Sosyal Mesafe

Sosyal Mesafe

Son dakika sosyal mesafe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sosyal mesafe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sosyal mesafe haber sayfamızda...

Sosyal Mesafe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.461 sosyal mesafe haberi bulunmuştur.
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat'
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat' Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, hekime başvurmalıdır” dedi.
29.01.2024 Gündem
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor'
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor' Her şey normalken aniden vücudunda yolunda gitmeyen bir şeyler hissetti. Ateşi vardı, boğazı ağrıyordu. Bir müddet sonra ise vücudunda döküntüler ve kaşıntı başladı. Soluğu doktorda alan genç kadın duydukları karşısında şaşkındı. Aynı anda grip, uyuz ve kızıl olmuştu! Bu 'korkunç kokteyl'in ardındaki gerçek ise herkesi yakından ilgilendiriyor.
27.01.2024 Genel Sağlık
Partygate Boris Johnson'ın milletvekilliğini de bitirdi! 'Gözden düşmüş' şekilde istifa etti
Partygate Boris Johnson'ın milletvekilliğini de bitirdi! 'Gözden düşmüş' şekilde istifa etti İstifa, koronavirüs salgını sırasında başbakanlık konutu Downing Street 10 numarada verilen partilere dair hazırlanan rapor yayımlanmadan önce duyuruldu.
10.06.2023 Dünya
Pandemide yeni dönem! Salgın ne zaman sona erecek?
Pandemide yeni dönem! Salgın ne zaman sona erecek? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi 15’inci toplantısının ardından önceki günlerde Kovid-19’u “halk sağlığını etkileyen acil durum” olmaktan çıkardı.
7.05.2023 Gündem
Festival rüzgârı...
Festival rüzgârı... Festival takvimleri bir bir açıklanıyor. Pandemi döneminde ilginin arttığı açık hava festivallerinin büyümesi bekleniyor.
22.04.2023 Ekonomi
Tren istasyonunda bayram yoğunluğu başladı
Tren istasyonunda bayram yoğunluğu başladı Eskişehir’de Ramazan bayramına sayılı günler kala akraba ziyaretine gitmek isteyen vatandaşlar tren istasyonunda kalabalık oluşturdu.
18.04.2023 Ekonomi
Boris Johnson komisyona 3 saat savunma yaptı
Boris Johnson komisyona 3 saat savunma yaptı Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, görevi sırasında Başbakanlıkta, hükümetinin koyduğu Covid kurallarını çiğneyen partiler verilmesiyle ilgili Avam Kamarası’nı bilinçli olarak yanlış yönlendirmediğini savundu.
23.03.2023 Dünya
Kovid-19: Bir virüs laboratuvardan nasıl sızabilir?
Kovid-19: Bir virüs laboratuvardan nasıl sızabilir? Geçtiğimiz günlerde ABD'nin koronavirüsün Çin hükümetinin kontrolündeki bir laboratuvardan sızdığını iddia etmesi, Covid pandemisi hakkında yeni soruları beraberinde getirdi.
9.03.2023 Dünya
Marketler soruşturması
Marketler soruşturması Ürün satış fiyatlarını birlikte belirleyen bazı marketler, aralarındaki fiyat rekabetini ortadan kaldırıp, tüketicileri daha yüksek fiyatla ürün satın almak durumunda bırakarak zarara uğrattılar.
14.02.2023 Milliyet Rekabet
Jacinda Ardern istifa etti! Yeni Zelanda'dan dünyaya şok dalgaları
Jacinda Ardern istifa etti! Yeni Zelanda'dan dünyaya şok dalgaları Dünyanın en genç başbakanı unvanına sahip Ardern'in istifasını uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla geçti. Görevinin birinci yılında bebek sahibi olan Ardern, özellikle Christchurch'teki terör saldırılarının ardından sergilediği tutumla unutulmaz bir iz bıraktı.
