Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
Patatesi böyle kavurun, gerisi lezzet şöleni! Yumuşacık tadı parmak yedirtecekKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kavurması, hem pratik hazırlanışı hem de iştah açıcı kokusuyla mutfaklarda tercih edilir. Üstelik farklı damak zevklerine uygun şekilde çeşitlendirilebilir. İşte leziz kahvaltının tarifi.
Kış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtırGeçmişten günümüze ekmek, sofralarımızın en temel yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Günümüzde her köşe başında ekmek alabileceğimiz market, bakkal bulabiliriz. Ancak kuzin sobada yapılan ekmeklerin tadı bir başka. İşte eski günlerin lezzetini yakalayabileceğiniz tarif.
Dubai'deki Türk restoranı fırsat oldu! Konyalı Fatih'in büyük hayali: 'Yıldızı alacağım'Şef olmaya karar verdiğinde henüz 12 yaşındaydı. Onu en çok etkileyen şey ise köyünde her mevsim farklı farklı yiyeceklerin çıkıyor olmasıydı. İşte "Köyümüz adeta bir gastronomi cennetiydi, her mevsim farklı lezzetler hazırlanırdı" diyen Fatih Alkan'ın, Konya'dan Dubai'ye uzanan zorluklarla dolu yolculuğu.
Geleneksel yemekleriyle ülke bayrakları!Geçen yıl Sydney'de düzenlenen Uluslararası Yemek Festivali'nde bir reklam ajansı, 18 ülkenin bayraklarını geleneksel yiyeceklerini kullanarak hazırladı. İşte oldukça yaratıcı "yenilebilir" bayraklar!