Yayla Evi

Yayla Evi

Son dakika yayla evi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yayla evi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yayla evi haber sayfamızda...

Yayla Evi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 249 yayla evi haberi bulunmuştur.
7 aylık kabus böyle bitti! Bir şişe zeytinyağını içip, her yeri paramparça etti
7 aylık kabus böyle bitti! Bir şişe zeytinyağını içip, her yeri paramparça etti Kış uykusuna yatmayan dev ayı, 4 aydır Trabzon ile Gümüşhane arasında yer alan 2 bin 300 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası Davunlu Obası’nda girilmedik yayla evi bırakmadı.
16.04.2023 Haberler
7 aylık kabus böyle bitti! Bir şişe zeytinyağını içip, her yeri paramparça etti
7 aylık kabus böyle bitti! Bir şişe zeytinyağını içip, her yeri paramparça etti Kış uykusuna yatmayan dev ayı, 4 aydır Trabzon ile Gümüşhane arasında yer alan 2 bin 300 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası Davunlu Obası’nda girilmedik yayla evi bırakmadı.
16.04.2023 Gündem
Kocasından kıskanıp komşusunu öldürdü! Katillerin cezası belli oldu
Kocasından kıskanıp komşusunu öldürdü! Katillerin cezası belli oldu Mersin’in Silifke ilçesinde 2 çocuk annesi Berrin Dalyanoğlu Keskin'i (56) başına taşla vurup, öldürdükten sonra ellerini arkadan bağlayıp, su kuyusuna atan komşusu Elif İnce (55) ve cinayete yardım eden eşi Adem İnce (62) ile komşuları Ali Eski'nin (60) cezası belli oldu.
20.01.2023 Gündem
Ticarette yeni dönem! Bugün itibarıyla pek çok şey değişti
Ticarette yeni dönem! Bugün itibarıyla pek çok şey değişti Bugünden itibaren pek çok şey devreye giriyor. Vatandaşı, esnafı ve reel sektörü ilgilendiren birçok düzenleme yürürlüğe konuldu.
1.01.2023 Ekonomi
Konaklamada 'vergi' endişesi
Konaklamada 'vergi' endişesi Konaklama Vergisi 1 Ocak itibarıyla yürürlükte olacak. Ek bir maliyet oluştuğunu belirten turizmciler, bir revize ile uygulamanın ötelenmesini istiyor. Verginin mükellefi tesisler ancak maliyet tüketiciye yansıyacak.
16.12.2022 Ekonomi
Konaklama vergisi Resmi Gazete'de yayımlandı
Konaklama vergisi Resmi Gazete'de yayımlandı Konaklama vergisi uygulaması 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Buna göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak. Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler vergiden muaf tutulacak.
14.12.2022 Ekonomi
40 günde 40 bin TL’ye yaylada taş ev yaptı: Görenler hayrete düşüyor
40 günde 40 bin TL’ye yaylada taş ev yaptı: Görenler hayrete düşüyor 24 yaşındaki iç mimar Berkay Kumaş, Trabzon Maçka’da dedesinden kalan taş evi, restore ederek görenleri hayran bıraktı. Kumaş, tertemiz yayla havasındaki bu yeri hayallerindeki ev olarak tanımlıyor.
6.12.2022 Emlak
Aç kalan ayılar yayladaki evleri talan etti
Aç kalan ayılar yayladaki evleri talan etti Rize'nin İkizdere ilçesinde aç kalan ayılar, girdikleri yayladaki evleri adeta talan etti.
24.04.2022 Gündem
Antalya'da cinayet şüphelisi yayla evinde yakalandı!
Antalya'da cinayet şüphelisi yayla evinde yakalandı! Antalya'da bir kişiyi silahla öldürdüğü öne sürülen zanlı, saklandığı yayla evinde gözaltına alındı. Aramada iki av tüfeği ve fişeklik ele geçirildi.
15.09.2021 Gündem
Yayla evi kiralamak için gitti, kuyuda cesedi bulundu
Yayla evi kiralamak için gitti, kuyuda cesedi bulundu Mersin'in Silifke ilçesinde 10 gün önce yayla evi kiralamak için evden çıkan, bir daha da haber alınamayan Berrin Dalyanoğlu Keskin'in, kuyuda cesedi bulundu. Keskin'in içerisinde az miktarda su bulunan kuyudaki cesedinin üzerinin taşlarla kapatılmaya çalışıldığı belirlendi.
9.04.2021 Gündem
Ekipler kapı kapı iz sürdü! 'Aynı soyadlarda kümeleşiyor
Ekipler kapı kapı iz sürdü! 'Aynı soyadlarda kümeleşiyor Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı güncel verilere göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ‘Çok yüksek riskli’ kategorisindeki illerin yer aldığı Karadeniz’de filyasyon ekipleri vakaların aynı soyadlı kişilerde kümelendiğinden yola çıkarak, salgında aile içi bulaşın öne çıktığını belirledi. İz süren ekipler aile içi bulaş dışında, doğum günü, nikah, cenaze, taziye kalabalıkları ile kayıkhane, köy, yayla evi sohbetlerinin vaka artışına yol açtığı saptandı. Karadeniz’de vaka sayısı en yüksek Samsun’u, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon takip ederken, vakaların ‘açık hava’ düşüncesi ile çıkılan köy ve yayla evlerindeki toplu buluşmalarda daha fazla yayıldığı anlaşıldı.
17.03.2021 Gündem
Taşınabilir karavan tipi yayla evlere ilgi arttı
Taşınabilir karavan tipi yayla evlere ilgi arttı Rize'de dede mesleği olan ahşap ustalığını özveriyle sürdüren Nesrullah Özdemir (60), taşınabilir karavan tipi yayla evleri üretiyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp yaylara çıkmak isteyenler de özelikle son dönemde yoğun ilgi gösterdiği özel tasarım evlerde kamp kuruyor, doğayla iç içe izole bir yaşam sürüyor.
8.03.2021 Haberler
'Bir evde normalin üzerinde insan varsa herkese ceza uygulanacak'
'Bir evde normalin üzerinde insan varsa herkese ceza uygulanacak' Bolu Valisi Ahmet Ümit, yılbaşında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığını belirterek, "Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa o evdeki herkese cezai müeyyide uygulanacak." dedi.
29.12.2020 Gündem
Nüfus 15 kat arttı! 'Korona ne zaman biterse o zaman dönerim'
Nüfus 15 kat arttı! 'Korona ne zaman biterse o zaman dönerim' Adana'nın Pozantı ilçesinde yaz aylarında 100 binin üzerinde yaylacının yaşadığı, kışın havaların soğuması ile nüfusun 700'e kadar düştüğü Akçatekir Mahallesi'nde koronavirüs nedeniyle bu yıl kente dönmeyerek yayla evlerinde kalmayı tercih edenlerle nüfus 15 kat arttı.
28.12.2020 Gündem
6 yayla evi soyuldu, komandolar operasyonları sıklaştırdı
6 yayla evi soyuldu, komandolar operasyonları sıklaştırdı Trabzon'un Tonya ilçesindeki Kumanandoz Yaylası’ndaki 6 evden, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler çok sayıda eşya ve araç -gereç ile ilk yardım malzemesi çaldı. Jandarma komando timleri bölgedeki operasyonlarını sıklaştırırken, valilik, vatandaşlardan köylerine dönerken yayla evlerinde yaşam malzemesi bırakmamalarını istedi.  
28.11.2020 Gündem
Kastamonu'da korkutan yangın! 6 ev kül oldu
Kastamonu'da korkutan yangın! 6 ev kül oldu Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaylada çıkan yangında 6 ev tamamen yanarak kül oldu.
27.09.2020 Gündem
150 bin TL harcayarak yürüyen ev yaptı!
