Siber Tehdit

Siber Tehdit

Son dakika siber tehdit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan siber tehdit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan siber tehdit haber sayfamızda...

Siber Tehdit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 975 siber tehdit haberi bulunmuştur.
Milliyet gündeme getirdi, akran zorbalığı müfredata girdi
Milliyet gündeme getirdi, akran zorbalığı müfredata girdi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son zamanlarda okullarda artan ve Milliyet gazetesinin 13 Eylül’de yayımladığı yazı dizisiyle gündeme getirdiği akran zorbalığını müfredata dahil etti.
30.11.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımız ‘Siber Tehdit İstihbarat Yazılımı” ile korunmaya başlandı
Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımız ‘Siber Tehdit İstihbarat Yazılımı” ile korunmaya başlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kamu Bilişim Ödülü’ne layık görülen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) geliştirdiği ‘Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
10.11.2023 Ekonomi
Kullanıcılara şok! ChatGPT kişisel verileri sızdırdı
Kullanıcılara şok! ChatGPT kişisel verileri sızdırdı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ raporunda çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Rapora göre yapay zeka aracı ChatGPT'de bazı kullanıcıların kişisel bilgileri ve kredi kartı bilgilerini sızdırdı.
25.08.2023 Gündem
Siber saldırıya karşı işte yeni trendler
Siber saldırıya karşı işte yeni trendler Siber güvenlik saldırıları son yıllarda sık sık gündeme gelen konulardan...
24.02.2023 Milliyet Executive
Cebimizdeki yabancı masum değil
Cebimizdeki yabancı masum değil Teknolojinin hayatımıza kattığı yeni tehdit; siber dolandırıcılık. HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Özarar, “mağdur tehlikeli bir siteye girmese ya da bir bağlantıya tıklamasa bile saldırganlar cihaza girip verilerinizi ele geçirebilirler” dedi.
22.01.2023 Eğitim
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Kafa dinleyecek HÜSEYİN ALTUN - Hafsanur Sancaktutan, Kotex’in Setur Kalamış Marina’da düzenlediği ‘Yılın En Uzun Gecesi’ etkinliğine katıldı...
23.12.2022 Cadde
Cumhurbaşkanlığı DDO ve YÖK’ten siber hamle
Cumhurbaşkanlığı DDO ve YÖK’ten siber hamle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yüksek Öğretim Kurulu, siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücü sağlanması amacıyla Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları açılmasına ilişkin bir protokol imzaladı.
5.10.2022 Gündem
Kişisel verilerin çalınmasında 'PDF' detayı
Kişisel verilerin çalınmasında 'PDF' detayı STM, bu yılın ikinci çeyreğini kapsayan Siber Tehdit  Durum Raporu'nda günlük işlerin çoğunun yapıldığı mobil cihazların güvenliğini  hedef alabilecek bazı saldırılara ve bunlara karşı geliştirilen önlemlere ilişkin  tespitlerde bulundu.
12.08.2021 Teknoloji
Telegram söylendiği kadar güvenilir değil! İşte detaylar
Telegram söylendiği kadar güvenilir değil! İşte detaylar Milyonlarca kişinin WhatsApp'ı terk edip alternatiflerine yöneldiğini görmüştük. Telegram kendi içinde özel bazı özelliklere sahip olmasıyla en çok tercih edilen WhatsApp alternatifi olmuştu. 'Güvenlik' vurgusu yapılan uygulama için bir tehdit ortaya çıktı.
23.04.2021 Teknoloji
Son dakika: Türkiye'den geleceğe damga vuracak çalışma: Sürü İHA Projesi
Son dakika: Türkiye'den geleceğe damga vuracak çalışma: Sürü İHA Projesi STM kapılarını gazetecilere açtı. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayii şirketi arasında yer alan STM hakkında bilgi veren Savunma Sanayii Başkanı Demir ve STM Genel Müdürü Güleryüz geleceğe dönük hedefleri de anlattı. Kargu, Alpagu ve Togan gibi kamikaze İHA’lara imza atan STM, 'Sürü İHA' çalışmalarını sürdürüyor. İşte heyecanlandıran çalışmanın detayları...
15.03.2021 Ekonomi
Siber tehdit için önlem...
Siber tehdit için önlem... Denetim, vergi ve danışmanlık sektöründe faaliyet gösteren KPMG Türkiye, siber güvenlik hizmetlerinde çıtayı yükselttiğini duyurdu.
1.03.2021 Ekonomi
Turkcell geleceğe yön verecek gençler arıyor
Turkcell geleceğe yön verecek gençler arıyor İletişim ve teknoloji sektörünün lideri Turkcell’in gelenekselleşen yeni nesil işe alım programı GNÇYTNK’in altıncı dönem başvuruları başladı.
