Yaşam Yemeğini hızlı yiyen şişmanlar!

Yemeğini hızlı yiyen şişmanlar!

23.10.2008 - 00:11 | Son Güncellenme:

Son araştırma sonuçlarına göre, yemeği hızlı yiyen erkeklerin kilo alma olasılığı yüzde 84, kadınların ise yüzde 200 oranında artıyor

Yemeğini hızlı yiyen şişmanlar

Japonya’da yapılan bir araştırma, yemeğini hızlı yiyenlerin şişmanlama olasılıklarının diğerlerine göre 3 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.
Japonya’daki Osaka Üniversitesi’nde görevli uzmanlar tarafından yapılan araştırmada, 30 ile 69 yaşları arasındaki 3 binden fazla katılımcıya nasıl yemek yedikleri soruldu.
Araştırma sonucunda, katılımcıların yarısından fazlasının hızlı yemek yeme alışkanlığı olduğunu saptayan araştırmacılar, hızlı yemek yiyen erkeklerin kilo alma olasılıklarının yüzde 84 arttığını belirledi.
Bu oranın kadınlarda yüzde 200’e çıktığını kaydeden uzmanlar, hızlı yemek yemenin yanında “tıka basa doyana kadar yemeğe meyilli” kişilerin şişmanlama olasılıklarını da 3 kat artırdığını vurguladı.

En az 40 kez çiğne
Uzmanlar, “Hızlı yenince mideden tokluk sinyali beyne gidene kadar mide çoktan tıka basa doluyor, bu yüzden de hızlı yemek şişmanlatıyor” dedi. Uzmanlar bu nedenle kilo almamak için her lokmanın en az 40 kez çiğnenmesini öneriyor.

Yazarlar