Son dakika doku haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doku gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doku haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.848 doku haberi bulunmuştur.
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulye, sofralarımızda sıkça yer bulan, doyurucu ve besleyici bir yemektir. Ancak herkesin yaptığı kuru fasulye aynı lezzeti vermez. Kimi zaman pişirme süresi, kimi zaman fasulyenin cinsi fark yaratsa da esas aroma farkını yaratan küçük ama etkili dokunuşlar vardır. İşte tam da bu noktada devreye giren basit bir mutfak sırrı var.
Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: AblasyonSon yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.
İstanbul'da ölen İngiliz turistin kalbi üzerindeki inceleme tamamlandıTürkiye'de hayatını kaybeden İngiliz turist Beth Louise Eileen Martin’in kalbinin İngiltere’deki otopside “yerinde bulunamadığı” haberleri İngiliz basınında tuhaf iddialara neden olmuştu. Adli Tıp Kurumu, 27 Nisan'da Türkiye'ye geldikten bir gün sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede 29 Nisan'da vefat eden ve cenazesi ülkesine götürülen İngiltere vatandaşı Martin'in kalbi üzerindeki incelemesini tamamladı. Öte yandan kalp İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunca görevlendirilen şirkete bugün teslim edilecek
Çıtır çıtır sigara böreğinin püf noktası! Altın sarısı sigara böreği için sosuna ekleyinÇay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sigara böreği, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla gönülleri fethediyor. Ancak bu enfes lezzeti tam kıvamında hazırlamak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle altın sarısı renginde, çıtır çıtır bir doku yakalamak için bazı küçük ama etkili sırlara ihtiyaç vardır. Doğal malzemelerle hazırlayacağınız basit bir sos, bu farkı yaratmanın anahtarı olabilir.
Yaprak sarmayı eşit pişiren yöntem! Dağılmıyor ve dibi tutmuyorYaprak sarma, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Her ne kadar hazırlanışı zahmetli olsa da, lezzetiyle emekleri fazlasıyla karşılar. Ancak pişirme aşamasında yaşanan bazı sorunlar, bu lezzet yolculuğunu sekteye uğratabilir. Sarmaların dağılması, altının tutması ya da bazı sarmaların pişip bazılarının diri kalması gibi problemler, sıkça karşılaşılan durumlardır. Neyse ki bu sorunların çözümü mümkün.
Bayram sofralarını tatlandıracak kıyır kıyır ev baklavasının püf noktası! Yufka yırtılmıyor, çarşaf gibi açılıyorBayram sofralarının vazgeçilmezi, mis gibi tereyağı kokusuyla iştahları kabartan ev baklavası, ustalık gerektiren ama evde de mükemmel sonuçlar alınabilen bir lezzettir. Pastane ya da hazır ürünlerle kıyaslandığında, evde yapılan baklava hem daha doğal hem de damak tadına uygun hale getirilebilir. Ancak kıyır kıyır bir doku ve ağızda dağılan bir lezzet yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Bayram sofralarına yakışacak en lezzetli su böreği! Hamuru asla yırtılmıyorBayram sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan su böreği, geçmişten günümüze uzanan geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alır. Özellikle kalabalık aile buluşmalarında, bayram sabahlarında ya da misafir ağırlarken tercih edilen bu özel börek türü, dikkat ve emek isteyen bir tarife sahiptir. Ancak doğru yöntemlerle hazırlanmış bir su böreği, ne hamurunda yırtılma ne de pişirme sırasında dağılma sorunları yaşatır. İşte en lezzetli ve sağlam hamurlu su böreğini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar.
Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.
Dizin emniyet kemeri ön çapraz bağ!Ön çapraz bağ ameliyatlarının başarısız olma nedenleri yalnızca cerrahi teknikle sınırlı değil; rehabilitasyon süreci, hasta uyumu ve biyolojik faktörler de büyük rol oynuyor.
Bronzlaşmak isterken kanser oldu! Solaryum hayatını kararttıİngiltere’de yaşayan bir kadına bronzlaşmak amacıyla solaryum seanslarına girdikten sonra kanser teşhisi kondu. Dördüncü evre cilt kanseri olan kadın , İngiltere hükümetinin solaryumları yasaklaması için mücadele ediyor.
Roca’dan Yeni Nesil Banyo DeneyimiHijyen, konfor ve teknolojiyi bir araya getiren yenilikçi sistemleriyle Roca, akıllı ve temassız çözümleriyle geleceğin banyolarını bugünden şekillendiriyor.
