Saklama

Saklama

Son dakika saklama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan saklama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan saklama haber sayfamızda...

Saklama

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.020 saklama haberi bulunmuştur.
Salatayı tarladan toplamış gibi yapıyor! Şifre: Bastırıp 5 dakika beklemek
Salatayı tarladan toplamış gibi yapıyor! Şifre: Bastırıp 5 dakika beklemekSalatanın taze kalması için yapılacaklar söz konusu olduğunda 1’den fazla hamle öne çıkar. Çoğu zaman onları canlı tutmanın yolu ‘buzdan’ geçse de, ‘buzluk’ bunun için en kötü fikirdir. Peki ama buz iyi gelirken buzluk neden salatalara iyi gelmez? Yeşillikleri yaşatan ve onları ilk günkü gibi taptaze tutan işlemleri haberimizde anlattık!
17.06.2025Püf Noktası
Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyorEge Bölgesi’nin bereketli topraklarından sofralara uzanan şevketi bostan, hem lezzeti hem de şifalı özellikleriyle mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Papatyagiller familyasına ait bu yabani ot neredeyse her çeşit yemekte kullanılıyor. İşte şevketi bostanın nasıl saklanacağına dair detaylı bilgiler.
16.06.2025Püf Noktası
Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor
Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyorYumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.
16.06.2025Genel Sağlık
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyor
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
16.06.2025Bilgi Rehberi
Çöpe değil buzluğa atın! Bir tutam tuz tazeliğini koruyor
Çöpe değil buzluğa atın! Bir tutam tuz tazeliğini koruyorEvinizde tüketmekte zorlandığınız birçok ürünü buzluğa atıp bir sonraki sefere kadar taze tutabilirsiniz. Dereotları da bunlardan bir tanesidir. Fakat dereotlarını buzluğa atarken dikkatli olmanız gerekir. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir tutam sofra tuzu!
15.06.2025Püf Noktası
Su altında zaman yolculuğu
Su altında zaman yolculuğuAntalya'nın Kaş ilçesi, Türkiye'nin en iyi arkeolojik dalış noktaları arasında yer alıyor. Kaş ile Kızılhisar (Meis) Adası arasındaki Besmi Adası da antik ticaret yolu üzerinde bulunması nedeniyle arkeolojik eserlere ev sahipliği yapıyor.
14.06.2025Arkeoloji
Yanına konunca anında çürütüyor! Buzdolabında yerlerini ayırın, taptaze kalacak
Yanına konunca anında çürütüyor! Buzdolabında yerlerini ayırın, taptaze kalacakMeyvelerinizi uzun süre taze ve lezzetli tutmak mı istiyorsunuz? Özellikle elma ve armut gibi sevilen meyveler, doğru saklama yöntemleriyle haftalarca bozulmadan kalabilir. Ancak bazı meyveler yan yana konulduğunda zararlı etkiler ortaya çıkabiliyor. İşte elma ve armutlarınızı buzdolabında nasıl saklayacağınıza dair tüyolar.
14.06.2025Püf Noktası
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyor
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
14.06.2025Bilgi Rehberi
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyorKış hazırlıkları denince akla gelen ilk şeylerden biri, yazın taptaze toplanan asma yapraklarını uzun süre saklayarak sofralara taşımaktır. Sarma, dolma ya da farklı yöresel lezzetlerde kullanılan asma yaprakları, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak doğru saklama yöntemleriyle hazırlamak oldukça önemli. İşte taktiği.
13.06.2025Püf Noktası
Dedesi yanında getirdi, hayatı değişti: Her şeyin başlangıcı bu diyebiliriz
Dedesi yanında getirdi, hayatı değişti: Her şeyin başlangıcı bu diyebilirizHer şey gemici dedesi tarafından 1948'de sefer dönüşü ABD'den getirilen el işçiliği dolma kalemle başladı. Kalemi 56 yıldır özenle saklayan Ergün Külünk, koleksiyon tutkusu sayesinde ofisini küçük müzeye dönüştürdü.