19.01.2023 Dünya
Daha önce Kovid geçirenlerde tehlikeli 'grip' detayı! İyileşemiyorsanız bunu yapın
Daha önce Kovid geçirenlerde tehlikeli 'grip' detayı! İyileşemiyorsanız bunu yapın Hastanelerin dolup taştığı bu son dönemde en çok şikayet edilen konu geçmeyen grip. Yıllardır 'grip' denilerek hafife alınan influenza birçok kişide oldukça ağır seyrediyor. Uzmanlara göre de bu yıl görülen vakalar geçmiş yıllardan farklı. Özellikle daha önce Kovid geçirenlerle ilgili ise çarpıcı bir detay var. Prof. Dr. İftihar Köksal ve Dr. Ayça Kaya iyileşemeyenler için önemli tavsiyeler paylaştı.
11.01.2023 Gündem
Bu öneriyi her saat başı uygulayın! İşte kış hastalıklarından korunmanın yolu
Bu öneriyi her saat başı uygulayın! İşte kış hastalıklarından korunmanın yolu Nezle, grip, Kovid-19, RSV, bademcik iltihabı, bronşit, zatürre... Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda geçirilen süre artıyor. Maske kullanımının da son iki yıla göre azalmasıyla birlikte birçok solunum yolu enfeksiyonu kolayca bulaş imkanı buluyor. Peki kış enfeksiyonlarından kendimizi korumanın bir yolu var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Balbay sıraladı.
1.01.2023 Genel Sağlık
Strep A kabusu Türkiye'de! 'Et yiyen hastalık'
Strep A kabusu Türkiye'de! 'Et yiyen hastalık' İstanbul, Ankara ve İzmir’de, İngiltere’de 16 çocuğun ölümüne yol açan Strep A bakteriyel enfeksiyon vakası tespit edildi. Uzmanlar, Türkiye’de endişe edecek bir durum olmadığını, erken teşhisle hastalığın tedavi edilebildiğini söyledi.
15.12.2022 Gündem
Uzmanlardan 'üçlü salgın' uyarısı: Grip ve koronavirüsten sonra şimdi de RSV!
Uzmanlardan 'üçlü salgın' uyarısı: Grip ve koronavirüsten sonra şimdi de RSV! Kasım ayı ile birlikte uzmanların "viral mevsim" olarak adlandırdığı aylar başladı. Mart ayına kadar sürecek olan bu dönemde yetkililer, üç salgının birlikte görülmeye başladığı konusunda uyarıyor. Virüsün vücuda gözler, burun veya ağız yoluyla girebileceği konusunda ikazda bulunan uzmanlar, özellikle bu yıla dikkat geçti. Yeni yapılan araştırmanın sonuçları ise şok etkisi yarattı.
11.11.2022 Dünya
Kadıköy’de binlerce kişilik ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ oluşturuldu
Kadıköy’de binlerce kişilik ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ oluşturuldu Kadıköy’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümünde binlerce vatandaş, 6 buçuk kilometre uzunluğunda ’Ata’ya Saygı Zinciri’ oluşturdu. Zincire; denizden kanolar, su jetleri ve tekneler 9’u 5 geçe sirenlerini çalarak eşlik etti.
10.11.2022 Gündem
Youtuber Jake Paul, MMA yıldızını devirdi! Dudak uçuklatan kazanç
Youtuber Jake Paul, MMA yıldızını devirdi! Dudak uçuklatan kazanç You Tube ile tanınan Jake Paul, boks ringinde şov yapmaya devam ediyor. Daha önce Tyron Woodley ile beklentilerin ötesinde bir maç çıkaran Paul, bu sefer eski MMA ve UFC şampiyonu Anderson Silva'yı mağlup ederek kariyerinin en sansasyonel başarısına imza attı. Öte yandan sporcuların maçtan kazanacağı rakam belli oldu.
31.10.2022 Diğer
Sağlıkta 5G projesi için AB desteği
Sağlıkta 5G projesi için AB desteği Türk Telekom’un içinde yer aldığı 5G ve yapay zekâ teknolojileri ile sağlık alanında kriz yönetimi yapan uluslararası ‘AlCom4Health’ projesi, Avrupa Birliği İnovasyon Programı EUREKA’dan hibe desteği aldı.
20.10.2022 Ekonomi
Gribe açık kapı bırakmayalım
Gribe açık kapı bırakmayalım Pandemi kısıtlamalarının kalktığı ve seyahatlerle geçen bir yazın ardından okulların da açılmasıyla virüs dolaşımı arttı. Grip mevsimi kapıdayken alınabilecek önlemleri, aşı ile ilgili merak edilenleri konunun uzmanlarına sorduk.
