Son dakika Fiziksel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Fiziksel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Fiziksel haber sayfamızda...
Cevdet Yılmaz: Toplumun huzurunu koruyacaksak hukuk içinde olmamız lazımCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gerek medya kanalıyla algı oluşturma yoluyla gerekse fiilen sokaklarda provokatif eylemler anlamında dış birtakım müdahalelerin de yapılmasına zemin hazırlandığını görüyoruz. Bunları toplum olarak hangi görüşten olursak olalım, hangi partiyi destekliyor olursak olalım, hiç önemli değil ama bu toplumun huzurunu, güvenini koruyacaksak meşruiyetten yana olmamız lazım, hukuk içinde olmamız lazım" dedi.
Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'nda mı saklı? Tekrar gündemde: 'Tarifle aynı, işareti var'2021 yılında başlatılan gizemli bir yolculukta, uluslararası bir araştırma ekibi gözlerini Türkiye'nin doğusuna, efsanelerle örülü Ağrı Dağı’na çevirdi. Binlerce yıldır halkların hafızasında bir sır gibi saklanan bir söylence yeniden gün yüzüne çıkıyor: Nuh’un Gemisi. Ağrı Dağı’nın eteklerinde keşfedilen tekne formunda devasa bir jeolojik yapı, tufandan kurtuluşun simgesi olan efsanevi gemiye ait olabilir mi?
Gençlik takıntısı, benlik algısını temelden etkiliyor! Yaşlanmak tehdit olarak görülüyorGünümüzde genç ve güzel görünme baskısının yoğun olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun birçok bireyde ‘gençlik takıntısı’na yol açabildiğini söylüyor. Bu takıntının sadece fiziksel değişimlerle değil, benlik algısıyla da doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, yaş ilerledikçe bazılarında görülen gençlik takıntısı hakkında bilgi verdi.
Kuşlar uçarken yönlerini nasıl bulur?Kuşlar rengarenk tüyleri, güçlü ve bir o kadar narin fiziksel özellikleriyle uçma yetisine sahip canlıların başında geliyor. Uçarken havanın oluşturduğu sürtünme kuvvetini kanat çarptıklarında oluşan itme kuvvetiyle dengeleyen canlılar, bulutların arasında yükselip kilometrelerce uzağa göç edebiliyor. Peki ama nereye gideceklerini nereden biliyorlar?
Genç kıza parkta korkunç saldırı! 'Dişlerimi kırdı, boğazımı sıktı'Ankara’da konservatuvara hazırlanan E.N.A. (19) adlı kız, parkta salıncakta sallanırken, komşusu Y.E.Ç.'nin (30) boynunu sıkıp, kafa atması sonucu yaralandı. Şikayetçi olan E.N.A., 3 ay uzaklaştırma kararı verilen şüphelinin takibini sürdürmesi üzerine yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine şüpheli hakkında elektronik kelepçe tedbiri uygulandı. Ancak E.N.A., şüphelinin hala çevresinde olduğunu, can güvenliğinin olmadığını söyleyerek, tutuklanmasını talep etti.
Genç kıza parkta korkunç saldırı! 'Dişlerimi kırdı, boğazımı sıktı'Ankara’da konservatuvara hazırlanan E.N.A. (19) adlı kız, parkta salıncakta sallanırken, komşusu Y.E.Ç.'nin (30) boynunu sıkıp, kafa atması sonucu yaralandı. Şikayetçi olan E.N.A., 3 ay uzaklaştırma kararı verilen şüphelinin takibini sürdürmesi üzerine yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine şüpheli hakkında elektronik kelepçe tedbiri uygulandı. Ancak E.N.A., şüphelinin hala çevresinde olduğunu, can güvenliğinin olmadığını söyleyerek, tutuklanmasını talep etti.
Öğrenciler ekrandan kopamıyorMilli Eğitim Bakanlığı’nın 4. sınıf öğrencilerine yönelik yaptığı araştırmaya göre, öğrencilerin 64,6’sı dijital cihazlar ellerinden alındığında mutsuzluk hissederken, yüzde 48,5’i öfke duyuyor. Yüzde 64,5’i ise dijital cihaz kullanımının ardından yorgun hissediyor.
Kanserde tarama programları yetersizKalın bağırsak kanseri, erken teşhis ve tedavi ile büyük ölçüde önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen, tüm dünyada görülme sıklığı giderek artıyor. Mart ayı, bu önemli hastalığa dikkat çekmek amacıyla “Kalın Bağırsak Kanseri ile Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Cem Terzi, “Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve tarama programlarına erişimde yaşanan sıkıntılar, hastalığın geç teşhis edilmesine ve ölüm oranlarının artmasına neden oluyor” dedi.
