Rus Rublesi

Rus Rublesi

Son dakika rus rublesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan rus rublesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan rus rublesi haber sayfamızda...

Rus Rublesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 200 rus rublesi haberi bulunmuştur.
Rusya Hakkında Bilgiler; Rusya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Rusya Hakkında Bilgiler; Rusya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Rusya, resmi adı ile Rusya Federasyonu, Kuzey Avrasya'da bir ülkedir. Yönetim şekli federal yarı başkanlık olan bu ülke, Norveç, Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Çin, Moğolistan ve Kuzey Kore ile sınır komşusudur. 3 farklı denize açılmış olan Rusya, deniz yolu ile bir nevi ABD'nin de komşusu sayılmaktadır. Çok geniş bir toprağa yayılmış olan Rusya, dünyanın toprak genişliği bakımından en büyük ülkesi konumundadır. İşte, Rusya hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
Prigojin'in yolcu listesinde olduğu uçağın düşmesi Rusya'da nasıl karşılandı?
Prigojin'in yolcu listesinde olduğu uçağın düşmesi Rusya'da nasıl karşılandı? Prigojin'in dün Moskova yakınlarında düşen uçağı dünyada infial yarattı. Rus medyası ise olaya sadece 30 saniye yer ayırd.
24.08.2023 Dünya
Dolar tahtını terk eder mi?
Dolar tahtını terk eder mi? “Küresel ekonominin para birimi dolardır. Dünyada fiyatlar dolar cinsi konuşulur, ticaret dolarla yapılır. Merkez bankaları rezervlerini dolar ağırlıklı tutar. Yakın gelecekte dolar uluslararası rezerv sistemindeki hâkim para olmaya devam edecek. Rezerv para olmak için kullanım ve derinlik önemli. Ancak uzun vadede dolar yerine başka para olabilir.”
25.07.2023 Ekonomi
Ruble, dolar karşısında 15 ayın dibinde
Ruble, dolar karşısında 15 ayın dibinde Rus Rublesi, ABD doları karşısında 15 ayın en düşük seviyesine geriledi.
6.07.2023 Uzmanpara
Moskova Borsası'nda TL vadeli işlemleri başlıyor
Moskova Borsası'nda TL vadeli işlemleri başlıyor Moskova Borsası (MOEX) türev piyasasında Türk lirası - Rus rublesi ve Hong Kong doları - Rus rublesi vadeli işlem sözleşmelerinin alım satımı başlayacak.
28.02.2023 Uzmanpara
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ Zirvesi’nde konuştu: Türkiye, dünyanın en cömert ülkesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ Zirvesi’nde konuştu: Türkiye, dünyanın en cömert ülkesi Özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, “Gayrisafi milli gelirimizin yaklaşık yüzde 1’ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
17.09.2022 Siyaset
Gaz ödemeleri yuan ve ruble ile yapılacak
Gaz ödemeleri yuan ve ruble ile yapılacak Gazprom doğal gaz ödemelerinin ulusal para birimleri ile yapılması konusunda Çin ile anlaşmaya vardı.
6.09.2022 Uzmanpara
Müzedeki tabloya göz çizmişti... İşte cezası!
Müzedeki tabloya göz çizmişti... İşte cezası! Aleksandr Vasilyev sergiyi ziyarete gelenlerin tablodaki figürlerin yüz hatlarıyla daha iyi görüneceğini duyduktan sonra bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.
30.08.2022 Dünya
Kremlin: Erdoğan büyük rol oynadı
Kremlin: Erdoğan büyük rol oynadı Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekten de müzakerelerin birkaç turunun düzenlenmesinde büyük rol oynadı" dedi.
8.08.2022 Dünya
Döviz rezervine ruble koruması
Döviz rezervine ruble koruması Rusya ile ticarette rubleye geçilmesi, ardından TL’nin de devreye alınmasıyla ödemelerde iki ülke parası kullanılacak. Yerel paralarla ticaretin yaygınlaşmasının Türkiye’nin döviz rezevlerine de koruma sağlaması bekleniyor.
8.08.2022 Siyaset
Teröre karşı birlikte mücadele kararlılığı
Teröre karşı birlikte mücadele kararlılığı Erdoğan ve  Putin’in yaklaşık 4 saat süren görüşmesinin ardından ortak basın açıklaması yayımlandı.
6.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den peş peşe açıklamalar: Türkiye'ye minnettar olmalılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den peş peşe açıklamalar: Türkiye'ye minnettar olmalılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan ve Putin görüşmesi sona erdi. Zirve sonrası ortak bildiri yayınlandı. Ortak bildiride iki liderin ekonomi ve enerji başta olmak üzere birçok konuda mutabık kaldığı bildirildi.
5.08.2022 Siyaset
Muhalif Rus siyasetçi Roizman: Ukraynalı arkadaşlarımla utançtan konuşamıyorum
Muhalif Rus siyasetçi Roizman: Ukraynalı arkadaşlarımla utançtan konuşamıyorum Savaşı eleştirdiği için üç kez para cezası alan Yekaterinburg'un eski belediye başkanı, her an hapse atılabileceğini söyledi.
