Meti

Meti

Son dakika Meti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Meti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Meti haber sayfamızda...

Meti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 168 meti haberi bulunmuştur.
‘Selam olsun uzaylılara’
‘Selam olsun uzaylılara’ NASA’nın Jüpiter’in buzlu uydusu Europa’ya yollayacağı uzay aracının üstünde başka varlıklara yönelik “mektup” yer alacak.
31.03.2024 Dünya
ORUCA NASIL NİYET EDİLİR? Niyet etmeden, sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Oruca ne zamana kadar niyet edilir?
ORUCA NASIL NİYET EDİLİR? Niyet etmeden, sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Oruca ne zamana kadar niyet edilir? Ramazan ayına girilmesiyle birlikte oruçla ilgili bilinmesi gerekenlerin yanı sıra oruca nasıl niyet edilmesi gerektiği konusu merak edilen en önemli konuların başında yerini aldı. Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayında tutulan oruç için nasıl niyet edilmesi gerektiğini araştıran Müslümanlar, "Oruca nasıl niyet edilir? Oruca ne zamana kadar niyet edilir? Niyet etmeden, sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Oruca niyet ederken hangi dua okunmalıdır? Oruç, niyetsiz tutulur mu?" sorularının cevabını merak ediyor. İşte tüm detaylarla ilgili Diyanet'in cevabı...
12.03.2024 Bilgi Rehberi
Japonya'nın sanayi üretimi düşüş gösterdi
Japonya'nın sanayi üretimi düşüş gösterdi Japonya'nın sanayi üretimi ocak ayında piyasaların beklentilerinin de üzerinde keskin bir düşüş gösterdi.
29.02.2024 Uzmanpara
Japonya'da sanayi üretimi arttı
Japonya'da sanayi üretimi arttı Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) verilerine göre sanayi üretimi aralık ayında bir önceki aya göre %1,8 arttı. Kasım ayında %0,9 daralan sanayi üretiminin Aralık ayında %2,4 büyümesi bekleniyordu.
31.01.2024 Uzmanpara
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi Japonya'nın sanayi üretiminde eylül ayında öncü verilerle açıklanan artış, nihai verilerle yukarı yönlü revize edildi.
15.11.2023 Uzmanpara
'Gri Liste'deki PKK'lı terörist kaçamadı! Bir kilometrelik mağaraya girildi
'Gri Liste'deki PKK'lı terörist kaçamadı! Bir kilometrelik mağaraya girildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit bölgesinde, çok sayıda odası bulunan, odalar dahil derinliği 1 kilometre olan, bir mağara tespit edildiği açıklandı. Öte yandan Gazze'ye yönelik yardım çalışmalarına ilişkin bilgiler de aktarıldı.
2.11.2023 Haberler
'Gri Liste'deki PKK'lı terörist kaçamadı! Bir kilometrelik mağaraya girildi
'Gri Liste'deki PKK'lı terörist kaçamadı! Bir kilometrelik mağaraya girildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit bölgesinde, çok sayıda odası bulunan, odalar dahil derinliği 1 kilometre olan, bir mağara tespit edildiği açıklandı. Öte yandan Gazze'ye yönelik yardım çalışmalarına ilişkin bilgiler de aktarıldı.
2.11.2023 Gündem
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
LGS'de okunacak dualar! Kalem suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu! Kalem suresi faziletleri ve tefsiri
LGS'de okunacak dualar! Kalem suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu! Kalem suresi faziletleri ve tefsiri Kuran-ı Kerimde yer alan ikinci sure olan Kalem suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yarın LGS sınavına girecek olan binlerce aday ve veliler Kelam suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu konusunda araştırmalarını sürdürüyor. 52 ayeti kerimeden oluşan surenin faziletleri arasında zihin açıklığı vermesi için okunması gereken ilk beş ayeti sıkça aranıyor. Peki Kalem Suresi Türkçe meali, Arapça okunuşu ve Diyanet tefsiri...
24.10.2023 Sureler
Kalem Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kalem Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’de, Zariyat Suresi’nin hemen ardında yer alan Kalem Suresi’nin, İslam alemi için indirilen 2. Sure olduğuna inanılmaktadır. Toplamda 52 ayetten oluşan bu sureye aynı zamanda “Nun Suresi” de denilmektedir. Kalem Suresi, adını ilk ayetinde geçen kavramdan almaktadır. Bunun yanı sıra Kalem Suresi’nin vahiy anlamında Alak Suresi’nin de devamı olduğu düşünülmektedir. Alak Suresi içerisinde detaylandırılmayan çoğu konu, Kalem Suresi içerisinde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Bu bağlamda Medine devrinde nüzul eden Kalem Suresi’nin hemen ardından da Müzzembil Suresi indirilmiştir.
24.10.2023 Sureler
Duha Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Duha Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Duha Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 93. suresidir ve kelime manası ile “Kuşluk Vakti” anlamı taşımaktadır. Sure, güneşin doğuşunu sembol eden kuşluk vaktine edilen bir yeminle başlamakta ve toplamda 11 ayetten oluşmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Tur Suresi Okunuşu ve Anlamı: Tur Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Diyanet Meali
