Koronavirüsü atlatanların neredeyse yarısı stres bozukluğu yaşıyor
Koronavirüsü atlatanların neredeyse yarısı stres bozukluğu yaşıyor İngiltere'de yapılan bir araştırma, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların yüzde 41'inin sağlığına kavuşmasının ardından travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını ortaya koydu.
11.02.2021 Dünya
Travma Sonrası Stres Bozukluğu (Tssb) Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tssb Tipleri Nelerdir?
Travma Sonrası Stres Bozukluğu (Tssb) Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tssb Tipleri Nelerdir? Her insan belirli dönemlerde bazı sağlık problemleriyle karşı karşıya gelebilir. Özellikle psikolojik sağlık sorunları çok ciddi rahatsızlıklardan bir tanesidir. Yoğun stresli bir dönem her insanı olumsuz olarak etkiler. Bu stresten kurtulmak için bazı yöntemlere başvurulur. Yaşanılan travmalar sonrasında stres bozukluğu riski oluşur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.02.2021 Sağlık
Yiyeceklerde sarı-kırmızıdan kaçının!
Yiyeceklerde sarı-kırmızıdan kaçının! Modern yaşam hızımız, işimiz ve günlük kaygılarımız bizi kolay bir şekilde stresli ve endişeli hissettirebilir. Endişeli olduğumuzda; çoğu zaman yemek yemeye yöneliriz. Yemek yemek, bizim için stresli anlarımızı yatıştıracak bir sığınak görevi görür. Ancak stresli bir anda tükettiğimiz yiyecekler en büyük düşmanımız olabilir! Gereksiz kalori tüketiriz ve sonra onları tükettiğimiz için kendimizi suçlu hissederiz. Peki kurtulması zor bir kısır döngü haline gelen bu durumu nasıl normale çevirebiliriz? İşte detaylar... PEMBENAR ÖZEL
Yaşlılara çok önemli uyarı: Tokalaşmayın ve kucaklaşmayın!
Yaşlılara çok önemli uyarı: Tokalaşmayın ve kucaklaşmayın! Normalleşme dönemiyle birlikte 65 yaş ve üzerindekilerin koruyucu önlemlere devam etmesi gerekiyor. Ev dışında mutlaka maske takılması gerektiğini belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Geriatri Uzmanı Prof.Dr. Mehmet İlkin Naharcı "Yaşlılar, sarılma ve tokalaşmadan uzak dursun" uyarısında bulundu
25.06.2020 Sağlık
Anksiyete bozukluğu yaşayan biri ile beraber olmak
Anksiyete bozukluğu yaşayan biri ile beraber olmak Kaygı problemi yaşayan biriyle beraber olmak gizemli bir romanda yaşamak gibidir. Partnerinizin bazen öngörülemeyen durumlarında sinirlenmeleri, panik olmaları ya da kabuğuna çekildiğini gözlemleyebilirsiniz. Sizin için bile bir 'roller-coaster' olabilen bu durumun, onlar için ne kadar yorucu olduğunu hayal edin.
7.01.2020 İlişkiler