Elektrikli Minibüs

Elektrikli Minibüs

Son dakika elektrikli minibüs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan elektrikli minibüs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan elektrikli minibüs haber sayfamızda...

Elektrikli Minibüs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 246 elektrikli minibüs haberi bulunmuştur.
Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek
Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek. PTT personelimiz eskiden olduğu gibi ücretsiz otobüs hizmetinden yararlanacak" dedi.
8.03.2024 Gündem
Elektrikli minibüsle büyümeye devam
Elektrikli minibüsle büyümeye devam Karsan, hedef pazarlarından Kuzey Amerika’da hızını artırıyor.
27.03.2023 Ekonomi
Jest Electric Avrupa pazarının lideri
Jest Electric Avrupa pazarının lideri Karsan’ın yüzde 100 elektrikli modeli Jest Electric, 2020 yılında kendi sınıfında yüzde 43 pazar payı elde ederek Avrupa’da pazarın lideri oldu. Avrupa’da pazara sunulduğu ilk yıl olan 2019 yılında kendi segmentinde yüzde 24 pazar payı elde etmeyi başaran Jest Electric’in, 2020’deki pazar payı yüzde 43’e ulaştı. Böylece Jest Electric, 3,5-6 ton arası elektrikli minibüs sınıfındaki rakiplerini geride bırakarak 2020 yılında Avrupa pazarının lideri olmayı başardı.
19.06.2021 Otomobil
Romanya’ya yeni elektrikli araçlar
Romanya’ya yeni elektrikli araçlar Geçtiğimiz yıl Romanya’nın Suceava kenti için düzenlenen elektrikli minibüs ihalesini kazanan Karsan, bu kapsamda 10 adet Jest Electric aracını kente teslim etti. Karsan; hizmet vermeye başlayan 10 adet Jest Electric’e ek olarak, ihale sözleşmesinde opsiyonel olarak yer alan 7 adet Jest Electric için de sipariş aldı. Karsan bu araçları ise 2021’in ilk çeyreğinde kent belediyesine teslim edecek.
30.01.2021 Otomobil
Romanya Karsan'dan vazgeçmiyor!
Romanya Karsan'dan vazgeçmiyor! Karsan, Romanya’nın Beclean kentinde gerçekleşen elektrikli minibüs ihalesini kazandı. Yakın zamanda Romanya’nın Suceava şehri için düzenlenen 10 adetlik elektrikli minibüs ihalesini de alan Karsan, son olarak Beclean kentinde hizmet vermek üzere 8 adet Jest Electric aracın teslim edilmesini kapsayan anlaşmayı imzaladı. Kazandığı ihale doğrultusunda Jest Electric araçlarının yıl sonuna kadar kente teslimini sağlayacak olan Karsan, 2013’ten bu yana yer aldığı Romanya pazarındaki gücünü arttırıyor.
2.08.2020 Otomobil
Elektrikli minibüs Romanya yollarında!
Elektrikli minibüs Romanya yollarında! Karsan, geçtiğimiz yıl Romanya’nın Suceava kentine gerçekleştirdiği 5 adetlik teslimatın ardından, bu yıl da 10 adetlik elektrikli minibüs ihalesini kazanarak, satış sözleşmesini imzaladı. Anlaşma kapsamında, 10 adet Jest Electric’i 2020 yılı sonuna kadar Suceava’ya teslim edecek olan Karsan, böylelikle yıl sonu itibariyle 21 adet Jest Electric’i Romanya yollarıyla buluşturmuş olacak.
29.06.2020 Otomobil
Tesla'dan elektrikli minibüs mü geliyor?
Tesla'dan elektrikli minibüs mü geliyor? Elektrikli otomobil üreticisi Tesla 12 koltuklu bir minibüs modeli geliştiriyor. Söz konusu araç Elon Musk’ın tünel projesinde kullanılacak. Söz konusu tünel Rancho Cucamonga şehrini Ontario Uluslararası Havaalanı’na bağlayacak.
11.06.2020 Otomobil
Karsan, Portekiz'e elektrikli minibüs satacak!
Karsan, Portekiz'e elektrikli minibüs satacak! Portekiz’in Coimbra şehri için düzenlenen toplu taşıma ihalesini kazanan Karsan, sunduğu sessiz yolculuklarla geleceğe ışık tutan 9 adet Jest Electric aracını ülkeye teslim etmeye hazırlanıyor.
27.05.2020 Otomobil
Elektrikli modelleri İstanbul'da görücüye çıktı!
Elektrikli modelleri İstanbul'da görücüye çıktı! Karsan, 8. Busworld Türkiye Fuarı’na tamamen elektrikli ürün gamıyla katıldı. Yüzde 100 elektrikli toplu taşıma araçları Jest Electric ve Atak Electric’i fuarda sergiledi. Busworld ziyaretçileri ayrıca, Jest Electric’i test etme şansı da yakaladı.
6.03.2020 Otomobil
Volkswagen 7 bin kişinin işine son verecek
Volkswagen 7 bin kişinin işine son verecek Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, 7 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu. İşçilerden 4 bininin Hannover’daki , 3 bininin ise Emden'deki fabrikalardan çıkarılacağı belirtildi.
21.12.2018 Ekonomi
Adalar'da elektrikli minibüsler yolcu taşıyacak
Adalar'da elektrikli minibüsler yolcu taşıyacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar'da elektrikli araçların toplu taşıma hizmeti vermesi için harekete geçti. İlk olarak Kınalıada'da hizmet verecek 12 kişilik elektrikli araçlarda istanbulkart ile ödeme yapılabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, fayton tartışmasının yaşandığı Adalar'da yeni bir toplu taşıma uygulaması için harekete geçti. İBB, 12 kişilik elektrikli araçlarla, ada içerisinde yolcu taşıyacak. İSPARK A.Ş. tarafından işletilecek elektrikli araçlar, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlanacak. Elektrikli araçlarda taşıma ücreti istanbulkart ile ödenebilecek. Uygulamanın Kınalada'da başarılı olması halinde zamanla tüm adalarda toplu taşıma hizmeti verilmesi planlanıyor.
