Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıKış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Kış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    16.02.2025 - 15:06 | Son Güncellenme: 16.02.2025 - 15:06

    #Kuzine soba ekmeği#Ekmek dokusu#Ekmek tarifi#Geleneksel yemekler#Geleneksel ekmek#Eski günlerin lezzeti#Lezzetli ekmek#Sofra ekmeği#Kuzine soba#Ekmek çeşitleri#Ekmek pişirme
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Geçmişten günümüze ekmek, sofralarımızın en temel yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Günümüzde her köşe başında ekmek alabileceğimiz market, bakkal bulabiliriz. Ancak kuzin sobada yapılan ekmeklerin tadı bir başka. İşte eski günlerin lezzetini yakalayabileceğiniz tarif.

    1/7Kış geleneğiymiş Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    Kuzine sobasında ekmek yapmak, geleneksel yöntemlerin kullanıldığı en lezzetli alternatiflerden biridir. Kuzinenin sıcaklığı ve tadını bilenler, bu ekmeklerin tadını unutmaz. İşte kuzine sobanın içinde kolayca ekmek yapmanın yolu

    2/7Malzemeler

    Malzemeler

    - 3 bardak su
    - 2 bardak süt
    - 1 paket yaş maya
    - 2 kaşık şeker
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - Yarım çay bardağı yağ
    - Alabildiği kadar un

    3/7Kış geleneğiymiş Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    Öncelikle mayayı hazırlayın. Ilık suyun içine şekeri ekleyip karıştırıyoruz, sonra mayayı içine koyup birkaç dakika bekletin. Eğer yaş maya kullanıyorsak, elimizle ufalayarak eklemekte fayda var. Yaklaşık 5-10 dakika içinde mayamız köpürmeye başlayacak.

    4/7Kış geleneğiymiş Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    Büyük bir yoğurma kabının içine unu eliyoruz, unun havalanması ekmeğin daha hafif ve kabarık olmasını sağlar. Unun ortasını havuz gibi açıp önce tuzu serpiyoruz. Mayalı suyu yavaş yavaş dökerek yoğurmaya başlıyoruz.

    5/7Kış geleneğiymiş Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    İlk başta hafif yapışkan gibi olabilir ama yoğurdukça hamur toparlanacaktır. Yoğurduğumuz hamuru hafif yağlanmış bir kaba alın. Mayalanma süresi yaklaşık 1-2 saat sürecek. Hamur iki katına çıktığında Eğer bulunduğunuz ortam soğuksa, hamurun daha hızlı kabarması için sobanın yakınında bekletin.

    6/7Kış geleneğiymiş Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    Hamur güzelce kabardıysa artık onu şekillendirebilirsiniz. Daha sonra yuvarlak, uzun ya da baget şekli vererek pişirme kağıdı serili tepsiye koyun. Ancak işlem bittiğinde hamuru fırına koymayın. 20-30 dakika daha bekletin.

    7/7Kış geleneğiymiş Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır

    Ekmeği fırına verdikten sonra ilk 10 dakika 200°C’de pişiriyoruz. Sonrasında ısıyı biraz düşürerek. 30-40 dakika kadar daha pişmesini bekliyoruz. Eğer sobanızın fırınında ısıyı ayarlamak zor oluyorsa, aralıklı olarak kapağını açıp ekmeğin rengini kontrol edin.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Çernobilden nasıl patates, mısır fışkırdı Enerji savaşları başladı: Uzak olan tehlikede
    Çernobil'den nasıl patates, mısır fışkırdı? Enerji savaşları başladı: 'Uzak olan tehlikede'
    Kuzey Kore için büyük utançtı Sonunda başardılar: En büyük silah kurtarıldı
    Kuzey Kore için büyük utançtı! Sonunda başardılar: 'En büyük silah' kurtarıldı
    Işık olmazsa vücudumuza ne olur Bir gazeteci sığınağa girerek bunu test etti
    Işık olmazsa vücudumuza ne olur? Bir gazeteci sığınağa girerek bunu test etti
    Domates kabuğu için zahmete gerek yok Bu yöntemle fıstık gibi soyuluyor
    Domates kabuğu için zahmete gerek yok! Bu yöntemle fıstık gibi soyuluyor
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Doğum için tarih ve yeri açıkladı Tolga Sarıtaş baba olmak için gün sayıyor
    Doğum için tarih ve yeri açıkladı! Tolga Sarıtaş baba olmak için gün sayıyor
    Sevenleri sağlık durumunu merak ediyor Kadir İnanırın son hali ortaya çıktı
    Sevenleri sağlık durumunu merak ediyor! Kadir İnanır'ın son hali ortaya çıktı
    İspanya’da yorgunluk attı
    İspanya’da yorgunluk attı
    Dans düellosuna hazır olun
    Dans düellosuna hazır olun!

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo