Ulusal Mutabakat Hükümeti

Ulusal Mutabakat Hükümeti

Son dakika Ulusal Mutabakat Hükümeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ulusal Mutabakat Hükümeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ulusal Mutabakat Hükümeti haber sayfamızda...

Ulusal Mutabakat Hükümeti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 802 ulusal mutabakat hükümeti haberi bulunmuştur.
BM: Libya'da 2,5 ton uranyum kayıp
BM: Libya'da 2,5 ton uranyum kayıp Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Libya'da yaklaşık 2,5 ton uranyum cevherinin kaybolduğunu açıkladı.
16.03.2023 Dünya
Libya mahkemesinden beklenmedik karar!
Libya mahkemesinden beklenmedik karar! Türkiye ile Libya arasında geçtiğimiz yıl imzalanan hidrokarbon arama anlaşmasının Libya’daki Temyiz Mahkemesi’nce askıya alındığı öne sürüldü.
12.01.2023 Dünya
Libya tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu
Libya tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Libya Tezkeresi’nin süresinin 18 ay uzatılması öngörülüyor.
13.06.2022 Gündem
Libya yine karıştı!
Libya yine karıştı! Libya’da iki ayrı hükümetin sürdürdüğü siyasi çıkmaz, çatışmalara dönüştü.
18.05.2022 Dünya
Libya belirsizliğe yol alıyor
Libya belirsizliğe yol alıyor Ülkede cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan seçimler fiilen ertelenirken, askeri hareketlilik dikkat çekiyor. BM çatışma uyarısında bulundu
23.12.2021 Dünya
Son dakika... Savaş ağası Halife Hafter, Libya'da resmen aday oldu
Son dakika... Savaş ağası Halife Hafter, Libya'da resmen aday oldu Savaş suçu işlemekle itham edilen Halife Hafter, Libya başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu.
16.11.2021 Dünya
Son dakika... 'Hepsi Türkiye'ye muhtaç!' Dünyaca ünlü kuruluş Ankara'nın 'stratejik adımlarını' yazdı
Son dakika... 'Hepsi Türkiye'ye muhtaç!' Dünyaca ünlü kuruluş Ankara'nın 'stratejik adımlarını' yazdı İngiltere'de bulunan ve dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi olarak kabul edilen London School of Economics'in kurduğu Global Risk Insights, Ankara'nın yaptığı hamleleri analiz etti. Artık küresel olarak çok kutuplu bir sisteme gidildiği ve Türkiye'nin bu yeni düzende artan öneminin, tüm hesapları karıştırdığının vurgulandığı analizde, ABD'den Suudi Arabistan'a, Avrupa'dan BAE'ye kadar tüm güçlü devletlerin Türkiye ile anlaşma yoluna gitmeye çalıştığı belirtildi.
18.09.2021 Dünya
S-400’e yapıcı bir angajmanla çözüm
S-400’e yapıcı bir angajmanla çözüm Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin seyri başta olmak üzere Suriye, Libya, Irak gibi bölgesel konular ve Kovid-19 ile mücadele ele alındı.
24.03.2021 Siyaset
Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile Başkanlık Konseyi görevi devralıyor
Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile Başkanlık Konseyi görevi devralıyor Abdulhamid Dibeybe'nin başkanlığındaki Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'nin resmi olarak görevlerini salı günü devralacağı bildirildi.
14.03.2021 Dünya
Libya’da yeni dönem
Libya’da yeni dönem Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin kabinesi Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Böylece yeni hükümetin ülkeyi seçime taşıyacağı süreç başlamış oldu.
11.03.2021 Dünya
İtalya, Libya İçişleri Bakanı Başağa'ya suikast girişimini şiddetle kınadı
İtalya, Libya İçişleri Bakanı Başağa'ya suikast girişimini şiddetle kınadı İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'ya yönelik saldırıyı sert şekilde kınadı.
21.02.2021 Dünya
Son dakika... Libya İçişleri Bakanının konvoyuna silahlı saldırı!
Son dakika... Libya İçişleri Bakanının konvoyuna silahlı saldırı! Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın bulunduğu konvoya başkent Trablus'ta silahlı saldırı düzenlendiği bakanlık tarafından da doğrulandı. İtalya saldırıyı sert şekilde kınadı.
22.02.2021 Dünya