Çocuk ve gençlerde ani ölüm riski: Minik kalpler alarm veriyorSiirt’te 6 yaşındaki çocuk kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kardiyoloji uzmanları, genetik geçişli kalp kası hastalıkları, doğumsal damar anomalileri, düzensiz beslenme, hareketsizlik, stres ve enerji içecekleri gibi faktörlerin ciddi risk oluşturduğu uyarısı yapıyor.
MAS: Bienaller tasarımlarımızın dünyayla global seviyede etkileşime girmesini sağlıyor…İklim teması ekseninde Paris’te kurgulanan BAP! 2025 bienalinin bu yılki uluslararası seçkisinde yer alan MAS, etkinlikte “Çerçeve: İklim Duyarlı Bir Mimari Model” adlı araştırma temelli bir entsalasyona imza attı. MAS ortakları Kerim Miskavi ve Derya Tezel ile bienal projelerinin yanısıra sürdürülebilirlik odaklı, bağlamına duyarlı, dahil olduğu ekosisteme empati kuran ve kullanıcıyı merkeze alan tasarım yaklaşımlarını konuştuk.
Çin'de yaşıyor Diyarbakır’da görüntüledi! Bilim insanları kente akın ettiÇin’in kuzey kesimlerinde yaşayan ve kargo gemileri ile sahil kentlerine yayılan kahverengi sıçan (Rattus norvegicus), ocak ayında bir gölette görüntülendi. Konuya ilişkin bilim insanları incelemelerde bulunmak için kente akın etti.
Pastaneciler bu sırrı bilmenizi istemiyor! İşte ağızda dağılan kıyır kıyır un kurabiyesinin püf noktasıMis gibi tereyağı kokusu, ağızda dağılan kıvamı ve sade görüntüsüyle küçüklüğümüzden beri kalbimizi çalan bu kurabiye, özellikle pastanelerde bir başka güzel olur. Fakat pastanelerde yediğimiz o kıyır kıyır, dağılırken neredeyse un gibi çözülen un kurabiyesini evde yapmaya kalktığımızda çoğu zaman aynı sonucu alamayız. İşte şimdi, mutfağınızda un kurabiyesi devrimi yaratacak o sırları açıklıyoruz.
Dağılmayan lahana sarması için mutlaka uygulayın! Asla sert olmuyor, eşit pişiyorLahana sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olsa da yapımı zahmetli olduğu için birçok kişi için göz korkutucu olabilir. Özellikle pişirme sırasında lahana yapraklarının dağılması ya da bazı sarmaların sert kalması, bu lezzetli yemeğin keyfini kaçırabiliyor. Oysa birkaç püf noktasına dikkat ederek, hem dağılmayan hem de lokum gibi pişmiş lahana sarmaları yapmak mümkün.
Kıyır kıyır pastane usulü tuzlu kurabiyenin sırrıymış! 1 çay kaşığı harcına ekleyinEvde yapılan kurabiyeler çoğu zaman pastaneden alınanlar kadar kıyır kıyır olmayabilir. Hamuru yoğururken gösterilen özen, kullanılan malzemelerin kalitesi ve pişirme süresi bu farkın başlıca nedenleri arasında yer alır. Ancak çoğu kişi asıl sırrın ne olduğunu bilmeden denemeler yapar ve genellikle hayal kırıklığı yaşar. Oysa ki pastane usulü o ağızda dağılan kıvamın arkasında oldukça basit ama etkili bir dokunuş vardır.
Anadolu’da her bitki bir hikâyeSALT’ın yeni sergisi Anadolu’nun Bitki Mirası, 12 bin bitki türüne ev sahipliği yapan Türkiye’nin korunması gereken zenginliğini ortaya koyuyor. 47 bitki ressamının 80 çalışması, Anadolu’nun kendine özgü renk, doku, tat ve kokularını şekillendiren ortak mirasın tanıklarını kayda geçiriyor
Turist mıknatısı Barcelona2024’te tam 612 bin 54 Türk turist İspanya’yı ziyaret etti. Bu turistlerin önemli bir kısmı da Barselona’ya gitti. Mimar Gaudi’nin izinde Barselona’nın turizm sırrının peşine düştük...
Fırından çıkar çıkmaz üstünü örtmek hata! Poğaçayı bu yöntem kurtarıyorFırından yeni çıkan poğaçaların nasıl saklanacağı, lezzet ve doku açısından büyük önem taşır. Poğaçaların yumuşak mı yoksa kıtır mı kalmasını istediğiniz, üstünün örtülüp örtülmeyeceğine karar vermede belirleyici bir faktörlerden biridir. İşte poğaçaları pişirdikten sonra yapmanız gerekenler.
Doku ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.