Ara tatil dönemi doğayla buluşun
Ara tatil dönemi doğayla buluşun Uzaktan eğitim ve koronavirüs nedeniyle uzun zamandır evlere kapanan öğrenciler ve aileler, ara tatilde kısa bir mola verecek. Özel etkinlikler ve müzeler, eğitici ve eğlenceli tatil için ilk seçenek. Pandemi gölgesinde uzun seyahatler yapamayabilirsiniz ama gerekli önlemleri alarak yakın şehirleri keşfedebilir, doğada sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz
15.11.2020 Gündem
Son dakika gelişmesi var mı? Okullar ne zaman açılacak, yarın okullar açılıyor mu?
Son dakika gelişmesi var mı? Okullar ne zaman açılacak, yarın okullar açılıyor mu? Okullar ne zaman açılacak? Bu soru yarın 21 Eylül olması sebebiyle epey yöneltiliyor. Okul öncesi ve 1. sınıf velileri son dakika gelişmesi olup olmadığını araştırıyor. Yarın okullar açılıyor mu? sorusu da sıklıkla cevap aranan başka bir soru...
20.09.2020 Gündem
Yüz yüze eğitimde teknik detaylar tamam: 30’ar dakika beş ders
Yüz yüze eğitimde teknik detaylar tamam: 30’ar dakika beş ders İlk hafta gerçekleştirilecek uyum programı, okul öncesi ve 1. sınıflarda “1 gün yüz yüze eğitim” şeklinde olacak. Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 ders, sonraki haftalarda 2 gün, günde 30’ar dakikalık 5 ders yapılacak. 1. sınıf öğrencileri de ilk hafta 30’ar dakikalık 5 ders, sonraki haftalarda 2 gün, günde 30’ar dakikalık 5 ders alacak
12.09.2020 Gündem
Okullar ne zaman açılıyor, 21 Eylül 2020'de açılacak mı? Yüz yüze eğitim kaç gün olacak?
Okullar ne zaman açılıyor, 21 Eylül 2020'de açılacak mı? Yüz yüze eğitim kaç gün olacak? Okulların açılacağı tarih öğrencilerin ve velilerin gündeminde yer alıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitim ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Gelen son dakika haberi sonrasında okulların açılacağı tarih ve yüz yüze eğitimin detayları merak konusu. Peki yüz yüze eğitim kaç gün olacak? 2020 okullar ne zaman açılacak?
11.09.2020 Gündem
Son dakika: MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması! Tarih belli oldu...
Son dakika: MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması! Tarih belli oldu... Okulların açılacağı ilk hafta olan 21-25 Eylül'deki uyum programı, okul öncesi ve 1. sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde gerçekleştirilecek. Okul öncesinde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5, 28 Eylül-2 Ekim ve devamında, haftada 2 gün, günde 30'ar dakikalık 5 ders saati eğitim yapılacak.
11.09.2020 Gündem
EBA TV ders programı nasıl sorgulanır? Canlı dersim var mı öğren...
EBA TV ders programı nasıl sorgulanır? Canlı dersim var mı öğren... EBA ile uzaktan eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyurulan EBA ilkokul, ortaokul ve lise ders programı nereden sorgulanır? EBA canlı ders sorgulama ve öğrenci girişi ekranını haberimizde derledik. İşte 31 Ağustos itibariyle başlayan EBA TV canlı ders programı ve ders saatleri.
31.08.2020 Gündem
Uzaktan eğitim EBA TV canlı yayını ile başladı! İşte ilkokul, ortaokul, lise EBA TV frekans ayarları
Uzaktan eğitim EBA TV canlı yayını ile başladı! İşte ilkokul, ortaokul, lise EBA TV frekans ayarları Uzaktan eğitim EBA TV ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün saat 09.00 itibariyle başlayan uzaktan eğitim için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı. Peki, EBA TV canlı dersler nereden izlenir? TRT EBA TV canlı ders yayını nasıl izlenir? İşte, ilkokul, ortaokul, lise EBA TV ders programı ve canlı yayın izleme linki.
31.08.2020 Gündem
Son dakika! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zili çaldı
Son dakika! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zili çaldı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı. Bakan Selçuk yeni eğitim-öğretim döneminin ilk zilini çaldı.
31.08.2020 Haberler
Son dakika! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zili çaldı
Son dakika! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zili çaldı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı. Bakan Selçuk yeni eğitim-öğretim döneminin ilk zilini çaldı.
31.08.2020 Gündem
EBA TV’de ders zili! Ders prgramı belli oldu
EBA TV’de ders zili! Ders prgramı belli oldu TRT, üç haftalık hazırlık dönemi kapsamında çalışmalarını tamamladı. 18 milyon öğrenci, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı için EBA TV üzerinden yayımlanan derslere bugün başlayacak.
31.08.2020 Gündem
EBA ders programı canlı yayını açıklandı - MEB Bakanı Ziya Selçuk yayınladı: İşte 2020 EBA ders programı
EBA ders programı canlı yayını açıklandı - MEB Bakanı Ziya Selçuk yayınladı: İşte 2020 EBA ders programı Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği güne girmiş bulunmaktayız. Yurdumuzun dört bir yanındaki binlerce öğrenci yarın uzaktan eğitimle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Konuyla ilgili olarak en çok merak edilen konulardan biri olan EBA canlı yayın programı da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından öğrencilerin erişimine açıldı...
30.08.2020 Gündem
Bakan Ziya Selçuk, EBA ders programını paylaştı
Bakan Ziya Selçuk, EBA ders programını paylaştı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı.
30.08.2020 Haberler
Bakan Selçuk EBA canlı ders programını paylaştı
Bakan Selçuk EBA canlı ders programını paylaştı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı.
30.08.2020 Gündem
Sanal üniversiteden sonra sanal dershane!
Sanal üniversiteden sonra sanal dershane! Uzaktan eğitim sistemlerinin gelişmesi ile üniversiteler canlı yayın ile sanal ortamda ders vermeye başlarken, Türkiye’de bir dershane de uzaktan eğitime adım attı
20.02.2009 Eğitim