11.09.2019 Haberler
Yerli ve elektrikli  minibüsü sergiledi
Yerli ve elektrikli minibüsü sergiledi Karsan, Belçika’da düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarı’nda ihraç ettiği otobüslerini sergiledi. Bu yıl elektrikli ulaştırma çözümlerinin ön planda tutulduğu fuarda, Karsan’ın ürettiği ilk yerli ve elektrikli minibüs modeli olan Jest dikkatleri üzerine çekti.
23.10.2017 Ekonomi
Tamamen yerli Karsan, Madrid sokaklarında!
Tamamen yerli Karsan, Madrid sokaklarında! Yerli üretici Karsan, Türkiye'de geliştirip ürettiği ve tamamen elektrikle çalışan Jest minibüsünü İspanya’nın başkenti Madrid sokaklarında görücüye çıkardı.
7.04.2017 Otomobil
Karsan otobüste elektrikleniyor
Karsan otobüste elektrikleniyor Bozankaya ve Karsan, kent içi ulaşımda, yerel yönetimler tarafından büyük ilgi gören elektrikli otobüsün üretimi için stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.
27.03.2017 Otomobil
Kamyonlar da elektriğe bağlıyor
Kamyonlar da elektriğe bağlıyor Hannover’de düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı, bu yıl hayli “elektrikli” tanıtımlara sahne oldu. Başta Daimler olmak üzere, aralarında Karsan’ın da bulunduğu pek çok ticari araç üreticisi, bu fuarda elektrikli ve “çevreyle dost” konsept sunma yarışına girdi.
21.09.2016 Ekonomi
Elektrikli minibüs Bakan’dan onay aldı
Elektrikli minibüs Bakan’dan onay aldı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti. Test sürüşü sonrası Işık, aracı çok beğendiğini kaydetti
19.09.2014 Ekonomi
Ağaoğlu elektrikli otomobili verdi, Ferrari maketini aldı
Ağaoğlu elektrikli otomobili verdi, Ferrari maketini aldı Otomobillere olan tutkusuyla bilinen işadamı Ali Ağaoğlu garajındaki tek elektrikli aracı bilimsel araştırmada kullanılması için İstanbul Teknik Üniversitesi’ne(İTÜ) bağışladı
4.04.2012 Ekonomi
İTÜ’den elektrikli minibüs
İTÜ’den elektrikli minibüs İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi, 10-12 saniyede 75 kilometrelik hıza ulaşabilen, Türkiye’nin ilk elektrikli minibüsünü yaptı.
18.10.2010 Yaşam
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı arttı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı arttı Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 17,1 arttı. Mart ayında 226 bin 617 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
25.04.2024 Ekonomi
Turgut Altınok'tan minibüs esnafına yakıt desteği müjdesi: 30 bin TL vereceğiz
Turgut Altınok'tan minibüs esnafına yakıt desteği müjdesi: 30 bin TL vereceğiz Öğrenci ve emeklilere müjde veren AK Parti'nin Ankara adayı Altınok, sosyal medya hesabından minibüs esnafına müjdeli haberi paylaştı.
28.03.2024 Gündem
Turgut Altınok: Üniversite öğrencilerine ulaşım ücretsiz olacak
Turgut Altınok: Üniversite öğrencilerine ulaşım ücretsiz olacak AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Beytepe Kampüsümüzde gençlerle konuşuyorum. 'Tıkış tıkış gidiyoruz' diyorlar. Üniversite ile duraklar arasındaki ringleri çoğaltacağız. Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız" dedi.
1.03.2024 Gündem
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'a yeni metro hattı projesinin ayrıntılarını paylaşırken metrobüs hattının uzatılacağını belirtti.
27.02.2024 Haberler
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'a yeni metro hattı projesinin ayrıntılarını paylaşırken metrobüs hattının uzatılacağını belirtti.
28.02.2024 Gündem
Ankara adayı Turgut Altınok CNN TÜRK'te açıkladı! 'Ankara'yı metro ağlarıyla öreceğiz'
Ankara adayı Turgut Altınok CNN TÜRK'te açıkladı! 'Ankara'yı metro ağlarıyla öreceğiz' Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı. Ankara'daki sorunlara değinen ve projelerini anlatan Turgut Altınok, "Ulaşım ciddi problem Ankara'da. Havaalanı metrosunu yapacağız. 80 km metro vaadediyoruz Ankara'ya." ifadelerini kullandı.
26.02.2024 Gündem
Trafikte tamamen elektrikli otomobil sayısı 100 bine yaklaşıyor
Trafikte tamamen elektrikli otomobil sayısı 100 bine yaklaşıyor Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 28 milyon 951 bin 792 oldu. Söz konusu ayda trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 7,1 arttı. Veriler baz alınarak yapılan hesaplamaya göre, Ocak sonu itibarıyla trafikte 92 bin elektrikli otomobil bulunuyor.
20.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrikli Minibüs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.