Tur Suresi Okunuşu ve Anlamı: Tur Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Diyanet Meali Tur Suresi adını Tevrat’ın meşhur 10 emrinin Hz. Musa’ya indirildiği bölge olduğuna inanılan Tur Dağı’ndan almaktadır. Bu dağ, Sina yarımadası sınırları içinde bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in 52. suresi olan Tur Suresi toplamda 49 ayetten oluşur. Okuması faziletli sureler arasında yer alır. Tur Suresinde Allah’a inanmayanların cehennemde yanmalarından, Allah’a inananların cennete gideceklerinden, cennetin nimetlerinden bahsedilir. Tur Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Müzzemmil Suresi Oku - Müzzemmil Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Müzzemmil Suresi Oku - Müzzemmil Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 20 ayetten oluşan Müzzemmil Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 73. suresidir. Müzzemmil Suresinin Mekke'de indiğine inanılmaktadır. Surenin 20. ayetinin Medine’ de nazil olduğuna inanılır. Adını 1 ayette geçen el-Müzzemmil kelimesinden almıştır. Türkçe örtünüp bürünen anlamına gelir. Okuması oldukça faziletli olan surede peygamberin davranış şekilleri, Allah’ın emirlerine karşı gelen Firavun’un uğradığı sondan, Kur’an okumanın gereğinden, iyilik yapanların karşılığını alacağı ele alınır. Müzzemmil Suresi ne için okunur? Müzzemmil Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
PKK'ya ağır darbe! 2 sığınakta silah ve mühimmat ele geçirildi
PKK'ya ağır darbe! 2 sığınakta silah ve mühimmat ele geçirildi Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından tespit edilen 2 ayrı sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
27.09.2023 Gündem
Japonya'nın sanayi üretimi geriledi
Japonya'nın sanayi üretimi geriledi Japonya'nın sanayi üretimi nisan ayında beklenmedik şekilde düşüş gösterdi. Makina üretimi siparişlerinin zayıflayan küresel talebin etkisi ile yavaşlaması sanayi üretiminin azalmasında etkili oldu.
31.05.2023 Uzmanpara
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi Japonya'nın mart ayında sanayi üretimi nihai verilerle yukarı yönlü revize edildi.
17.05.2023 Uzmanpara
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi Japonya'nın şubat ayında sanayi üretimi nihai verilerle yukarı yönlü revize edildi.
19.04.2023 Uzmanpara
Operasyonda ele geçirilen el bombası ve mayın imha edildi
Operasyonda ele geçirilen el bombası ve mayın imha edildi Bingöl'de Eren Abluka Sonbahar Kış-7 Şehit Güvenlik Korucusu Zeki Tekgöz-32 operasyonunda ele geçirilen el bombası ve mayın imha edildi.
22.11.2022 Gündem
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi
Japonya'nın sanayi üretimi revize edildi Japonya'nın sanayi üretimi ağustos ayında nihai verilerle beklenmedik şekilde yukarı yönlü revize edildi.
17.10.2022 Uzmanpara
‘Meteler’, 3 dakikada operasyona hazır olacak şekilde eğitiliyor
‘Meteler’, 3 dakikada operasyona hazır olacak şekilde eğitiliyor Şırnak'ta terörle mücadelede önemli görevler üstlenen ve Türkiye’de Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan sonra ‘üstün cesaret ve feragat beratı’na sahip tek birlik olan Meteler Jandarma Özel Harekat Taburu, zorlu eğitimlerden geçiyor. ‘Meteler’ olarak da adlandırılan, 3 dakikada her türlü operasyona hazır olacak şekilde eğitilen askerlerin, yerli ve milli silahlar en büyük yardımcısı oluyor.
22.09.2022 Gündem
Japonya'da çelik üretiminin düşmesi bekleniyor
Japonya'da çelik üretiminin düşmesi bekleniyor Japonya'nın 3. çeyrekte ham çelik üretiminin %2,4 düşmesi bekleniyor.
14.07.2022 Uzmanpara
KALEM SURESİ Arapça - Türkçe okunuşu - meali || Kalem Suresi kaç sayfa, kaçıncı sayfada?
KALEM SURESİ Arapça - Türkçe okunuşu - meali || Kalem Suresi kaç sayfa, kaçıncı sayfada? Kalem suresi okumak isteyen vatandaşlar, kalem suresi Arapça ve ya Türkçe okunuşunu tercih ediyor. Aynı zamanda kalem suresi mealini de araştırıyor. Peki kalem suresi kaç sayfa, kaçıncı sayfada yer alıyor?
18.06.2022 Gündem
TSK'nın yeni gücü: HANÇER ve DİNÇER! Orta Doğu ülkelerinden büyük talep var
TSK'nın yeni gücü: HANÇER ve DİNÇER! Orta Doğu ülkelerinden büyük talep var Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkin ve caydırıcı gücünü artıracak, özellikle meskun mahal operasyonlarında personelin güvenli bir şekilde mücadelesini destekleyecek insansız kara araçları HANÇER ve DİNÇER özellikleri ile kendine hayran bırakıyor.
4.05.2022 Ekonomi
Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni güç: HANÇER ve DİNÇER
Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni güç: HANÇER ve DİNÇER Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkin ve caydırıcı gücünü artıracak, özellikle meskun mahal operasyonlarında personelin güvenli bir şekilde mücadelesini destekleyecek insansız kara araçları HANÇER ve DİNÇER özellikleri ile kendine hayran bırakıyor.
4.05.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Meti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.