Libya'da 'Afrika'ya ihracatı katlayacak' lojistik merkez kurulması için girişimlere başlandı
Libya'da 'Afrika'ya ihracatı katlayacak' lojistik merkez kurulması için girişimlere başlandı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "İlk yurt dışı lojistik merkezlerinden birisini Libya'da açmak için kolları sıvadık ve çalışmalara başladık." dedi.
25.01.2021 Dünya
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı ile görüştü
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı ile görüştü Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
15.01.2021 Siyaset
Rusya'dan Hafter'in savaş çağrısına olumsuz yanıt
Rusya'dan Hafter'in savaş çağrısına olumsuz yanıt Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in savaş hazırlığı çağrısına ilişkin, askeri eylemlere yeniden dönme çabalarının engellenmesi gerektiğini söyledi.
30.12.2020 Dünya
Libya ve Afganistan tezkerelerinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararları Resmi Gazete'de
Libya ve Afganistan tezkerelerinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararları Resmi Gazete'de Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan Afganistan'a asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.12.2020 Siyaset
Libya'ya asker gönderilmesinin 18 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi
Libya'ya asker gönderilmesinin 18 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
22.12.2020 Haberler
Son dakika! Libya tezkeresi TBMM'de kabul edildi
Son dakika! Libya tezkeresi TBMM'de kabul edildi Son dakika haberine göre, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Öte yandan Afganistan'a asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
22.12.2020 Gündem
BM Hafter’in saldırılarına göz yumuyor
BM Hafter’in saldırılarına göz yumuyor Son dönemde Halife Hafter tarafından Libya’nın güneyine ateşkesi bozma amaçlı saldırılar yapıldığı, ancak buna karşın BM’den hiçbir açıklama gelmediği belirtiliyor.
13.12.2020 Dünya
Libya tezkeresine 18 ay uzatma
Libya tezkeresine 18 ay uzatma Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin süresi, 2 Ocak 2021’den itibaren 18 ay uzatılacak.
12.12.2020 Siyaset
Ölüm tarlalarının arkasında Kaniyat milisleri var
Ölüm tarlalarının arkasında Kaniyat milisleri var Libya'da Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya destekli savaş ağası General Hafter saflarında yer alan Kaniyat milislerinin, Terhune'deki yüzlerce ölümün sorumlusu olduğu ortaya çıktı.
7.12.2020 Dünya
Sudan 143 vatandaşını Libya’dan kurtardı
Sudan 143 vatandaşını Libya’dan kurtardı Sudan Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Göç Örgütüyle (IOM) iş birliğinde 143 vatandaşını Libya'dan tahliye ettiğini duyurdu.
3.12.2020 Dünya
Libyalı yetkililer: Yardım çağrımıza sadece Türkiye karşılık verdi
Libyalı yetkililer: Yardım çağrımıza sadece Türkiye karşılık verdi Ankara ile Trablus arasında, Libya'daki çatışmaların şiddetlendiği dönemde, 27 Kasım 2019'da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" ülkedeki dengeleri meşru hükümetin lehine değiştirdi.
27.11.2020 Dünya
İrini Operasyonu çelişkisi... Taraflı AB göz yumuyor!
İrini Operasyonu çelişkisi... Taraflı AB göz yumuyor! Avrupa Birliği (AB), hedefini Libya'da silah ambargosunun uygulanmasını sağlamak olarak belirlediği İrini Operasyonu ile Akdeniz’i kontrol altında tutarken Mısır ile kara sınırı ve hava yolundan yapılan sevkiyatlara göz yumuyor.
25.11.2020 Dünya
Son dakika... Bakan Akar'dan Libya mesajı
Son dakika... Bakan Akar'dan Libya mesajı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Libya'da barış ve istikrarın sağlanması için Hafter'e yapılan tüm dış yardımların bir an önce kesilmesi şarttır. Hafter güçleri ve yabancı paralı askerler güvenlik, istikrar ve diplomatik çabalar için büyük bir tehdit oluşturuyor" dedi.
19.11.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.