13.06.2025Gündem
Buruşmuş salatalıkları anında canlandırıyor! Bu yöntemle anında taş gibi oluyor
Buruşmuş salatalıkları anında canlandırıyor! Bu yöntemle anında taş gibi oluyorMarket alışverişinden sonra tazecik aldığınız salatalıklar buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra buruşup yumuşamaya başlayabiliyor. Genellikle atılacak ya da kullanılmayacak gibi görülen bu salatalıklar aslında hâlâ kurtarılabilir durumda. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle sofraların vazgeçilmezi olan salatalıkların canlılığını kaybetmesi hem israfı hem de tat kaybını beraberinde getiriyor. Neyse ki, bu duruma doğal ve pratik bir çözüm var.
12.06.2025Bilgi Rehberi
Sıcak havalarda hemen böcekleniyor mu? Unun böceklenmesini önleyen yöntem
Sıcak havalarda hemen böcekleniyor mu? Unun böceklenmesini önleyen yöntemUn, mutfağın en temel malzemelerinden biridir. Ekmekten keklere, börekten çorbalara kadar sayısız tarifin ana maddesi olan un, özellikle sıcak yaz aylarında kısa sürede böceklenmeye başlayabiliyor. Bu durum hem sağlığı tehdit edebiliyor hem de ekonomik açıdan israfa neden olabiliyor. Peki, sıcak havalarda unun böceklenmesini nasıl önleyebiliriz? Evde doğal yöntemlerle unu daha uzun süre sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek mümkün mü?
12.06.2025Bilgi Rehberi
Domates konservesi yaparken içine mutlaka ekleyin! Kış boyu ekşimiyor
Domates konservesi yaparken içine mutlaka ekleyin! Kış boyu ekşimiyorYaz mevsimi gelip çattığında mutfaklarda konservelik telaşı başlar. Özellikle domates konservesi, kış sofralarının vazgeçilmezi olduğu için pek çok evde yaz aylarında bolca hazırlanır. Ancak zamanla ekşiyen ya da küflenen konserveler hem emeğin hem de malzemenin ziyan olmasına neden olur. Neyse ki doğal ve basit bazı yöntemlerle bu durumun önüne geçmek mümkün. Üstelik katkı maddesi kullanmadan, tamamen geleneksel yöntemlerle...
11.06.2025Bilgi Rehberi
Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor
Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyorOmurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
11.06.2025Genel Sağlık
Bakliyat böceklenmesine son veren teknik! İçine 2-3 yaprak atın
Bakliyat böceklenmesine son veren teknik! İçine 2-3 yaprak atınBakliyatlar, mutfaklarımızın vazgeçilmez temel gıdaları arasında yer alır. Uzun süre saklanabilmeleri onları oldukça pratik hale getirirken, özellikle yaz aylarında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri ise böceklenme problemidir. Bakliyatların içinde oluşan minik kurtçuklar ya da un kelebekleri hem sağlık açısından risk oluşturur hem de ekonomik kayıplara neden olur. Ancak, evinizde kolayca uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemlerle bu sorunun önüne geçebilirsiniz.
11.06.2025Bilgi Rehberi
Sararan ayakkabıları bembeyaz yapıyor! Beyaz ayakkabıları pırıl prıl parlatan karışım
Sararan ayakkabıları bembeyaz yapıyor! Beyaz ayakkabıları pırıl prıl parlatan karışımGardırobunuzun en havalı parçalarından biri olan beyaz ayakkabılar, kombinlerinize zarif ve temiz bir dokunuş katar. Ancak birkaç kullanım sonrasında karşılaşılan o kaçınılmaz sararma ve lekelenme, birçok kişinin gözünü korkutur. Sevdiğiniz ayakkabıları bu yüzden dolabın derinliklerine kaldırmak yerine, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle yepyeni bir görünüme kavuşturmanız mümkün. Pahalı temizlik ürünlerine ya da ayakkabı yıkama servislerine gerek kalmadan, birkaç basit malzeme ile beyaz ayakkabılarınız adeta ışıldayacak!