‘Lady Liberty’ dünyayı şekillendirmeyi sürdürüyorUlusal kimliklerin ve demokratik değerlerin daha fazla sorgulandığı bir çağda kamusal alanlardaki heykellerin de anlamı dönüşüyor. Altınbaş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fırat Arapoğlu, ABD ve Fransa arasında başlayan Özgürlük Heykeli tartışması çerçevesinde Özgürlük Heykeli’yle birlikte dünyanın dört bir yanında ikonik heykellerin hikâyesini yazdı
Çıldıran araştırmacı kutupta terör estirdi! Korkutan taciz: 'Beni kurtarın' diye yalvarıyorAntarktika’da görev yapan bilimsel araştırma ekipleri, neredeyse uzay istasyonunda görev yapan astronotlar kadar yalnız kaldıkları bir ortamda bulunuyor. Bu durum, dünyanın güney ucunda bulunan bir grup insan arasında zaman zaman ciddi gerilimler yaşanmasına da sebep olabiliyor.
Siber yeteneklerin büyük mücadelesi TEKNOFEST HackMasters’daDünya çapında olağanüstü bir yarışma olan HackMasters TEKNOFEST’te siber yetenekleri yine bir araya getiriyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada hackerlar, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek yaşam siber saldırı senaryolarıyla sınırları zorlayacak. Son başvuruların 31 Mayıs 2025 tarihine kadar yapılacağı HackMasters zorlu mücadelelere sahne olacak.
Altın fiyatları rekor arayışını sürdürüyorKüresel piyasalardaki belirsizlikler, jeopolitik gerilimler, zayıflayan dolar, ABD'nin genişleyen bütçe açığı ve faiz indirim beklentileri ile merkez bankalarının alımları, altın ons fiyatını rekor seviyelere taşıyor.
Oğlu öldürülen anne, sanığı savundu: Şeref'in öldürdüğüne inanmıyorumAdana'da içki içerken tartıştığı arkadaşları Alperen Kaya (19) ile Eren Güngör'ü (19) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Şeref Aslantaş (21), duruşmada, cinayetleri işlemediğini savundu. Duruşmadan sonra DHA'ya konuşan Alperen Kaya'nın annesi Fatma Dilek Kaya, "Oğlumun çok iyi arkadaşı olan Şeref'in bu cinayeti işlemediğini düşünüyorum. Olay yerindeki diğer çocukların cinayetle ilgisinin olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Altın fiyatları rekor arayışına devam ediyorKüresel piyasalardaki belirsizlikler, jeopolitik gerilimler, zayıflayan dolar, ABD'nin genişleyen bütçe açığı ve faiz indirim beklentileri ile merkez bankalarının alımları, altın ons fiyatını rekor seviyelere taşıyor.
Bebeğini emzirirken bıçaklanan Zeynep dehşeti anlattı: Çocuklarım için katlanıyordumKonya'da 2 çocuk annesi Zeynep Y. (22), 4 aylık bebeğini emzirdiği sırada eşi Abdülsamet Y. (26) tarafından darbedilip, kaçtığı kayınvalidesinin evinde sırtından 2 kez bıçaklanarak yaralandı. Gözaltına alınan Abdülsamet Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tedavisinin ardından taburcu olan Zeynep Y., "Öldürülen kadınlardan olmak istemiyorum. Öldürüldükten sonra adım duyulsa ne olur?" dedi.
Osmanlı’nın zirvesine ışık tutan kitap: Mimar Sinan YapılarıMustafa Kemal Atatürk’ün 1937’de Türk Tarih Kurumu’na verdiği talimatla mimar Ali Saim Ülgen tarafından çizilen ve koruma altında bulunan Mimar Sinan yapılarına ait rölöveler (ölçülü çizimler), kapsamlı bir kitap haline getirildi. ‘Mimar Sinan Yapıları’ adıyla okuyucuyla buluşan kitap, yüzlerce esere ait detaylı bilgiler, Ülgen’in çizimleri ve her iki ismin biyografilerini barındırıyor. Arkeolog Dr. Murat Sav, kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma amacı taşıyan kitap hakkında konuştu.
Beşiktaş'ta Elan Ricardo'nun fırsat maçı!Elan Ricardo, Beşiktaş’ın pazar günü İstanbulspor’la oynayacağı hazırlık maçında ilk kez siyah-beyazlı formayı giyecek. Solskjaer, Kolombiyalı genç oyuncuya büyük olasılıkla 11’de şans tanıyacak ve uzun süre oyunda tutacak.
Taciz iddiası ile yargılanan doktordan şok talep! 'Hayretler içerisinde kaldık'Ankara’da özel hastanede görev yapan Dr. S.F.H., tıbbi sekreteri S.Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada, yurt dışında doktorluk yapacağını belirterek, adli kontrolünün kaldırılmasını talep etti. Mahkeme adli kontrol tedbirinin devamına karar verirken, S.Y.'nin avukatı sanığın talebine tepki gösterdi.
Uzayda kalmanın insan vücuduna etkileri!Uzayda zaman geçirmek ve Dünya'yı benzersiz bir açıdan izlemek, çoğumuzun hayalini kurduğu bir deneyim. Ancak insan vücudu, Dünya'nın yerçekiminde işlev görmek üzere evrimleşmişti. Uzmanlara göre uzayda kalmak 'hızlı bir yaşlanma süreci' onlamına geliyor ve uzayda kalmanın ilk etkisi şişmiş bir yüz. İşte uzayda günlük yaşam ve etkileri...
Fiziksel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.