Yemek yemeyi bilmiyoruz! Yemekten sonra cayır cayır yanan midenin derdi ne?
Yemek yemeyi bilmiyoruz! Yemekten sonra cayır cayır yanan midenin derdi ne? Yemek yerken aceleci ve hızlı davranan herkes çevresinden, ailesinden 'aman yavaş ye', 'çiğneyerek ye' laflarını en az bir kez işitmiştir. Bu uyarı basit gibi görünebilir ancak dikkate alınmadığında birçok hastalığın sebebini oluşturabilir. Yıllardır süre gelen yeme alışkanlık ve şekliniz aslında size yanlış yolda olduğunuzun sinyallerini veriyor olabilir. Nasıl mı?
11.10.2023 Genel Sağlık
Lokmanızı en az 15 kere çiğneyin! Hızlı yeme alışkanlığının vücuda zararları
Lokmanızı en az 15 kere çiğneyin! Hızlı yeme alışkanlığının vücuda zararları Hızlı yemek tüketiminin kötü bir beslenme alışkanlığı olduğunu belirten uzmanlar, başta sindirim sağlığı olmak üzere genel sağlık üzerinde olumsuz sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlara göre hızlı yemek yerken besinler tam olarak çiğnenmeden yutuluyor ve sindirim süresi uzuyor. Beyne giden sinyaller daha geç tokluk hissi oluşturuyor. Bu durum da daha fazla yemeye ve kilo artışına yol açıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, hızlı yemek yeme alışkanlığının zararlarına dikkat çekti.
Akıllı çatal üretildi!
Akıllı çatal üretildi! Teknolojinin faydalı gelişimlerine biri daha eklendi. İşte, kilo, kalori, enerji ve yağ gibi besin değerlerini siz yemek yerken ölçen, size beslenme koçluğu yapan “Akıllı Çatal”!
25.06.2013 Teknoloji
İftarda hızlı ve çok yemek tehlikeli
İftarda hızlı ve çok yemek tehlikeli Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ali Soner Demir sahur ve iftar vaktinde fazla yemek yenilmemesi gerektiğini söyledi.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Yemeğini hızlı yiyen şişmanlar!
Yemeğini hızlı yiyen şişmanlar! Son araştırma sonuçlarına göre, yemeği hızlı yiyen erkeklerin kilo alma olasılığı yüzde 84, kadınların ise yüzde 200 oranında artıyor
22.10.2008 Yaşam