25.09.2022 Pazar
‘Sosyal mesafe devri sona erdi’
‘Sosyal mesafe devri sona erdi’ ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Kovid-19’a karşı mücadelede sosyal mesafe devrinin sona erdiğini duyurdu ve artık insanların birbirinden 2 metre uzakta durmasına gerek kalmadığını açıkladı.
13.08.2022 Gündem
'Stalin'in dadısı' lakaplı profesör, DSÖ'de üst düzey göreve getirildi
'Stalin'in dadısı' lakaplı profesör, DSÖ'de üst düzey göreve getirildi Britanya Komünist Partisi’nin uzun süreli üyelerinden Prof. Dr. Susan Michie, Dünya Sağlık Örgütü’nde (DSÖ) üst düzey bir göreve getirildi.
27.07.2022 Dünya
Kullanıcı yaşı arttı
Kullanıcı yaşı arttı Online yemek siparişi uygulamaları geçen yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerden oldu. Bu uygulamalar tüketiciler için güvenli, sosyal mesafe kurallarına uyan ve rahat bir şekilde yemek siparişi vermelerini sağlayan vazgeçilmez birer araç haline geldi.
26.07.2022 Ekonomi
Titreyen elleri gündem olmuştu! Tom Hanks'i öfkelendiren hayran
Titreyen elleri gündem olmuştu! Tom Hanks'i öfkelendiren hayran İki sene önce eli Rita Wilson ile birlikte koronavirüse yakalanan ve bir süre hastanede tedavi gördükten sonra iyileşen dünyaca ünlü oyuncu Tom Hanks, 'Elvis' filminin galasında ellerinin titrediğinin göründüğü bir video ile gündem oldu. Hayranları aktörün sağlık durumu hakkında endişelenirken, sosyal medya kullanıcıları Hanks ile ilgili yorumlarını paylaştı. Öte yandan Hanks, New York'ta yemek yedikleri restorandan çıkarken hayran kalabalığının eşini itmesi üzerine öfkesine hakim olamadı. İşte detaylar...
17.06.2022 Cadde
İsveç'te tuhaf uygulama: Çöp konteynırları 'baştan çıkarıcı' kadın sesiyle konuşmaya başladı!
İsveç'te tuhaf uygulama: Çöp konteynırları 'baştan çıkarıcı' kadın sesiyle konuşmaya başladı! İsveç'in Malmö kentindeki "konuşabilen" çöp konteynırlarına "baştan çıkarıcı" ses eklendi.
11.06.2022 Dünya
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile var
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile var Dışarıda tuvalete giremeyen insan sayısının salgınla birlikte arttığına vurgu yapan uzmanlar, 'utangaç mesane sendromu'na karşı uyardı. ABD'de yaklaşık 20 milyon kişinin bu durumdan etkilendiğinin tahmin edildiğini söyleyen uzmanlar, gerekli önlemler alınmadığı takdirde böbrek hastalıklarına yol açan bu sinsi hastalığın belirtilerini sıraladı. Prof. Dr. Tufan Tarcan, "Bazı hastalar, yaşadıkları rahatsızlığın normal olduğunu, herkesin böyle olduğunu zannedebiliyor" diyerek tehlikeye dikkat çekti.
9.06.2022 Gündem
Bu karavanın Türkiye'de eşi benzeri yok! 'Şimdi o hırsıza teşekkür ediyoruz'
Bu karavanın Türkiye'de eşi benzeri yok! 'Şimdi o hırsıza teşekkür ediyoruz' Karavanda 3 çocuklarıyla birlikte yaşayan Serdar ve Nihan Bilal çifti, İstanbul’da yeni aldıkları evlerine taşınmalarının 3. gününde başlarına gelen olayla neye uğradıklarını şaşırdılar. Hırsızın evdeki her şeyi alıp götürmesi onları da bambaşka bir hayata başlamaya sevk etti. ‘Sıfırdan her şeyi inşa ettik’ diyen Nihan ve Serdar, tam zamanlı olarak yaşadıkları ‘Efsane’ ismindeki karavanlarıyla Türkiye'yi dolaşıyor.
7.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Mesafe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.