21.07.2022 Dünya
Donbas’ta çok şiddetli mücadele
Donbas’ta çok şiddetli mücadele Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı devam ederken, çatışmalar son dönemde Donbas bölgesindeki Severodonetsk kasabası çevresinde şiddetleniyor. Rus güçlerinin Donetsk’te bazı kazanımlar elde ettiği ifade ediliyor. Sert bir mücadelenin yalandığı bölgede iki taraftan da çok sayıda kayıp olduğu belirtiliyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Donbas’taki mücadelenin ‘Avrupa topraklarında İkinci Dünya Savaşı’ndan beri görülen en büyük savaş olduğu’ ifadelerini kullandı.
25.05.2022 Dünya
Rusya'nın hamlesi Avrupa'nın kafasını karıştırdı! Ambargo kararsızlığı
Rusya'nın hamlesi Avrupa'nın kafasını karıştırdı! Ambargo kararsızlığı Rusya'dan petrol ve doğal gaz alımını sonlandırmayı görüşen Avrupa Birliği ülkelerinin enerji bakanları, bu konuda bir uzlaşmaya varmakta zorlanıyor.
2.05.2022 Ekonomi
Avrupa'da doğal gaz fiyatı geriledi
Avrupa'da doğal gaz fiyatı geriledi Avrupa'da doğal gaz fiyatı hava sıcaklıklarının yükselmeye başlaması ve Rusya'dan gelen ruble ile gaz ödemelerinin önümüzdeki ay başlamayacağına yönelik sinyallerin etkisiyle düşüşünü hızlandırdı.
19.04.2022 Uzmanpara
Putin: “Dost olmayan ülkelerdeki bankalar ödemeleri erteliyor”
Putin: “Dost olmayan ülkelerdeki bankalar ödemeleri erteliyor” Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazının Rus Rublesi ile satılması kararının ardından ödeme konusunda sorun yaşandığını belirterek, “Dost olmayan ülkelerdeki bankalar ödemeleri erteliyorlar” dedi.
14.04.2022 Dünya
Rus rublesi savaş öncesi seviyeye döndü
Rus rublesi savaş öncesi seviyeye döndü Rus rublesi Ukrayna işgali ile birlikte dolar karşısında sert değer kaybı yaşamıştı. Ruble savaş öncesi seviyesine döndü. Bugün 1 dolar ile 80 ruble alınabiliyor. İşte detaylar...
6.04.2022 Ekonomi
Ruble savaş öncesi seviyeye döndü
Ruble savaş öncesi seviyeye döndü Rus rublesi Ukrayna işgali ile birlikte dolar karşısında sert değer kaybı yaşamıştı. Ruble savaş öncesi seviyeye döndü. Ruble bugün 80.46 seviyesinden işlem görüyor. İşte detaylar...
6.04.2022 Uzmanpara
Moskova'dan Erdoğan'a övgü
Moskova'dan Erdoğan'a övgü Rusya devlet televizyonuna gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi duruşundan övgüyle söz etti.
4.04.2022 Dünya
Kremlin Sözcüsü Peskov: Modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok az insan var
Kremlin Sözcüsü Peskov: Modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok az insan var Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Türkiye’nin konumuna değinerek, “Türkiye çıkarlarına göre hareket ediyor ve gerektiği yerde açıkça ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyebiliyor” ifadelerini kullanarak, “Modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok az insan var” dedi.
3.04.2022 Dünya
Dünyanın konuştuğu 'ruble' kararı! Putin'den iki liderle kritik görüşme
Dünyanın konuştuğu 'ruble' kararı! Putin'den iki liderle kritik görüşme Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile yaptığı telefon görüşmesinde Rus gazı ödemelerinin ruble ile ödenmesine ilişkin karar hakkında bilgi verdi.
30.03.2022 Haberler
Son dakika: Dünyanın konuştuğu 'ruble' kararı! Putin'den iki liderle kritik görüşme
Son dakika: Dünyanın konuştuğu 'ruble' kararı! Putin'den iki liderle kritik görüşme Gelen son dakika haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile yaptığı telefon görüşmesinde Rus gazı ödemelerinin ruble ile ödenmesine ilişkin karar hakkında bilgi verdi.
30.03.2022 Dünya
'Batılı şirketler durumun değiştiğini anlamalı'
'Batılı şirketler durumun değiştiğini anlamalı' Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı şirketlerin Rusya'ya karşı yönetilen ekonomik savaş nedeniyle durumun değiştiğini anlamaları ve gaz alımları için ödemeleri Rus rublesi ile yapmaları gerektiğini söyledi.
29.03.2022 Uzmanpara
Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseliyor
Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseliyor Geçtiğimiz günlerde Rusya, Avrupa'ya yönelik doğal gaz ticaretinin Rus rublesi cinsinden yapılmasını önermişti. Avrupa bu durumu kabul etmezken, doğal gaz fiyatları yeniden yükselişe geçti.
28.03.2022 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Rus Rublesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.