Dini Bilgiler Semavi Din Ne Demek? Semavi Olan Ve Semavi Olmayan Dinler Nelerdir?

Semavi Din Ne Demek? Semavi Olan Ve Semavi Olmayan Dinler Nelerdir?

27.05.2021 - 10:42 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde binlerce din bulunmaktadır. Bu dinlerden bir takımı semavi din bir takımı da semavi din değildir. Semavi dinlerin ne olduğu ve bu dinlerin özellikleri merak edilmektedir. Semavi dinler ile ilgili araştırmalar son yıllarda iyice artmaktadır. Arama motorlarında semavi dinlerle ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Peki semavi din ne demek? Semavi olan ve semavi olmayan dinler nelerdir? İşte semavi dinler ve semavi olmayan dinler ile ilgili tüm detaylar.

Semavi Din Ne Demek Semavi Olan Ve Semavi Olmayan Dinler Nelerdir

 İslam dini de bir semavi din olarak nitelendirilmektedir. Semavi dinler İbrahimi dinler olarak da adlandırılıyor.

Haberin Devamı

 Semavi Din Ne Demek?

 Dünya üzerinde en çok yaygın olan dinler semavi dinlerdir. İbrahimi dinler olarak da bilinir. Semavi dinler monoteizm üzerine kurulu olan dinlerdir. Her dinin bir sembolü de bulunmaktadır. Semtik dinler grubunda değerlendirilmektedirler. Semavi din içerisinde üç tane büyük din bulunmaktadır. Bu dinler dünya genelinde en yaygın olan inanç sistemine sahip olan dinler arasında yer almaktadır. Semavi dinlerin hepsinde kitap da yer almaktadır. Her kitap ayrı bir peygamberlere gönderilmiştir. 

 Semavi dinlerin bazı ortak özelliği de bulunmaktadır. Bütün semavi dinler Adem'i ilk insan olarak kabul eder ve kutsal kitapların Tanrı tarafından gönderildiğine inanılır. Semavi dinlerde aynı zamanda kutsal kitapların yanında peygamberler de yer almaktadır. Bu peygamberler insanları doğru yola çağıran özel kişilerdir. Semavi dinlerin hepsi tek Tanrılıdır. Semavi dinlerin arasında en yaygın olan din ise Hristiyanlıktır. 

Haberin Devamı

 Semavi Olan ve Semavi Olmayan Dinler Nelerdir?

 Semavi olan dinler aşağıdaki gibidir;

 - İslam

 - Hristiyanlık

 - Musevilik

 Etnografik olarak değerlendirilen semavi dinler ise aşağıdaki gibidir;

 - Ezidilik

 - Dürzilik

 - Samirizm

 - Sabililik

 - Rastafaryanizm

 Semavi olmayan dinlerin listesi aşağıda listelenmiştir;

 - Hinduizm

 - Budizm

 - Şintoizm

 - Sihizm