11.02.2021 Vitrin
Son dakika... Twitter devreye girdi! Rus aşısına siber tehdit...
Son dakika... Twitter devreye girdi! Rus aşısına siber tehdit... Sosyal medya platformu Twitter, web sitesinde Rus Sputnik V COVID-19 aşısını tanıtan resmi hesaba erişimi kısıtladı. Sputnik, daha sonra erişimin açıldığını duyurdu.
14.01.2021 Dünya
Avrupa'nın kritik altyapısına geçen yıl 450 siber saldırı yapıldı
Avrupa'nın kritik altyapısına geçen yıl 450 siber saldırı yapıldı Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Geçen yıl Avrupa'nın finans ve enerji sektörlerini de içeren kritik altyapısına 450 siber saldırı yapıldı." dedi.
16.12.2020 Ekonomi
Kaspersky'den siber saldırı stratejisindeki değişikliklere ilişkin rapor
Kaspersky'den siber saldırı stratejisindeki değişikliklere ilişkin rapor Kaspersky araştırmasına göre, 2020'de yaşanan kargaşa hedefli siber saldırılarda pek çok yapısal ve stratejik değişikliği beraberinde getirecek.
23.11.2020 Teknoloji
Büyümeye katkı krizlere fren
Büyümeye katkı krizlere fren BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, 20’nci yaşını kutlayan kurumun yakın iş birliği ve özverili çalışmalarıyla büyümeye katkı sağlayan, krizleri önleyen bir bankacılık sektörüne ulaşıldığını kaydetti
15.09.2020 Ekonomi
Turkcell’den ‘siber erken uyarı’
Turkcell’den ‘siber erken uyarı’ Yerli ve milli siber güvenlik hizmeti veren Turkcell, yeni servisi ile tehdit grupları tarafından kullanılan yeni araçlar, teknikler ve taktikler hakkında en güncel bilgiyi sunarak şirketleri saldırılardan koruyor.
3.07.2020 Ekonomi
"Salgın Süreci ve Sonrasında Telekom Operatörleri" toplantısı
"Salgın Süreci ve Sonrasında Telekom Operatörleri" toplantısı Türkiye'nin önde gelen GSM operatörü şirketleri önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Firma yetkilileri bu toplantıda salgın sürecini ve sonrasını değerlendirdi.
11.06.2020 Ekonomi
Honda'dan açıklama geldi!
Honda'dan açıklama geldi! Honda Motor yaşanan siber saldırı sonrası durduğu üretim aşamasını tekrar başlattı. Honda Motor da bu durumla ilgili kamuoyuna bilgi verdi.
9.06.2020 Otomobil
Siber saldırıların hedefi olması Türkiye'nin küresel etkinliğini gösteriyor
Siber saldırıların hedefi olması Türkiye'nin küresel etkinliğini gösteriyor Uzmanlar, siber saldırıların özellikle son yıllarda siyasi olaylara bağlı olarak geliştiğini, Türkiye'ye yönelik artan siber saldırıların ise ülkenin küresel düzeydeki etkinliğinin bir yansıması olduğunu belirtiyor.
11.05.2020 Teknoloji
Evden çalışmak şirketlere siber tehditler yaratıyor...
Evden çalışmak şirketlere siber tehditler yaratıyor... Corona virüs nedeniyle evden çalışmaya başlayan şirketler, siber suçlar için daha korunmasız hale geliyor. Peki, evden çalışırken aynı zamanda nasıl güvenli kalabiliriz?
21.04.2020 Teknoloji
Şirketler için güvenlik çözümünün 5 temel özelliği
Şirketler için güvenlik çözümünün 5 temel özelliği DDoS saldırıl, veri ihlalleri, gizlilik ihlali, çevrimiçi mağaza kapanmaları, web sitelerinin tahrifatı, ödeme sahtekârlığı gibi yıkıcı siber saldırılar hem büyük hem de küçük ölçekli işletmeleri etkiliyor. Bu durumlar için rastgele bir siber güvenlik çözümü seçmek doğru olmuyor. Peki, siber güvenlik çözümü hangi özelliklere sahip olmalı.
21.02.2020 Teknoloji
Siber Güvenlik Kış Kampı başladı
Siber Güvenlik Kış Kampı başladı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Siber Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen, Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Siber Güvenlik Kış Kampı" başladı.
28.01.2020 Teknoloji
2020'de siber tehditlerde artış bekleniyor
2020'de siber tehditlerde artış bekleniyor STM'nin Siber Tehdit Durum Raporu'na göre, sağlık sektörüne, kritik alt yapılar ile endüstriyel sistemlere, mobil cihazlara, seçim verilerine, IoT cihazlara siber saldırılarda artış gözlenecek.
21.01.2020 Teknoloji Haberleri
Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı başladı!
Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı başladı! 19-20 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı bu yıl Ankara'da gerçekleşecek. Alanında uzmanlaşan kişiler, gerçek hayatta yaşanabilecek siber saldırılara karşı deneyim sahibi olacak.
19.12.2019 Teknoloji Haberleri

Benzer Haber Etiketleri

Siber Tehdit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.