Aramco

Aramco

Son dakika Aramco haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Aramco gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Aramco haber sayfamızda...

Aramco

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 321 aramco haberi bulunmuştur.
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
Aramco, LNG projeleri için şirketlerle görüşüyor
Aramco, LNG projeleri için şirketlerle görüşüyor Saudi Aramco, ABD'deki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projeleri için şirketlerle görüşüyor.
11.03.2024 Uzmanpara
S. Arabistan, Asya'ya petrol fiyatını yükseltti
S. Arabistan, Asya'ya petrol fiyatını yükseltti Suudi Arabistan'ın Asya'ya nisan teslimi sattığı Arab Light ham petrolü için resmi satış fiyatını (OSP) beklentiler doğrultusunda yükselttiği bildirildi.
6.03.2024 Uzmanpara
Suudi devlerden Türkiye'ye yatırım çıkarması
Suudi devlerden Türkiye'ye yatırım çıkarması Enerjiden bankacılığa, savunmadan havacılığa 120’yi aşkın Suudi şirket yatırım fırsatlarını incelemek ve Türk şirketleriyle temas kurmak için İstanbul’a geliyor.
13.02.2024 Ekonomi
Petrol fiyatları düştü
Petrol fiyatları düştü Petrol, olağan Ocak-Şubat aylarındaki talep azlığı ve Suudi Arabistan'ın derin fiyat kesintisiyle bir ayın en büyük düşüşünü yaşadı.
9.01.2024 Ekonomi
Petrol fiyatlarında son durum ne?
Petrol fiyatlarında son durum ne? Suudi Arabistan'ın şubat teslimi petrol fiyatlarını düşürmesi uluslararası piyasalarda fiyatları aşağı çekti.
8.01.2024 Uzmanpara
Piyasalarda 'savaş' hareketi! Borsa yatırımcısına uyarı
Piyasalarda 'savaş' hareketi! Borsa yatırımcısına uyarı Piyasalar haftaya İsrail-Filistin arasında sıcak çatışmaya dönüşen gerginliğin gölgesinde başladı. Uzmanlar, Orta Doğu’da artan tansiyonun piyasalara ilk aşamada olumsuz yansıyabileceğini düşünüyor. Peki altın, borsa ve petrolde yön ne olur? İşte detaylar...
10.10.2023 Uzmanpara
Suudi Arabistan ekipleri rotasını Galatasaray'a çevirdi! 2 yıldız için 50 milyon euroyu gözden çıkardılar
Suudi Arabistan ekipleri rotasını Galatasaray'a çevirdi! 2 yıldız için 50 milyon euroyu gözden çıkardılar Yaz transfer döneminde Avrupa'nın muhtelif takımlarının Benzema, Kante gibi ünlü yıldızlarını kadrosuna katan Suudi Arabistan takımları, şimdi de Galatasaraylı yıldızları radarına aldı. Arapların sarı-kırmızılı takımın iki yıldızı için 50 milyon euroyu gözden çıkardığı ileri sürüldü.
20.07.2023 Galatasaray
Erdoğan'ın Körfez turu Arap medyasında: 'Muazzam!'
Erdoğan'ın Körfez turu Arap medyasında: 'Muazzam!' Al Jazeera ziyaretlere damga vuracak dosyaları yazdı, El Meyadin Suudi petrol devi Aramco'nun Türk müteahhitlerle buluşmasını hatırlattı. 'Türk-Körfez ilişkileri ekonomik işbirliğinde yeni bir dönemin eşiğinde mi?' diye soran BBC Arapça ise Arap siyaset bilimciler ve akademisyenlerin görüşlerine yer verdi.
17.07.2023 Dünya
Türk müteahhitlere Körfez kapısı açılıyor
Türk müteahhitlere Körfez kapısı açılıyor Türk müteahhitlerin en büyük pazarı olan Rusya’daki taahhüt işleri, savaş nedeniyle hızlı biçimde yavaşladı. Sektörün 2023 yılında 11 milyar dolarlık proje üstlendiği Rusya’da bu rakam geçen yıl 2.3 milyar dolara ve bu yılın ilk 5 ayında da 626 milyon dolara geriledi. Türkiye Müteahhitler Birliği’nden (TMB) yapılan açıklamaya göre yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde doğacak bu açığı, son dönemde ısınan siyasi ilişkilere paralel artan sektörel temaslar neticesinde Suudi Arabistan’ın kapatması bekleniyor.
5.06.2023 Ekonomi
Suudi Arabistan petrol fiyatlarını yükseltti
Suudi Arabistan petrol fiyatlarını yükseltti Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa için petrol fiyatlarını yükseltti.
6.03.2023 Uzmanpara
Suudi Arabistan petrol fiyatlarını yükseltti
Suudi Arabistan petrol fiyatlarını yükseltti Suudi Arabistan mart teslimi petrol fiyatlarını beklenmedik şekilde yükseltti.
7.02.2023 Uzmanpara
Dünya Ekonomik Forumu, Davos’ta protesto edildi
