Püf Noktalar

Püf Noktalar

Son dakika püf noktalar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan püf noktalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan püf noktalar haber sayfamızda...

Püf Noktalar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 376 püf noktalar haberi bulunmuştur.
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor Türk kültüründe pirinç pilavı ayrı bir yere sahiptir. Hem lezzetiyle hem de yapımıyla insanların beğenisini kazanmış bu basit ancak etkileyici yemek, her sofranın vazgeçilmezidir. Ancak, mükemmel bir pirinç pilavı yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş…
22.04.2024 Yemek
Kavun seçerken bu püf noktalara dikkat edin! Eğer bastırınca esniyorsa…
Kavun seçerken bu püf noktalara dikkat edin! Eğer bastırınca esniyorsa… Yaz aylarının sevilen meyvesi kavun alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.
17.04.2024 Püf Noktası
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
11.04.2024 Yemek
Aşçıların gizli tekniği ortaya çıktı! Patlıcan kızartırken kararmıyor ve yağ çekmiyor
Aşçıların gizli tekniği ortaya çıktı! Patlıcan kızartırken kararmıyor ve yağ çekmiyor Patlıcan kızartırken herkesin yakındığı konuların başında yağ çekmesi ve özellikle kararması geliyor. Fakat aşçıların bunun için ufak bir sırrı var. İşte yağ çekmeyen ve karmayan patlıcan kızartması tarifi…
2.04.2024 Yemek
Yıllarca hep yanlış yaptık! Somer Şef çıtır çıtır börek için altın oranı verdi
Yıllarca hep yanlış yaptık! Somer Şef çıtır çıtır börek için altın oranı verdi Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri de su böreğidir. Birçok kişi diğer böreklere göre daha hafif olduğu için su böreğini tercih eder. Ancak hazırlarken bazı noktalara dikkat edilmediğinde lezzeti tam istediğiniz gibi olmayabiliyor. İşte MasterChef'in sevilen jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu'ndan böreği lezzetli hale getirecek püf noktalar.
31.03.2024 Yemek
1 kapak yumuşatıcı evinizi baştan yaratabilir! Ne leke, kir ne de sivrisinek bırakıyor
1 kapak yumuşatıcı evinizi baştan yaratabilir! Ne leke, kir ne de sivrisinek bırakıyor Hepimiz basit ürünleri muhteşem tüyolar haline getirerek kullanma taraftarıyız. Sivrisinekleri uzaklaştırmak, yanmış tavayı temizlemek ve yeni bir halının sert yüzeyini daha yumuşak hale getirmek... Yumuşatıcının tüm bunlara yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Açıklıyoruz.
25.03.2024 Yaşam
Bir silişte yeni gibi yapıyor! Mutfaktaki çelik eşyaları parlatan risksiz çözüm: Bebe yağı
Bir silişte yeni gibi yapıyor! Mutfaktaki çelik eşyaları parlatan risksiz çözüm: Bebe yağı Mutfak eşyalarını temzilemek diğer eşyalardan daha zahmetli olabilir. Mutfakta oluşan lekeler, yağ izleri ve çok daha fazlası ekstra zahmetlidir. Ancak sosyal medyada bir kullanıcı, kimsenin bilmediği bir tüyo paylaştı. İşte paslanmaz çeliği parlatmanın en pratik yolu.
22.03.2024 Püf Noktası
Ağızda dağılan mozaik pasta işte böyle hazırlanır! Püf noktası buzlukta gizli
Ağızda dağılan mozaik pasta işte böyle hazırlanır! Püf noktası buzlukta gizli Dünya çapında en sevilen pasta çeşitleri arasında yer alan mozaik pastanın yapımı çok basit. Ancak hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. İşte evde nefis bir mozaik pasta yapmanın sırrı.
21.03.2024 Yemek
Gerçek sizi çok şaşırtacak! Uzmanlara göre evinizdeki en kirli 7 yer
Gerçek sizi çok şaşırtacak! Uzmanlara göre evinizdeki en kirli 7 yer Genellikle banyonun evin en kirli yeri olduğunu düşünürüz. Ancak bazı araştırmalara göre pislik ve kir en beklenmedik yerlerde saklanabiliyor. Temizliğe dikkat etmezsek evimizdeki bazı noktalar çeşitli mikrop, bakteri ve mantarların üreme alanı haline gelebilir.
21.03.2024 Yaşam
Bu mücver bir başka! Patatesli kabak mücver tarifi
Bu mücver bir başka! Patatesli kabak mücver tarifi Patatesli kabak mücver, Türk mutfağının sevilen ve pratik bir lezzetidir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tariftir. Kabak ve patatesin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu lezzet, evde kolayca hazırlanabilir. İşte, patatesli kabak mücver tarifinin detayları ve püf noktaları...
4.03.2024 Yemek
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…
1.03.2024 Yemek
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
1.03.2024 Yemek
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor Menemen, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağının klasiklerinden biri olma özelliğini korur. Hem kahvaltı sofralarında hem de öğünlerde tercih edilen bu nefis yemek, Türk mutfağının zengin tatlarından biridir. Çakallı menemeni ise neredeyse bilmeyen yoktur. Sizler de Çakallı menemenini aratmayan bu tarifi evinizde yapabilirsiniz.
28.02.2024 Yemek
Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı
Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı Tepsi kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde yemeklerinden biridir. Hatay’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan tepsi kebabının yapmak basit gibi gözükse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu lezzetli yemeğin sırrını ise ustası paylaştı.
21.02.2024 Yemek
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş Bakliyat yemeklerinin arasında en sevilen lezzetlerinden birisi barbunya. Pek çok şekilde tüketilebilen bu bakliyat en çok zeytinyağlı tercih ediliyor. Ancak bu yemeği yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Lokantalarda bayılarak yediğimiz zeytinyağlı barbunya yemeğine lezzet katan sırrı sizin için paylaştık.
20.02.2024 Yemek
Yıkanmış havluyu silkeleyin, fırın eldivenini ıslatıp takın! İnanılmaz tasarruf ettiriyor
Yıkanmış havluyu silkeleyin, fırın eldivenini ıslatıp takın! İnanılmaz tasarruf ettiriyor Gün sonunda yorgun halde evinize döndüğünüzde rahat ve insanı yormayacak bir ortam ararız. Bu nedenle evinizi bu amaçlara hizmet edebilecek şekilde dizayn etmeniz gerekir. Bu durum aslında endişe edildiği kadar pahalı değildir. İşte zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlayacak bazı ev tüyoları.
14.02.2024 Dekorasyon
İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat
İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat Kamuoyuyla paylaşılan bir raporda internet alışverişlerinde ödeme yapılırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken püf noktalar açıklandı.
13.02.2024 Teknoloji
15 dakika bekletin, tüketmeden önce pişirin! Kolesterolü düşüren yöntem
15 dakika bekletin, tüketmeden önce pişirin! Kolesterolü düşüren yöntem Yeşil yapraklı sebzeler yemek ve abur cuburdan uzak durmak beyin sağlığının iyileştirilmesinden kilo kaybına kadar birçok fayda sağlıyor. Ancak kilo kaybı sağlamak ve besinlerden iki katı faydalanmak için bazı püf noktalar da mevcut. Peki bunlar neler?
3.02.2024 Genel Sağlık
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin Bakliyat yemeklerinin başını çeken nohut yemeğini lezzetli bir şekilde tüketmenin sırrı meğer buymuş.
31.01.2024 Yemek
Ciğer kavururken içine mutlaka ekleyin! Kuru olmasını engelliyor ve lokum gibi oluyor
Ciğer kavururken içine mutlaka ekleyin! Kuru olmasını engelliyor ve lokum gibi oluyor Türk mutfağında kendine özgü bir yere sahip olan ciğer kavurma, pek çok kişi için lezzetin doruk noktalarından birisidir. Ancak ciğeriniz kuru  oluyorsa bilmeniz gereken bazı püf noktalar var.
18.01.2024 Yemek
Kırmızı et işte böyle marine edilir! İçi dışı aynı anda pişiyor, lokum gibi oluyor
Kırmızı et işte böyle marine edilir! İçi dışı aynı anda pişiyor, lokum gibi oluyor Özenle hazırlanan ve pişirilen kırmızı et hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerden biridir. Birçok farklı yemek çeşidine ekleyerek tükettiğimiz kırmızı eti hazırlama aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut.
3.01.2024 Yemek
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuzun denediği halde istediği kıvamı bir türlü yakalayamadığı bu enfes yemeği hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu noktada, 40 yıllık deneyime sahip bir aşçının püf noktaları devreye giriyor. Dağılmayan, tam kıvamında lezzetli lahana sarması için usta bir aşçının sırlarını keşfetmeye hazır olun…
28.12.2023 Yemek
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor Ayva reçeli, hem kendine özgü tadıyla hem de göz alıcı kırmızı rengiyle sofraların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ancak, reçelin kararması ve renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün. Bu noktada, ayva reçelinin kıpkırmızı ve kararmayan bir şekilde hazırlanması için izlenebilecek püf noktalar ve özel bir tarife odaklanmak, bu lezzeti mükemmelleştirmenin anahtarı olabilir. İşte, parlak ve kararmayan ayva reçeli tarifinizde kullanabileceğiniz önemli ipuçları ve lezzet dolu detaylar….
21.12.2023 Yemek
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor Louisiana mutfağı, çeşitli baharatlar, nefis soslar ve çıtır çıtır lezzetlerle ünlüdür. Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi de bu zengin mutfaktan ilham alarak hazırlanan, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Bu tarif, tavuk severlerin vazgeçilmezi olmaya aday! İşte, Louisiana mutfağının büyüsünü sofranıza taşıyacak nefis bir çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları…
21.12.2023 Yemek
En kolay rulo pasta tarifi! Çayın yanına şipşak hazır olacak
En kolay rulo pasta tarifi! Çayın yanına şipşak hazır olacak Pratikliği ve lezzetiyle birçok kişinin favori tatlıları arasında yer alan rulo pasta özellikle çay saatlerinin veya özel günlerin vazgeçilmezidir. Ayrıca görüntüsüyle de sofralara şıklık katar. İşte, en kolay rulo pasta tarifinden başlayarak, rulo pasta yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar
16.12.2023 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Püf Noktalar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.