Konjonktivit

Konjonktivit

Son dakika konjonktivit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan konjonktivit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan konjonktivit haber sayfamızda...

Konjonktivit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 115 konjonktivit haberi bulunmuştur.
Kış geldi, göz nezlesine dikkat!
Kış geldi, göz nezlesine dikkat! Göz nezlesi yani ‘Adenoviral Keratokonjonktivit’ özellikle kış aylarında gelişen adenovirüslere bağlı bir enfeksiyondur. Ağrılı kırmızı göz, sulu akıntı ve gözde batma hissi ile ortaya çıkar ve bulaşıcıdır.
6.01.2024 Pazar
Bu şikayetler göz rahatsızlığını tetikliyor! 'Kışın sıklıkla karşılaşıyoruz'
Bu şikayetler göz rahatsızlığını tetikliyor! 'Kışın sıklıkla karşılaşıyoruz' Havaların soğumasıyla birlikte viral enfeksiyonlarda artış eğilimine girdi. Uzmanlar, viral enfeksiyonların göz sağlığı üzerinde de etkili olduğunu belirterek muayene olmanın göz sağlığı için de önemli olduğunu vurguluyor.
9.10.2023 Genel Sağlık
80 bin kişi yakalandı! Pakistan'da kırmızı göz salgını
80 bin kişi yakalandı! Pakistan'da kırmızı göz salgını Pakistan’ın Pencap eyaletinde kırmızı göz hastalığı nedeniyle hastanelere gelen kişi sayısı 80 bini geçti.
28.09.2023 Dünya
Yaz alerjisi deyip geçmeyin! İçlerinde ölüme kadar götüren bile var
Yaz alerjisi deyip geçmeyin! İçlerinde ölüme kadar götüren bile var Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İnsu Yılmaz, yaz mevsiminde görülen alerjilerin sıcak hava ile birlikte yaşam kalitesini düşürdüğünü hatta kişinin hayatını tehdit edebildiğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, yaz alerjilerini ve korunma yollarını anlattı.
13.08.2023 Genel Sağlık
Yaz hamileliği riskleri artırıyor! 11 ila 16 arası güneşe çıkmayın
Yaz hamileliği riskleri artırıyor! 11 ila 16 arası güneşe çıkmayın Yaz aylarındaki aşırı sıcaklardaki en riskli grupların başında hamileler geliyor. Uzmanlar, kavurucu sıcaklarda özellikle anne adaylarının çok dikkatli olmaları konusunda hemfikir. Peki hamilelikte yazın hangi riskler var, anne adayları nelere mutlaka dikkat etmeli? İşte hamilelikte yaz riskine karşı alınabilecek önlemler.
31.07.2023 Genel Sağlık
Vaka sayıları gittikçe artıyor! Kalıcı görme bozukluğuna yol açabilir
Vaka sayıları gittikçe artıyor! Kalıcı görme bozukluğuna yol açabilir Son dönemlerde yaygınlaşan adenovirüs salgınına bağlı konjontivit vakalarının ciddi oranda arttığına ve çocuklarda yayılma hızının daha fazla olduğuna vurgu yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şükran Evren Kaplan, “Haftalarca sürebilir ve kalıcı görme bozukluklarına yol açabilir” diye uyardı.
13.01.2023 Gündem
Yaz aylarında gözü iyi korumak gerekli
Yaz aylarında gözü iyi korumak gerekli Hava şartlarının gözleri fazlasıyla etkilediğini belirten Op. Dr. Özdamar, “Kızarıklık kaşıntı, batma, ağrı ve şişlik olduğunda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun” dedi
25.08.2022 Ege
Fotofobi Nedir, Neden Olur? Fotofobi Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
Fotofobi Nedir, Neden Olur? Fotofobi Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir? Günümüzde birbirinden farklı pek çok göz rahatsızlığı bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Fotofobi olmaktadır. Fotofobi rahatsızlığı bulunan kişiler bunların belirtileri ile tedavisini sıklıkla araştırmaktadır. Peki, Fotofobi nedir, neden olur? Fotofobi belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Sizlere Fotofobi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
18.07.2022 Sağlık
Güneş gözlüğü seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?
Güneş gözlüğü seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, “Güneş gözlüğü seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 bloke ediyor olmasıdır” dedi.
28.06.2022 Sağlık
Alerjik hastalığı olanlara ‘polen’ uyarısı
Alerjik hastalığı olanlara ‘polen’ uyarısı Yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle kavak ağaçlarından yayılan polenler, nezle ve alerjik hastalıkları olan vatandaşları tehdit ediyor.
