Son dakika yöresel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yöresel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yöresel haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.431 yöresel haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu ilk kez İstanbullular ile buluşuyorCumhurbaşkanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı’nın ilk çocuk orkestrası ve korosu” olarak kurulan ve ilk konserini 23 Nisan’da gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu, ikinci konserini kültür ve sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi’nde vermeye hazırlanıyor.
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyorKış hazırlıkları denince akla gelen ilk şeylerden biri, yazın taptaze toplanan asma yapraklarını uzun süre saklayarak sofralara taşımaktır. Sarma, dolma ya da farklı yöresel lezzetlerde kullanılan asma yaprakları, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak doğru saklama yöntemleriyle hazırlamak oldukça önemli. İşte taktiği.
Osmanlı sınırlarını aşmış! Çin'de bile ünü yayıldı: Su böreği evlilik şartı olduKimi zaman saray sofralarında başköşede, kimi zaman gelin adaylarının kaderini belirleyen bir sembol olarak kendine yer bulan börek, günümüzde bayramdan düğüne her özel günde sofraları süslüyor. Böreğin en güzel türlerinden olan su böreğinin geçmişi ise sanılandan çok daha eski! Peki, bu ustalık isteyen hamur işi mutfağımıza nasıl girdi, neden ‘su’ böreği deniyor ve neden bir dönemin en büyük evlenme kriterlerinden biri haline geldi? Tarifini ve tüm bu soruların yanıtını haberimizde verdik!
Sofralara sağlık ve bereket katıyorAda Bahçe projesi ile de tarımsal üretime bizzat öncülük eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kent merkezinde açtığı yerel üretici pazarında üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturuyor.
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyinKurban Bayramı geldiğinde sofraların baş tacı kavurma olur. Ancak taze kesilmiş kurban etini pişirmek, bekletilmediği için bazen zorlayıcı olabilir. Etin sert kalması, istenilen lokum kıvamının yakalanamaması en sık karşılaşılan sorunlardandır. Oysa bazı doğal yöntemlerle kurban etini yumuşacık, lezzetli bir hale getirmek mümkündür. Kavurma yaparken tencereye ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme sayesinde etin lifleri çözülür, sertliği gider ve adeta ağızda dağılır.
Yol haritasını hazırlayacaklarSüt sektörü, hem yerel hem küresel düzeyde değişen tüketici beklentileri, teknolojik yenilikler ve çevresel dinamiklerle hızlı bir dönüşüm sürecinden geçiyor.
İESOB’den festival tadında yemek yarışmasıİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, ilki düzenlenen ‘Klasik Türk Mutfağı Yemekleriyle İzmir’ yarışmasını geleneksel hale getireceklerini ifade etti.
Seyahatin tadına varacaklarSeyahatseverler artık sadece deniz, kum ve güneşle yetinmiyor; tatillerinde yerel tatlar, kültürel miras ve özgün deneyimler de arıyor. Bu kapsamda gastronomi merakı, son yıllarda turizm tercihlerinde daha belirleyici bir rol üstlenmeye başladı. Özellikle Ege ve Akdeniz’de gastronomiye odaklanan otellerin sayısı hızla artıyor.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Dolmabahçe’de sürpriz zirveCumhurbaşkanı Erdoğan dün Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Dolmabahçe’de bir araya geldi. İkili ilişkiler ve bölgesel konuların konuşulduğu zirvede Şara, yaptırımların kaldırılmasındaki desteği için Erdoğan’a teşekkür etti.
ABD'nin Chicago kentinde "Türk Festivali" başladıChicago’nun Rosemont bölgesindeki Donald E. Stephens Fuar Merkezi’nde düzenlenen festival, bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Kuzey Amerika’da bugüne kadar düzenlenmiş en kapsamlı Türk festivali olma özelliği taşıyan etkinlik, üç gün boyunca sürecek.
Yöresel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.