Son dakika porsiyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan porsiyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan porsiyon haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.995 porsiyon haberi bulunmuştur.
Ameliyatsız zayıflamanın yolu: Yutulabilir mide balonuFazla kilolarla mücadele eden ancak bıçak altına yatmak istemeyenler için artık daha konforlu bir çözüm var. Ameliyatsız ve anestezisiz uygulanan yutulabilir mide balonu yöntemi, sadece 10-15 dakikalık bir işlemle zayıflama sürecini başlatıyor.
Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyorBalığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.
Köylülerin salça küflenmesini önleyen gizli sırrı! Aylarca küflenmeden ekşimeden kalıyorEv yapımı salça, doğal tadı ve katkısız içeriğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi. Ancak birçok kişi, salçanın zamanla küflenmesi ve ekşimesi sorunuyla karşılaşıyor. İşte tam da bu noktada, Anadolu'nun köylerinde yıllardır uygulanan bir yöntem dikkat çekiyor. Köylülerin nesilden nesile aktardığı bu doğal sır sayesinde salça, aylarca ilk günkü tazeliğini koruyabiliyor.
30 kilo almadan aşermeler ile nasıl başa çıkabilirsiniz?Hamilelik hayatınızın en güzel dönemlerinden biridir. Ancak bu dönemi “Sen iki canlısın, ye” diyenleri dinleyerek ya da canınızın her istediğini yiyerek geçirirseniz çok kilo almanız kaçınılmaz olur.
Sofranızdan eksik etmeyin! ‘Günde 5 porsiyon yemek kanserden koruyor’Kanser günümüzde dünya çapında ve ülkemizde halk sağlığını tehdit eden en önemli hastalıklardan biri olarak öne çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Acar, kanserden korunmak için dikkat etmemiz gereken 10 önemi kuralı anlattı.
İftara çok az kaldı! Akşama ne pişirsem diye düşünenlere çok lezzetli üç tarifRamazan ayında sağlıklı beslenmenin en önemli şartının, iftar ve sahurda besin değeri yüksek, farklı türden besinleri, aşırıya kaçmadan, porsiyon ayarı yaparak tüketmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolunun, yeterli ve dengeli beslenmekten geçtiğini belirtiyor.
Çadırlar dolu restoranlar boşRamazanda ücretsiz iftar verilen çadırlara ilgi büyük. Bir porsiyonun 200 TL’ye mal olduğu çadır iftarına bazı kişiler artık aileleriyle gidiyor. Ancak restoranlarda durum farklı, 1 kişinin iftarı 500 ile 6 bin TL arasında.
CHP lideri Özel'den emekli maaşlarıyla ilgili açıklamaCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Emekliler için geçim haktır. Bir asgari ücret şarttır. Bunu oylarınıza sunacağız. Eğer ki bu Meclis'i, bu bakana ezdirirlerse, bundan sonra o eli, bakanın dediği gibi kaldıranların gidip de emeklilerin yüzüne bakacak halleri olmaz. Bir kişi karar veriyor, herkes el kaldırıyor. Bunun için mi gidiyoruz Meclis'e? Bir emeklinin kaç katı maaş alıyorsunuz? Oylamaya gelince milletin gözüne değil, bakanın sözüne bakıyorsunuz" dedi.
Kışın yağ yakmak çok daha kolaySoğuk kış geceleri ile birlikte televizyon karşısında atıştırmalar başladı. Üstelik kışın vücut yağ depolama eğiliminde olduğu için iştahlar da açıldı. Kilo verme süreci önemli bir sorun haline geldi. Hatta diyetler askıya alınmaya başlandı.
'Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de'Dünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı “Serie Speciale” çok sevildi.
Masterchef'te elenen isim belli oldu! Eda rekor sıralamasına ismini yazdırdıMasterchef Türkiye'de heyecan iyice doruklara ulaştı. Yarışmacılar birbirinden güzel tabaklar hazırladı ve şeflere sundu. En kötü tabağı hazırlayan bir isim ise Masterchef'e veda etti. Eda ise rekor sıralamasına ismini yazdırdı. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Ünlü börek markasında skandal: İçinden çıkanlar pes dedirtti!Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapılan, sağlığı tehlikeye atan gıdaların listesini tek tek açıklıyor, firmaları ifşalamaya devam ediyor. Ünlü bir börek markasını taklit ederek satış yapan bir firmanın hazırladığı börek harcının içerisinden çıkanlar pes dedirtti. Sahte ürünlerde yine pul biber ve zeytinyağı başı çekti? Konuyla ilgili uzman isim, “Parlak ve canlı renkler tüketiciyi aldatıyor” diyerek vatandaşları tek tek uyardı. İşte detaylar...
Kalori hesaplamayı artık bırakınEtler, tavuklar, meyveler, sebzeler… Her birini yiyince sindirim sistemimiz genellikle farklı tepkiler veriyor, kimi zaman 4-5 saat boyunca karnımızda bir ağırlık hissederken kimi zaman yemek yedikten yarım saat sonra bile yeniden acıkmış gibi hissediyoruz.
Masterchef'te 200 bin TL'yi kazanan yarışmacı belli oldu! Nigar herkesi korkuttu'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada önceki hafta ödülü kimse kazanamamış ve ödül devretmişti. Bu hafta 200 bin TL'yi kazanan yarışmacı belli oldu. Yarışmada peş peşe talihsizlikler yaşandı. Beyza'nın yüzü yandı, Nigar bir anda fenalaştı. İşte detaylar...
Besin değerinden zengin gıda seçebilmek için 8 ipucuDünya Gıda Günü her yıl, FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından 16 Ekim’de gerçekleştiriliyor. Bu yıl belirlenen, “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” teması çerçevesinde besin yoğunluğu ve iyi gıda seçimleri konusuna dikkat çeken Diyetisyen Florencia Braga, besin değerinden zengin gıda seçimleri hakkında önerilerde bulundu.
Masterchef'te 5. ve 6. eleme adayları belli oldu! Akın ve Kerem arasında gerilimMasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada Kırmızı Takım ve Mavi Takım yarışmacıları dokunulmazlık için mücadele etti. Beşinci ve altıncı eleme adayları belli oldu. İşte detaylar...
48 saatte 77 kilometre koştu! 3 porsiyon Urfa yiyip maratona başlıyor, tek amacı varÖnce kebap yiyen sonra da koşan Ayşe Akbulut, 20’li yaşlarında başladığı sporu yaşam biçimine dönüştürdü. Instagram'da yediği yiyeceklerden sonra yaptığı koşularla tanınan Ayşe, “Yemek yemeyi çok seviyorum, hatta egzersize başlamamın en büyük nedenlerinden biri de bu” diyerek 6 yıl önce kendine açtığı bu yeni yolda yaşadıklarını anlattı.
Porsiyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.