9.06.2022 Sağlık
Alerjik astım hastalarına polen uyarısı
Alerjik astım hastalarına polen uyarısı Astımın tüm dünyada 300 milyon insanı etkileyen, Türkiye’de ise yaklaşık her 12-13 yetişkin ve 7-8 çocuktan birinde görülen bir rahatsızlık olduğunun bilindiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Aziz Uluışık, “Bahar aylarında polenlerin çoğalması, alerjik astımı olan kişileri olumsuz etkiliyor. Polen mevsiminde toz, sigara dumanı, boya kokusu, parfüm gibi tahriş edici maddelerden uzak durmak, polen alerjisi olan kişinin şikâyetlerinin ağırlaşmasını engelleyebilecek önlemlerdir” dedi.
21.05.2022 Sağlık
Göz altındaki morluklar kader değil! Tembel damarları çalıştırarak tedavi ediyor
Göz altındaki morluklar kader değil! Tembel damarları çalıştırarak tedavi ediyor Genetik faktörlerin yanı sıra yaş alma, aşırı stres, sağlıksız beslenme ve uykusuzluğa bağlı oluşan göz altı morluklarıyla ilgili şikayetler pandemiyle birlikte daha da arttı. "Göz altı morlukları yalnızca bir cilt problemi olarak değerlendirilmemeli" diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal tedavi yöntemini de anlattı.
20.05.2022 Güzellik
Gözleri bahar alerjisinden korumanın 8 yolu
Gözleri bahar alerjisinden korumanın 8 yolu Alerjik konjonktivit olarak da adlandırılan göz alerjilerinin bahar aylarında oldukça yaygın olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, “Ülkemizde her 10 kişinin birinde görülen göz alerjisi, bahar aylarında uygun nem ve sıcaklıkla doğada ağaç ve çayır polenlerin artmasıyla yaygınlaşıyor” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Bulut, gözleri bahar alerjisinden korumak için 10.00 ile 17.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça güneşe çıkılmaması, dışarı çıkarken güneş gözlüğü, şapka, şemsiye kullanılması, evde polen filtresi olan klima cihazlarının kullanılması gibi 8 öneride bulundu.
11.05.2022 Sağlık
Bahar mevsiminde artış gösteren göz alerjisinin önüne nasıl geçilir?
Bahar mevsiminde artış gösteren göz alerjisinin önüne nasıl geçilir? Alerjik konjonktivit kimileri için bahar aylarının kâbusu haline gelebiliyor. Genellikle gözlerin kızarması, kaşıntı, sulanma ve göz kapaklarında şişme ile ortaya çıkan bu rahatsızlıkta kaşıntı özellikle göz pınarı bölgesinde daha yoğun oluyor. Göz altında da koyu renk halkalar görülebiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Hacımustafaoğlu göz alerjisine karşı yapılması gerekenleri anlattı.
28.04.2022 Genel Sağlık
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir Bahar aylarının gelmesiyle birlikte mevsimsel göz alerjilerinde artış yaşanmaya başladı. Halk arasında 'kırmızı göz' adıyla bilinen göz alerjisi (alerjik konjonktivit) için Prof. Dr. H. Elvin Yıldız, kaşımayla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu.
18.04.2022 Genel Sağlık
Omicron varyantı gözü de etkiliyor
Omicron varyantı gözü de etkiliyor İngiliz bilimadamlarının yaptığı araştırma, Omicron varyantının halk arasında pembe göz ya da kırmızı göz hastalığı olarak bilinen Konjonktivit hastalığına da yol açtığını ortaya koydu.
21.01.2022 Ege
Adenovirüs (konjonktivit) nedir? Adenovirüs belirtileri nelerdir, tedavisi nedir?
Adenovirüs (konjonktivit) nedir? Adenovirüs belirtileri nelerdir, tedavisi nedir? Son günlerde gözlerde adenovirüs salgını yaşanıyor. Gözlerde ciddi enfeksiyone neden olan bu hastalık nedeniyle vatadanşlar da konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Sıkça "Adenovirüs (konjonktivit) nedir? Adenovirüs belirtileri nelerdir, tedavisi nedir?" sorusu geliyor.
2.01.2022 Gündem
Şimdi de gözlerde virüs salgını! Uzmanlar adenovirüse karşı uyarıyor
Şimdi de gözlerde virüs salgını! Uzmanlar adenovirüse karşı uyarıyor Solunum yolu hastalıklarına yol açmasıyla bilinen adenovirüsler, gözde de ciddi enfeksiyonlara sebep oluyor. Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Ulviye Yiğit, son haftalarda adenovirüse bağlı konjonktivit (göz iltihabı) vakalarında epidemi (salgın) düzeyinde ciddi bir artış yaşandığını söyleyerek, uyarılarda bulundu. Bazen haftalarca süren ve görme kayıplarına dahi yol açabilen adenovirüs enfeksiyonu çok hızlı bulaşıyor.
