Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyin
Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
6.06.2025Püf Noktası
Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye
Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiyeÜlkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.
Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyor
Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyorYaz aylarının gelmesiyle tezgahlarda yerini alan patlıcan sağlıklı ve çok yönlü bir sebzedir. Özellikle karnıyarık yemeği, patlıcanın en çok ön plana çıktığı ve tadına doyum olmayan lezzetlerden biri. Ancak karnıyarığın lezzetini zirveye taşımak için doğru pişirme teknikleri ve birkaç püf noktası büyük önem taşıyor. İşte karnıyarık tarifinin detayları.
8.05.2025Püf Noktası
Her tarif için havucun miniği makbul! Kurutup pişirin, faydasını 2'ye katlayın
Her tarif için havucun miniği makbul! Kurutup pişirin, faydasını 2'ye katlayınGirdiği her tarifi renklendiren turuncu sebzelerin şahı havuç hem faydalı hem de oldukça lezzetlidir. Son yıllarda popüler olan bebek havucun normal havuçtan farkının olup olmadığı tartışılıyor. Bebek havucu daha yakından tanıyalım.
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyorTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle tam bir lezzet şölenine dönüşebilir. Siz de en güzel karnıyarığı yapmak isterseniz 40 yıllık aşçının tarifine kulak verin. Karnıyarık yemeğinin sırrını bakın neymiş!
20.02.2025Püf Noktası
Sebzeleri en sağlıklı böyle yersiniz! Közleme mi, haşlama mı, kızartma mı?
Sebzeleri en sağlıklı böyle yersiniz! Közleme mi, haşlama mı, kızartma mı?Sebze yemeyi seviyorsanız size en sağlıklı pişirme yöntemleriyle geldik. En güzel, lezzetli ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle taptaze sebzeler sofranıza gelsin. Detaylar haberimizde!
12.02.2024Yemek