Dini Bilgiler Hafaza Melekleri Nedir, Görevleri Nelerdir? Hafaza Melekleri İsimleri Nelerdir?

Hafaza Melekleri Nedir, Görevleri Nelerdir? Hafaza Melekleri İsimleri Nelerdir?

11.06.2022 - 13:20 | Son Güncellenme:

Hafaza melekleri insanların yaptıkları iyilik ve kötülükleri gözetmekle görevli meleklerdir. Memur melek olarak da bilinirler. İnsanlardan hiç ayrılmazlar ve her an onları kontrol ederler. Hafaza meleklerinin görevleri ve isimleri ile ilgili ayrıntılar.

Hafaza Melekleri Nedir, Görevleri Nelerdir Hafaza Melekleri İsimleri Nelerdir

 Hafaza melekleri her yapılanı kontrol etmek ve korumakla görevli meleklerdir. İsimleri hafız kelimesinin çoğuludur. İnsanlardan ayrılmazlar ve onların her hareketlerini yazarlar.

Haberin Devamı

 Hafaza Melekleri Nedir?

 İyi ve kötü yapılan her şeyi gözetmekle görevli olan melekler hafaza melekleridir. Hafız kelimesini çoğulu olan hafaza kelimesi ile bilinirler. Memur melekler gözetleme ile sorumludur ve insanlar her hareketlerini yazarlar. İşin nasıl olduğunu bilmediğimiz gibi keyfiyetini de bilmek gerekmez. Kelime olarak amelleri ezberleyen, gözetleyici ya da muhafaza eden olarak tefsir edilir.

 Görevleri Nelerdir?

 İnsanların sağ ve sol omuzlarında hafaza melekleri bulunur. İnsanların sevaplarını ve günahlarını kaydederler. Hafaza melekleri insanlardan yalnızca hela, gusül ve cima anında bu haller bitene kadar ayrılırlar ve sonra geri gelirler. Nedenine bakmaksızın iyi ya da kötü yapılan her şeyi gözetlemek ve kayıt altına almak ile görevli meleklerdir. Sürekli gözetlemede olduklarından dolayı isimleri memur gözetmen melekler olarak da bilinir.

Haberin Devamı

 Hafaza Melekleri İsimleri Nelerdir?

 Hafaza melekleri insanların iyi ya da kötü tüm davranışlarını kaydeder. Ayrıca insanı koruma görevleri de mevcuttur. Hafaza meleklerinin diğer ismi Kiramen Katibin olarak da bilinir. Hafaza melekleri insanlar tarafından koruyucu ya da memur melek olarak da bilinir. Allah'ın çok değerli katipleridir ve insanların yaptığı her şeyi bilirler. Takipçi melekler iyi kötü her şeyi bilirler ve bunun hesabını ahiret zamanına kadar tutarlar. İnsanların tüm amelleri hafaza melekleri tarafından kıyamet gününe kadar tutulur. Hesap günü de insanların tutulan hesapları onlara sorulur.