2.01.2022 Gündem
Kış mevsiminde görülme riski artıyor! Görme kaybı...
Kış mevsiminde görülme riski artıyor! Görme kaybı... Halk arasında ‘göz nezlesi’ olarak bilinen ‘adenoviral konjonktivit’, göz enfeksiyonlarının başlıca sebebini oluşturuyor. Gözün ön yüzeyinin ve göz kapaklarının içini örten şeffaf zar dokusunun iltihaplanması nedeniyle; gözlerde kızarıklık, yanma, batma, çapaklanma, şişlik, ağrı ve bulanık görme gibi sorunlar gelişiyor. Tedavide gecikilirse görmede azalmaya ve uzayan göz şikayetlerine bağlı olarak yaşam kalitesinin bozulmasına yol açabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeşim Tasalı, çevresel etkenlere dirençli olan bu virüsün oda asısında uzun süre canlı kalabildiği için bulaşma riskinin de çok yüksek olduğu uyarısında bulunarak konu hakkında bilgi verdi.
11.12.2021 Genel Sağlık
Sonbaharda görülen göz hastalıkları nelerdir?
Sonbaharda görülen göz hastalıkları nelerdir? Sıcak ve kısmen daha kuru geçirdiğimiz yaz mevsiminin ardından iyice yorulan ve kuruyan gözlerimizi bu kez de sonbahar mevsiminde yeni tehlikeler ve hastalıklar beklemektedir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlayan Aksu konu hakkında önemli bilgiler verdi.
16.09.2021 Genel Sağlık
Mevsimsel göz alerjisi yaşayanlar için önemli hijyen uyarıları
Mevsimsel göz alerjisi yaşayanlar için önemli hijyen uyarıları Mevsimsel göz alerjilerinin artış yaşandığı bu dönemde özellikle pandemi şartları sebebiyle gözlerin kaşınması şikayeti ve halk arasında 'kırmızı göz' adıyla bilinen göz alerjisi (alerjik konjonktivit) için uyulması gereken önemli hijyen kuralları bulunuyor. Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birim Başkanı Prof.Dr. Ayşe Burcu bakın neler söyledi...
21.06.2021 Genel Sağlık
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları Göz alerjisini bahar aylarında olduğu gibi yaz mevsiminde de tetikleyen birtakım faktörler var. Polen, güneş ışınları ve havuzlardaki klor bunlardan sadece birkaçı. Burada önemli olan mevsimsel alerjik konjonktivitin etkilerinden gözlerimizi doğru şekilde korumak. Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur? Alerjik konjonktiviti olanlar lens kullanabilir mi? Dışarı çıkarken gözlerimizi polenlerden korumak için neler yapabiliriz? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mitat Altuğ sıraladı.
1.06.2021 Genel Sağlık
Konjonktiva Nedir? Konjonktivita Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilirler?
Konjonktiva Nedir? Konjonktivita Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilirler? Gözlerle alakalı yaşanan bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıklar insanların zor bir süreç yaşamasına neden oluyor. Konjonktiva göz hastalıkları herkesin merak ederek araştırdığı bir kondur. Nasıl tedavi edilecekleri de insanlar tarafından araştırılıyor. Konjonktiva nedir? Konjonktivita hastalıkları nelerdir, nasıl tedavi edilirler? İşte, merak edilen tüm detaylar...
17.04.2021 Sağlık
Göz enfeksiyonu ile alerjik konjonktivit nasıl ayırt edilir?
Göz enfeksiyonu ile alerjik konjonktivit nasıl ayırt edilir? Gözlerde kızarıklık, şişlik, kaşıntı, yanma, berrak sulu akıntı, ışık hassasiyeti... Oldukça yaygın bir şikayet olan göz alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik konjonktivit, baharda sık olarak polenlere, ev tozlarına ve kimyasal maddelere bağlı gelişebilir. Göz enfeksiyonunun alerjik konjonktivit ile karıştırılabildiğini ve bu nedenle tedavinin gecikebildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu
6.04.2021 Genel Sağlık
Göz Enfeksiyonu Nedir, Nasıl Geçer? Göz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Göz Enfeksiyonu Nedir, Nasıl Geçer? Göz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Göz enfeksiyonu; gözlerde sulanma, kızarma, batma, yanma ve kimi zaman çapaklanma gibi semptomlarla meydana gelmektedir. Halk dilinde; göz nezlesi ya da göz enfeksiyonu şeklinde bilinen ve tıbbi adı konjonkivit olan göz enfeksiyonu nedir? Göz enfeksiyonu nasıl geçer? Göz enfeksiyonuna ne iyi gelir? İşte tüm ayrıntılar.
20.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Konjonktivit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.