10.06.2025Bilgi Rehberi
Marul günlerce taze kalacak! Marulun solmasını önleyen yöntem
Marul günlerce taze kalacak! Marulun solmasını önleyen yöntemTaze, çıtır çıtır bir marul salatanın vazgeçilmezidir. Ancak marketten ya da pazardan alınan marul birkaç gün içinde solmaya ve yumuşamaya başlar. Bu durum hem israf yaratır hem de yemek keyfini bozar. Neyse ki, marulun günlerce taze kalmasını sağlayan, doğal ve etkili yöntemler var.
10.06.2025Bilgi Rehberi
En iyi olgunlaşma tezgahta olur! Buzdolabı bazı meyveleri öldürüyormuş
En iyi olgunlaşma tezgahta olur! Buzdolabı bazı meyveleri öldürüyormuşBuzdolabı, ürünlerinizin çoğunu saklamak için harika bir yerdir ancak bazı meyveler burada saklanmamalı. Bu meyveler, toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden iklim meyveleri kategorisine girer. Dolayısıyla buzdolabına koymak, sadece olgunlaşma sürecini durdurmakla kalmaz; aynı zamanda dokularını, lezzetlerini ve görünümlerini bozarak lezzetini de mahveder. İşte buzdolabından uzak tutmanız gereken o meyveler!
9.06.2025Püf Noktası
Muz kararmasına son veren yöntem! Haftalarca kararmadan sapsarı kalıyor
Muz kararmasına son veren yöntem! Haftalarca kararmadan sapsarı kalıyorMuz, hem lezzetli hem de besleyici bir meyve olmasına rağmen çok çabuk kararan yapısıyla mutfakta ziyan edilen ürünlerin başında geliyor. Özellikle birkaç gün içinde kabuğu karararak estetik açıdan da tüketiciye cazibesini yitiriyor. Oysa birkaç basit ve doğal yöntemle muzları haftalarca taptaze ve sapsarı bir şekilde muhafaza etmek mümkün.
6.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Kurban keseceklerin dikkat etmesi gerekenler... Uyarı geldi: Zehirlenmeye kadar götürebilir
Kurban keseceklerin dikkat etmesi gerekenler... Uyarı geldi: Zehirlenmeye kadar götürebilirTürkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı'nda kesilen kurban etlerinin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
6.06.2025Ekonomi
Kurban eti nasıl saklanır, buzluğa ne zaman koyulmalı? Kurban etini doğru saklamanın yöntemleri
Kurban eti nasıl saklanır, buzluğa ne zaman koyulmalı? Kurban etini doğru saklamanın yöntemleriKurban Bayramı’nda kesilen etin taze kalması ve uzun süre sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için doğru saklama yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir. Etin hemen buzluğa konulup konulmaması, nasıl porsiyonlanacağı ve hangi koşullarda muhafaza edileceği gibi detaylar, hem lezzet hem de sağlık açısından belirleyici rol oynar.
5.06.2025Bilgi Rehberi
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Tatile çıkanların gizli güvenlik taktiği! Şişeyi yatağın altına atın, küçük ama etkili
Tatile çıkanların gizli güvenlik taktiği! Şişeyi yatağın altına atın, küçük ama etkiliUçuş görevlilerinden gelen basit ancak etkili bir güvenlik tüyosu paylaşıldı. Bu taktik, özellikle yalnız seyahat eden bireyler için ideal bir güvenlik yöntemine dönüştü. Otele girmeden önce şişeyi yatağın altına attığınızda bakın ne işe yarıyor.
4.06.2025Püf Noktası
Kışlıkları türüne göre ayıran kazandı! Aylarca tertemiz bırakan yöntem, koku yapmıyor
Kışlıkları türüne göre ayıran kazandı! Aylarca tertemiz bırakan yöntem, koku yapmıyorHavalar yavaş yavaş ısınıyor, kalın kazaklar ve paltolar yerini hafif, rengarenk baharlık kıyafetlere bırakıyor. Bu mevsim değişimi, gardıroplarınızı yeniden düzenlemek ve kışlık kıyafetlerinizi bir sonraki soğuk sezona kadar güvenli bir şekilde saklamak için harika bir fırsat.
3.06.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Saklama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.