, evrak üzerinde oynama yaparak şartları uygun olmayan kişilere, menfaat karşılığı verilmesini sağlayan çete üyeleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Dosya çalışması kapsamında, 5 şüphelinin, 63 kişiye haksız kredi imkanı sağlayarak nitelikli dolandırıcılık ve devleti zarara uğratma suçlarını işledikleri belirlendi. Tanık ifadeleriyle de desteklenen dosya kapsamında, 5 şüpheli hakkında savcı tarafından gözaltı kararı verildi. Bodrum KOM Grup Amirliği'nin operasyonu sonucu, gözaltına alınan 5 şüphelinin ikametlerinde çok sayıda doküman ele geçirildi.

Aralarında Bodrum Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan bir kişinin de bulunduğu, şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

ZONGULDAK

İçişleri Bakanlığı, kolay yoldan haksız kazanç elde edenlere yönelik sahte engelli raporu, reçete, PCR testi düzenleyerek, devleti milyonlarca TL zarara uğratan 20 örgütlü yapıya yönelik 28 ilde 'Çekirge' operasyonu gerçekleştirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın operasyonunda Zonguldak'ta da gözaltılar yapıldı. Zonguldak Valiliği, operasyon kapsamında 70 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ve 63 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Valiliğin yazılı açıklamasında, "Örgüt yöneticisine suçun işlenmesi aşamasında yardım eden hastane ve eczane çalışanlarının da aralarında yer aldığı 16 şüpheli ile usulsüz şekilde rapor aldığı tespit edilen 53 şüpheli olmak üzere toplam 70 şüpheli şahıs hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama ve gözaltına alma kararı verilmiş olup yapılan operasyon ile 63 şüpheli yakalanmış, diğer şüphelileri yakalama çalışmaları halen devam etmektedir" denildi.

Yazarlar