Dünya Ekonomik Forumu, Davos’ta protesto edildi Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve iklim değişikliği aktivistler tarafından İsviçre’nin Davos kasabasında protesto edildi.
15.01.2023 Dünya
Aramco ile Sinopec, Çin'de tesis kuracak
Aramco ile Sinopec, Çin'de tesis kuracak Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Çin'de Sinopec ile ortaklık yaparak yeni bir rafineri ve petrokimya tesisi kuracak.
19.12.2022 Uzmanpara
Petrol fiyatlarında son durum ne?
Petrol fiyatlarında son durum ne? Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Aramco'nun üretimi artırmaya hazır olduğunu açıklaması petrol fiyatlarını geriletti.
15.08.2022 Uzmanpara
Aramco petrol üretimini artırmaya hazır
Aramco petrol üretimini artırmaya hazır Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco petrol üretimini maksimum kapasite olan günlük 12 milyon varile çıkarmaya hazır olduğunu, hükümetten bu yönde talimat gelmesi halinde üretimi artıracaklarını duyurdu.
15.08.2022 Uzmanpara
Saudi Aramco dünyanın en değerli şirketi oldu
Saudi Aramco dünyanın en değerli şirketi oldu Suudi petrol şirketi Saudi Aramco, Apple’ı tahtından ederek dünyanın en değerli şirketi oldu.
12.05.2022 Uzmanpara
Petrolde ambargo etkisi! Suudi Arabistan müşterilerine indirim yaptı
Petrolde ambargo etkisi! Suudi Arabistan müşterilerine indirim yaptı Petrol piyasasında yeni haftanın ilk işlemlerinde fiyatlamalara G7'nin Rus petrolüne yönelik ambargo kararı etki etti.
9.05.2022 Ekonomi
Suudi Arabistan'daki füzeli saldırı sonrası F1 yarışı tehlikede! Resmi açıklama geldi
Suudi Arabistan'daki füzeli saldırı sonrası F1 yarışı tehlikede! Resmi açıklama geldi Geçen sene Suudi Arabistan'da ilk kez düzenlenen Cidde GP'nin ardından bu sene büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Cidde'de piste çok yakın bir konuma düzenlenen füzeli saldırı F1 yarışını tehlikeye soktu. Starta saatler kala düzenlenen toplantılar sonrası yarış için son karar verildi. İşte detaylar...
26.03.2022 Motor Sporları
Suudi Arabistan’da petrol deposu Husiler tarafından vuruldu
Suudi Arabistan’da petrol deposu Husiler tarafından vuruldu İran destekli Husiler’in, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan Suudi Aramco petrol deposunu vurması sonucu yangın çıktı.
25.03.2022 Dünya
İşte petrolde son durum
İşte petrolde son durum Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına yasak getirilmesini tartışmaları, böyle bir adım atılmasına AB içinde desteğin arttığı haberleri uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltiyor.
22.03.2022 Uzmanpara
Enerji altyapılarına siber saldırılar arttı
Enerji altyapılarına siber saldırılar arttı Son beş yıl içinde tüm dünyadaki siber saldırıların üçte biri enerji ve petrol altyapılarına yönelik gerçekleştirildi...
1.03.2022 Vitrin
Aramco petrole zam yaptı
Aramco petrole zam yaptı Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco brent petroldeki artışın etkisiyle Asya, ABD ve Avrupa’daki müşterilerine sattığı petrolün fiyatını yükselttiğini duyurdu.
7.02.2022 Uzmanpara
Ulusal petrol şirketleri, sektörün ‘yeni kralları’ olacak
Ulusal petrol şirketleri, sektörün ‘yeni kralları’ olacak Petrol fiyatları çok düşük olsa bile tüm senaryolarda Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’ndeki ülkelerdeki ulusal petrol şirketleri üretmeye devam edecek ve hala petrol üretimi karlı olacak. Bu şirketler, Rusya ve Petrobras dahil, ekonomik olarak oyunda en iyi pozisyona sahip olacak.
1.02.2022 Vitrin
Nasser Al-Khelaifi Spor Endüstrisine yön verecek 10 isimden biri seçildi
Nasser Al-Khelaifi Spor Endüstrisine yön verecek 10 isimden biri seçildi beIN MEDIA GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al-Khelaifi, 2022'de spor endüstrisine yön verecek en etkili 10 kişi arasında yer aldı.
7.01.2022 Dünyadan Futbol

Benzer Haber Etiketleri

Aramco ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.