Uluslararası Enerji Ajansı

Uluslararası Enerji Ajansı

Son dakika Uluslararası Enerji Ajansı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uluslararası Enerji Ajansı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uluslararası Enerji Ajansı haber sayfamızda...

Uluslararası Enerji Ajansı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.202 uluslararası enerji ajansı haberi bulunmuştur.
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
İnşaatta ‘yeşil’ adım
İnşaatta ‘yeşil’ adım Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu İhale Sözleşmelerinde Düşük Karbon Emisyonuna Sahip Yeşil Çimento Kullanımının Yaygınlaştırılmasına İlişkin Tebliğ” ile 2025 yılından itibaren kamu ihale sözleşmelerinde düşük karbon emisyonuna sahip yeşil çimento kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla diğer çimento türlerine sınırlama getirildi.
17.03.2024 Ekonomi
Petrol talebinde artış bekleniyor
Petrol talebinde artış bekleniyor Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), ABD'deki görünümün iyileşmesi ve artan yakıt ikmali nedeniyle bu yıl petrol talebindeki artış tahminini yükseltirken, OPEC+'dan daha düşük üretim beklentileri nedeniyle küresel arz tahminlerini düşürdü.
14.03.2024 Uzmanpara
Yapay zekanın bulduğu yeni madde
Yapay zekanın bulduğu yeni madde Yapay zeka ve süper bilgisayarlar kullanarak keşfedilen yeni bir maddenin, pillerde kullanılan lityum miktarını azaltabileceği tahmin ediliyor.
10.01.2024 Dünya
Yaşanabilir dünya için tartışmakla kalmayalım yol alan nesil olalım!
Yaşanabilir dünya için tartışmakla kalmayalım yol alan nesil olalım! "Yaşanabilir bir dünya istiyorsak daha güçlü adımları daha hızlı biçimde atmalıyız. Bunu yapabilecek son nesiliz. Herkesin hayatındaki alışkanlıkları acilen değiştirmesi, devletler ve şirketler üzerinde baskı kurması gerekiyor. Yoksa bu konuyu çok tartışan ancak yol alamayan nesil olarak tarihe geçeceğiz..."
8.01.2024 Milliyet Executive
Elektrikli araçta tahmin yükseldi
Elektrikli araçta tahmin yükseldi Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) elektrikli otomobil 2030 tahminini yüzde 25’ten yüzde 35’e revize etti.
2.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten OVP mesajı
Bakan Şimşek'ten OVP mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Orta Vadeli Programımızda, makrofinansal istikrarı sağlamanın yanında yapısal dönüşüme de büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede mali disiplinin tesisi ile oluşturacağımız alan, yeşil ve dijital dönüşümde hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracak" dedi.
26.12.2023 Ekonomi
2024 sonunda hedef 100 bin varil petrol
2024 sonunda hedef 100 bin varil petrol Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Gabar’da 100 bin varillik petrol üretimine 2024 yılı sonunda ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
23.12.2023 Ekonomi
2024 için petrol talebi beklentisi yükseltildi
2024 için petrol talebi beklentisi yükseltildi Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2024 yılı için küresel petrol talebi tahminini yukarı yönlü revize etti.
14.12.2023 Uzmanpara
'Binalarda karbon hesabıyla listede'
'Binalarda karbon hesabıyla listede' Mimar Mina Hasman, TIME100 listesine binaların karbon ayak izini hesaplamaya yarayan “Tam Yaşam Karbon Muhasebesi”yle girdi.
24.11.2023 Gündem
‘6.4 milyar metreküp bedelsiz gaz verildi’
‘6.4 milyar metreküp bedelsiz gaz verildi’ Sakarya gaz sahasındaki doğal gaz keşfinin ardından günlük yaklaşık 4 milyon metreküp üretime ulaşıldığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, “Bu kapsamda 6,4 milyar metreküp doğal gazı bedelsiz olarak vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.
18.11.2023 Ekonomi
4 trilyon euro’luk fonlara çağrı yaptı
4 trilyon euro’luk fonlara çağrı yaptı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa temasları kapsamında Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile bir araya geldi.
21.10.2023 Ekonomi
Şimşek'ten Fransa ziyareti ile ilgili açıklama
Şimşek'ten Fransa ziyareti ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile bir araya geldi.
