Gözaltı morarmaları, diş eti kanamaları! K vitamini eksikliğine dikkat
Gözaltı morarmaları, diş eti kanamaları! K vitamini eksikliğine dikkat K vitamini eksikliğinin kan pıhtılaşması üzerinde ciddi etkilere sahip olabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “K vitamini, karaciğerdeki bir dizi pıhtılaşma faktörünün aktive edilmesinde rol alır. Bu faktörler, kan pıhtılaşmasının başlaması ve yaranın iyileşmesi için gereklidir” dedi.
12.04.2024 Genel Sağlık
Bu meyve doğal ilaç gibi, her şey içinde var! 5 tane tüketince bakın nelere iyi geliyor
Bu meyve doğal ilaç gibi, her şey içinde var! 5 tane tüketince bakın nelere iyi geliyor Beslenme düzeni ne kadar iyi olursa insan vücudu da bir o kadar sağlıklı olur. Bunun için elbette vücudun ihtiyacı olan besinleri tüketmek şart. İşte bu noktada mürdüm eriği ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabilir. İşte detaylar.
Kan ve kemikler için önemli K vitamini açısından en zengin 12 gıda
Kan ve kemikler için önemli K vitamini açısından en zengin 12 gıda K vitaminin adını, D vitamini ile beraber alındığında vücutta D vitamini emilimini artırmasıyla duyduk. Peki, K vitamini nedir ve neden bu kadar önemli? Vücut tarafından az miktarda depolanabilen K vitamini besinler yoluyla kolayca vücuda alınabilir. K vitamini kanı pıhtılaştırarak aşırı kanamayı önlemenin yanı sıra kalsiyum ile birleşerek kemikleri güçlendiren bir etki de gösterir. “K vitamini hangi besinlerde bulunur?” diye soruyorsanız işte cevabı… -MİLLİYET.COM.TR / PEMBERNAR ÖZEL
Kontrolsüz vitamin tüketimi arttı! Ölüme sebep olabilir
Kontrolsüz vitamin tüketimi arttı! Ölüme sebep olabilir Pandemi ile birlikte vitamin kullanımınında artış gözlendi. Vitaminlerin vücudumuza birçok faydası olsa da bilinçsizce tüketildiğinde büyük sorunlara yol açabilmektedir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Erbaş, vitamin kullanımıyla ilgili bilgi verdi.
15.12.2021 Genel Sağlık
K Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? K Vitamini İçeren Besinler...
K Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? K Vitamini İçeren Besinler... K vitamini kalp, kemik ve vücut sağlığı için çok önemlidir. Bununla beraber zihinsel aktivitelerin tam gelişmesi adına da K vitamini büyük bir rol oynamaktadır. Eksik K vitamini tüketimi kişileri son derece olumsuz etkilemektedir. Sizler için K vitamini nelerde var, hangi besinlerde bulunur ve K vitamini içeren besinler hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
27.10.2021 Püf Noktası
Cildinizi güzelleştirecek 5 vitamin
Cildinizi güzelleştirecek 5 vitamin Güzel ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için vitaminler en etkili çözümler arasında yer alıyor. Meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunduğunu bildiğimiz vitaminleri tüketerek daha güzel ve sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkün. İşte cildinize iyi gelecek vitaminler... PEMBENAR ÖZEL
28.08.2021 Cilt Bakımı
K vitamininden zengin beslenenler kalp hastalıklarına yakalanmıyor
K vitamininden zengin beslenenler kalp hastalıklarına yakalanmıyor K vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmek, kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor. K vitamini, ıspanak, brokoli, domates, yumurta, süt ürünleri, yağlı tohumlar gibi birçok bitkisel ve hayvansal besinde bulunuyor.
14.08.2021 Genel Sağlık
K vitamini eksikliği neye sebep olur? K vitamini hangi sebzelerde var?
K vitamini eksikliği neye sebep olur? K vitamini hangi sebzelerde var? K vitamini nedir, hangi besinlerde K vitamini var? K vitamini eksikliğinde ne olur? Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bilim insanları K vitamininin önemine dikkat çekiyor. Peki, K vitamini eksikliğini nasıl kapatırız? İşte K vitamini ile ilgili merak edilenler.
1.02.2021 Sağlık
Bebeklerde K vitamini eksikliği neye sebep olur?
Bebeklerde K vitamini eksikliği neye sebep olur? Bebekler yaşamın ilk 6 ayında K vitamini eksikliğine bağlı kanama riski taşıdıklarını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, "Doğumda K vitamini almayan bebekler, K vitamini eksikliği kanaması adı verilen potansiyel olarak ölümcül bir kanama bozukluğu riski altındadır." dedi.
10.07.2020 Çocuk Sağlığı
K vitamini cilt bakım rutininizin bir parçası olmalı mı?
K vitamini cilt bakım rutininizin bir parçası olmalı mı? Güzel görünen bir cilt arayışınızda, cilt bakım rutininize güvenmek istersiniz. Cilt bakım ürünleri başlamak için harika bir yer olsa da, vitaminler durumu bir başka seviyeye taşıyor. A vitamini, C vitamini ve E vitamini de dahil olmak üzere cildinize fayda gösteren bir çok vitamin var. Peki ya K vitamini? Bugün sizi cilt bakım oyununda önlerde tutmak için dikkate almanız gereken K vitamini avantajlarından bahsedeceğiz.
18.06.2020 Güzellik