150 bin TL harcayarak yürüyen ev yaptı! Trabzon’da otobüs şoförlüğü yapan Adem Yıldızbaşoğlu, Korona virüs pandemisinde otobüs seferlerin yapılmadığı süreçte 7 sene önce aldığı minibüsü ahşap yayla evi görünümlü karavana çevirdi. Yaklaşık 150 bin TL maliyetiyle diğer karavanlardan farklı görüntüsüyle aynı bir yayla evini andıran aracı görenler gözlerine inanamıyor.
5.08.2020 Yaşam
Eski minibüsü ahşap eve çevirdi! Gören almak istiyor
Eski minibüsü ahşap eve çevirdi! Gören almak istiyor Trabzon’da otobüs şoförlüğü yapan Adem Yıldızbaşoğlu, coronavirüs pandemisinde otobüs seferlerin yapılmadığı süreçte 7 sene önce aldığı minibüsü ahşap yayla evi görünümlü karavana çevirdi. Yaklaşık 150 bin TL maliyetiyle diğer karavanlardan farklı görüntüsüyle aynı bir yayla evini andıran aracı görenler gözlerine inanamıyor.
5.08.2020 Gündem
Bu ev yürüyor! Gören satın almak istiyor
Bu ev yürüyor! Gören satın almak istiyor Trabzon’da otobüs şoförlüğü yapan Adem Yıldızbaşoğlu, coronavirüs pandemisinde otobüs seferlerin yapılmadığı süreçte 7 sene önce aldığı minibüsü ahşap yayla evi görünümlü karavana çevirdi. Yaklaşık 150 bin TL maliyetiyle diğer karavanlardan farklı görüntüsüyle aynı bir yayla evini andıran aracı görenler gözlerine inanamıyor.
5.08.2020 Gündem
Ege’de müstakil ev talebi arttı
Ege’de müstakil ev talebi arttı Koronavirüsle birlikte müşterilerin aradığı ev tipi değişti. Süreci büyükşehirlerin dışında geçirmek isteyenler, küçük illerde kira fiyatlarında artışa neden oldu
2.05.2020 Ege
Virüse önlem torbada
Virüse önlem torbada Koronavirüse karşı ekonomik önlemlerle ilgili bazı yasal değişiklikler Meclis’te görüşmesi süren torba teklife eklenecek. Bunlar arasında kısa çalışma ödeneği ve konaklama vergisinin ertelenmesi de var
23.03.2020 Ekonomi
Turizm vergisine ‘kasım’ önerisi
Turizm vergisine ‘kasım’ önerisi Konaklama vergisi nisan ayı itibariyle uygulamaya geçecek. 31 Aralık’a kadar yüzde 1 olarak uygulanacak vergi, ardından yüzde 2 seviyesinden alınacak. Turizmciler, bu yılki kontratların yapıldığını, vergiyi fiyata yansıtma imkanı olmayacağını ifade ederek, verginin kasım ayına ertelenip yüzde 2 oranında alınmasını önerdi
14.02.2020 Ekonomi
Otellerdeki promosyon konaklama vergisine tabi düğün kapsam dışında olacak
Otellerdeki promosyon konaklama vergisine tabi düğün kapsam dışında olacak Otellerde geceleme hizmetinden bağımsız olarak sunulan sünnet, düğün, kokteyl, toplantı, kongre, sempozyum ve benzeri organizasyon hizmetleri konaklama vergisi kapsamı dışında tutulurken, promosyon, eşantiyon ve hediye konaklamalar vergilendirilecek.
12.02.2020 Ekonomi
Kışın bir başka güzel
Kışın bir başka güzel Türkiye’de dört mevsim gezilecek bir yer bulmak mümkün. Ancak Kars’tan Rize’ye bembeyaz masalsı görüntüler arasında bazı şehirler, kışın bir başka güzel…
5.01.2020 Gündem
3 yeni vergi daha hayatımıza girdi
3 yeni vergi daha hayatımıza girdi 2020’de ‘dijital hizmet’, ‘konaklama’ ve ‘değerli konut’ vergileriyle tanışacağız. Ekim ayında kabul edilen torba yasada kadın cinayetlerini önlemeye yönelik düzenlemeler de yer alıyor.
31.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yayla Evi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.