20.10.2023 Uzmanpara
Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama
Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Fransa ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.10.2023 Ekonomi
‘Küresel ısınmayı verimlilik sınırlar’
‘Küresel ısınmayı verimlilik sınırlar’ TÜSİAD ve Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) “Türkiye’nin Sanayide Enerji Verimliliği Görünümü” projesini başlattı.
14.09.2023 Ekonomi
IEA'dan petrol tahmini
IEA'dan petrol tahmini Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), OPEC+ tarafından arz kesintilerinin 2023 sonuna kadar uzatılmasının dördüncü çeyrekte önemli bir arz açığına yol açacağını öngörürken, bu yıl ve önümüzdeki yıl için talep artışı tahminlerini değiştirmedi.
13.09.2023 Uzmanpara
Geçmiş deneyimlerin ışığında denizüstü RES planları
Geçmiş deneyimlerin ışığında denizüstü RES planları  Denizüstü rüzgar enerjisi hedeflerinin hayata geçebilmesi için YEKA ihalesinin koşulları önem taşıyor. 2018’deki denizüstü RES ihalesinden, 2017’de gerçekleştirildiği halde halen inşaatı dahi başlamayan YEKA-1 RES ve benzer ihalelerden dersler çıkartmalı ve kapasitelerin beklenen zamanlarda devreye girebilecek şekilde tasarlanmasını sağlamalıyız.
29.08.2023 Milliyet Enerji
AB elektrik talebi son 20 yılın en düşük seviyesine gerileyecek
AB elektrik talebi son 20 yılın en düşük seviyesine gerileyecek Uluslararası Enerji Ajansı’nın (UEA) 2023 yılı için yayınladığı Elektrik Piyasası Raporu’na göre, dünya küresel enerji kriziyle boğuşmaya devam ederken, 2023 yılında dünya genelinde elektrik talebindeki artışın azalması bekleniyor.
4.08.2023 Milliyet Enerji
Greta Thunberg 'polise itaatsizlik'ten ceza almasından saatler sonra eyleme katıldı
Greta Thunberg 'polise itaatsizlik'ten ceza almasından saatler sonra eyleme katıldı İklim eylemcisi Greta Thunberg, geçen ay İsveç’teki bir eylemde “polise itaatsizlik ettiği” suçlamasıyla para cezasına çarptırıldı.
25.07.2023 Dünya
Çin'in güneş enerjisi kapasitesi, dünyanın tamamını geçti
Çin'in güneş enerjisi kapasitesi, dünyanın tamamını geçti Global Energy Monitor (GEM) adlı bağımsız araştırma kuruluşunun yeni araştırmasına göre Çin'de rüzgar ve güneş enerjisi üretiminde önemli bir artış yaşanıyor, ülkenin 2030 yılı için belirlediği hedeflere erken ulaşması bekleniyor.
29.06.2023 Dünya
İran petrol ihracatı son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı
İran petrol ihracatı son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı Milliyet Enerji İran’ın ham petrol ihracatının ABD yaptırımlarına rağmen, Mayıs ayında 2018’den bu yana en yüksek seviye olan 1,5 milyon varil/günü aştığı bildirildi...
28.06.2023 Milliyet Enerji
Birol: Nükleerde büyük bir rönesans başlıyor
Birol: Nükleerde büyük bir rönesans başlıyor Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Japonya’da gerçekleştirilen G7 Zirvesi’nde enerjiye dair görüşmelerin perde arkasını Milliyet Enerji ile paylaştı. Zirvenin sonuç bildirgesinde temiz enerji teknolojileri vurgusunun önemine dikkat çeken Birol, nükleerde büyük bir rönesans başladığını söyledi.
28.06.2023 Milliyet Enerji
Petrol piyasalarında zorlu geçiş süreci
Petrol piyasalarında zorlu geçiş süreci Pandemiden bu yana her sene farklı bir türbülans yaşanan petrol piyasaları dengesini bulmaya çalışıyor. Ancak bu arada sektörün en önemli iki kuruluşu OPEC ile Uluslararası Enerji Ajansı arasındaki anlaşmazlık, arz-talebin dışında, farklı unsurların da fiyatlara etki edeceğinin sinyalini veriyor.
28.06.2023 Milliyet Enerji
Milliyet Enerji, petrol piyasalarının geleceğine ışık tutuyor
Milliyet Enerji, petrol piyasalarının geleceğine ışık tutuyor Milliyet Enerji dergisi, yeni sayısında petrol fiyatları ve piyasalarının bugünü ile geleceğine dair tartışmaları gündemine aldı. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol başta olmak üzere, piyasanın önde gelen analistlerinden, sektör temsilcilerine kadar özel değerlendirmeler Milliyet Enerji’de!
23.06.2023 Milliyet Enerji

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Enerji Ajansı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.